[Министарство одбране] Уводно обраћање и наређења за 2484. дан

Day 2,483, 05:22 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Odbrane Srbije


Поздрав!

Пре свега хвала вам на указаном поверењу. Овог месеца очекује нас неколико напорних борби/ратова у зависности од даљих дешавања у геополитици и биће потребно да Министарство одбране ради пуном паром како на мобилисању војних формација, тако и цивила. Надамо се да ћемо успешно одговорити изазову.

Војне формације биће ангажоване по потреби - без унапред одређеног броја удара или буџета за те ударе. Просто, неким данима удари војске уопште неће бити потребни те неће ни бити организовани како би се уштеделе паре. Са друге стране, неким данима ће бити потребно не само ангажовати све српске војне јединице да ударају него и организовати више удара на дан.

Многи говоре да је потребно потпуно прећи на КО и избацити рефунд. Да ли је то баш тако? У борбама против организованих и интелигентних противника који концентришу своју штету у последњих пола сата до сат неке рунде, КО једноставно није довољан да одржи зид изнад 50% (због јаког тенковања противника) осим ако ставимо да буде изузетно висок у другом делу таквих рунди. Међутим, за то су потребна огромна средства а како их Србија нема ,,бесконачно'' као неке друге противничке државе, одлучили смо се да их бијемо оним што ми имамо а они (углавном) немају - добро организованом и дисциплинованом војском. На пример, ако узмемо пример четврте дивизије, велики број војника испуца милион штете са отприлике нешто мало више од једног тенка (већини формација се плаћа тачно онолико тенкова колико војници испуцају на удару) или чак са мање од једног тенка када су у питању најјачи играчи. Тренутна цена Q7 тенка је мања од 6 динара. Најмањи КО који може да се постави је 10 рсд по милиону. Паметноме доста шта је (тренутно) исплативије. То, наравно, не значи да КО неће бити постављан кад су стратешки важне борбе и када само ударање јединица није довољно за победу. Биће, и гледаћемо да он буде лепо распоређен тако да се задовоље два критеријума:

1. да нам купи максималну могућу количину фуд фајт штете од странаца (КО који купује штету странаца од бомби и чоколадица је мање cost-effective) и штете генерално (из свих расположивих оружја) кад су у питању наши играчи

2. да траје довољно дуго да га Србија може постављати данима за редом, а не да потроши све паре или већину пара у једној битки.


Што се цивила тиче, пробаћемо и њих да организуемо максимално ефикасно. Кад су важне битке, добро организовани цивили свакако могу допринети да се битке преломе у нашу корист. Министрство унутрашњих послова ће у сарадњи са нашим министарством вршити поделе на #pec.

У овим новинама имаћете, поред редовно ажурираних наређења, прилике и да прочитате анализе неких од најзанимљивијих ратова који ће бити вођени у наредном месецу као и да нађете финансијске извештаје са војних удара. Уз одговорно руковођење финансијама идемо заједно, ако не увек у нове победе, а оно макар у храбре поразе где ћемо максималним исцрпљивањем противника да га натерамо да зажали што је уопште кренуо у рат са нама о7

Ваш Pierrotmon сa Министром одбране Suba1990 и осталим члановима Министарства: Krisk93, Lazar L.95, TrSiCaNaC91, Radigast, VOODOO ePOPEY, CveleMaratonacБоримо се за Србију!
Боримо се за Србију!
Боримо се за Израел!

За разглас

[Министарство одбране] Уводно обраћање и наређења за 2484. дан - Освежено у 19.00

http://www.erepublik.com/en/article/-2483--2441715/1/20