[Министарство одбране] Ратна анализа и наређења за 2488. дан

Day 2,487, 05:23 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Odbrane Srbije


Поздрав!

Ево још једне анализе ратова Србије која се тиче јучерашњих борби када смо напали Мадрид и када нам је подигнуто неколико устанака.


(напад на Мадрид)

Трошкови

Одмах да напоменем, битка уопште није била јефтина за Србију, потрошили смо приближно 750.000 рсд. 720.000 је потрошено за КО, 23.520 рсд за тактичке устанке тог дана и 6.160 рсд за поделу цивилима на каналу #pec. Све те податке можете наћи у јавној књизи финансија. Ипак, оно што је јако битно јесте да су противници потрошили скоро два до три пута више новца (само за КО), а то је приближно 2 милиона валуте! Одакле такав отпор одједном када смо може се рећи имали претходних дана релативно лак посао против Шпанаца? Па једноставно је. На претходном турниру Хрвати су ако се сећате освојили приближно 400.000 златника. 50 чланова јединице Тигрови су добили сваки по неколико хиљада златника. Због овога су Хрвати јуче решили да се мало играју с тим златницима:


(попуст на чоколадице)

Такође, подигли су нам и устанке у одговарајућим регијама:


(ustanak u Brčko i osobe koje su ga podržale)

Овде видите врховног команданта хрватске војске zdlemmy-ja како тенкује против Србије за Шпанију:


(zdlemmy battle hero)

A овде видимо да је исти играч до сада (у ова два дана) направио преко 3 милијарде штете (већину против нас јуче):Eво још неколико слика ради поређења колико се више тенковало са шпанске стране него са српске:


(top 10 хрватских јединица за јучерашњи дан, снимљено нешто пре поноћи)


(top 10 српских јединица за јучерашњи дан, снимљено нешто пре поноћи)


(top 5 играча у кампањи на страни Србије)


(топ 5 играча у кампањи на страни Шпаније)

Наравно, није се радило само о тенковању Хрвата против нас. Они су поред тога стављали и КО који је у појединим моментима ишао и до 60 рсд у четвртој дивизији (наш максимални је био 40 рсд). Снимци КО у D4 са шпанске стране (постављан углавном од стране хрватских јединица):Дакле, као што видите из приложеног дочекао нас је страховито јак (и скуп) отпор. Узевши све у обзир, Србија је решила да се одрекне устанака и сву штету усмери на Мадрид како бисмо истрошили противнике за наредне дане. Зашто баш ту? Зато што се у Мадриду наша штета множи са 1.1 (због NE бонуса) што је много на нашу бројност док смо у свим устанцима имали детерминациони бонус против себе и свакако уз овакав отпор противника нисмо смели да дозволимо себи тај луксуз да гурамо макар и против минималне детерминације. Изгубили смо један бонус на оружје који је био у регији Southeastern Albania али пробаћемо да га вратимо врло брзо након што прође овај закон.

Ретроспектива


плава боја: RW-ови које смо сами себи подигли а бранили смо их
зелена боја: RW-ови које смо сами себи подигли а нисмо их бранили
бела боја: RW-ови које су нам подигли противници
љубичаста боја: RW-ови који нису смели да буду подигнути

Мадрид је нападнут стандардно у време када Србији то одговара - око 9 ујутру по нашем времену. Након тога подигнути су нам устанци у Southeastern Albania (ту нам је нафта и бонус на оружје од 20%) где је детерминациони бонус био 1.15 и Brčko District (determinacija 1.11). Како нам не би био подигнут устанак у стратешки изузетно важној регији Apulia-ји, ми смо сами себи подигли устанак у стратешки небитној (тренутно) регији Piedmont где је детерминациони бонус био 1.08 и то, наравно, препустили устаницима као и две претходно наведене битке. Такође, подигли смо и устанке у регијама Aquitaine (да се ,,одвуче'' штета Пољака) и регији North Montenegrin Mountains да се колико-толико скрене пажња Хрвата са битке за Мадрид.

О устанцима нема шта много да се каже. Једино смо у оном у Албанији пружили отпор али само током прве рунде коју смо изгубили 11:0. Након тога се и од њега одустало и све снаге су концентрисане у напад на Шпанију. Сама битка за Мадрид је текла тако што смо у првих 5 рунди ми побеђивали у другој и трећој дивизији, док је Шпанија добила свих 5 рунди у четвртој дивизији. Прву дивизију смо наизменично добијали час једни, час други. Само захваљујући другој и трећој дивизији (и донекле првој), ми смо били у резултатском егалу после 5 рунди. У четвртој дивизији нисмо имали шанси због већ поменутог јаког тенковања противника. Резултат на крају 5. рунде је био 28:27 за Србију. Тада почињемо да посустајемо. Следећу рунду губимо 9:2 за вођство Шпаније од 36:30. У следеће две рунде освајамо само 5 поена укупно и Шпанци долазе до предности од 55:35.

С обзиром да је већ увелико пала ноћ код нас и да смо се приближили поноћи, изгледало је да ћемо ову битку изгубити. Међутим, тада Хрвати једноставно престају са тенковањем и са стављањем КО. Разлог за то се не зна. Претпоставља се да су то учинили јер су већ били направили себи велике трошкове и доказали шта су хтели (да су добри савезници) те су препустили Шпанцима да даље наставе сами. Наравно, Шпанци без помоћи савезника нису нам били дорасли чак ни у време када је чилеански prime time и ми смо резултат окренули у своју корист. Ујутру је поново био постављен КО са шпанске стране али је тад већ било касно јер нам је фалило свега 5 поена за победу. Коначан резултат битке је био 88:55 за Србију.

Треба напоменути да смо у међувремену подигли и устанак у регији Aosta Valley из истог разлога из ког смо претходно подигли устанак у Piedmont, а то је да бисмо избегли да евентуално бранимо Apulia-у.

,,It doesn't matter how many men you kill on the battlefield. What matters is to kill enough to cause the enemy to rout.''

(ово важи за готово све противнике осим Хрвата 😃 )

Закључак је да Србија победом у бици за Мадрид није остварила никакву специјалну стратешку предност осим што смо задржали иницијативу у рату са Шпанцима (можемо да бирамо термин кад ћемо да их нападнемо) и што смо натерали противника да се пуно више истроши него ми. Jако је било битно да их натерамо да се истроше у Мадриду због наредних дана и даљег напредовања Србије. Осим тога показали смо да смо и даље велика сила и да не одустајемо од својих циљева.

Oно што бисмо вас све замолили на крају јесте да сутра добро обратите пажњу шта су приоритети јер нас очекује неколико важних борби. Што се тиче наших устанака - неке ћемо бранити, неке нећемо а ви пре него што испуцате штету у било ком устанку било би пожељно да баците поглед на ове новине и видите наређења како бисте се информисали на време да ли се у одређеном устанку удара за Србију или се он пушта устаницима. Више о свему томе имаћете прилике да чујете и прочитате у наредним данима, не можемо да откривамо планове унапред 🙂

Хвала председнику R1sk3-у на помоћи јер је обезбедио већину слика за овај чланак. Ako имате нека питања или примедбе везано за то како је текла ова битка, можете да му се јавите да вам објасни зашто је то баш тако урађено.

Због РЛ обавеза, у наредном периоду нећу бити у могућности да пишем ратне анализе, али ћу се потрудити да пред крај мандата направим два већа чланка са анализама ратова.
Испред тима Министарства одбране, писао pierrotmon.


Боримо се за Србију!
Боримо се за Србију!
Боримо се за Румунију!
Боримо се за Грчку!
Пуштамо устанак, боримо се на страни устаника!За разглас

[Министарство одбране] Ратна анализа и наређења за 2488. дан - Освежено у 16.00

http://www.erepublik.com/en/article/-2487--2444030/1/20