Уводно обраћање председника еСрбије

Day 2,483, 03:47 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije


Поштовани грађани еСрбије,

Првенствено бих желео да се захвалим свим грађанима еСрбије који су гласали на овим изборима и да позовем оне који нису гласали да у што већем броју учествују на следећим изборима како би свака влада имала пун легитимитет. Такође бих желео да се захвалим својим противкандидатима на фер и поштеним изборима. И на крају бих желео да се захвалим свима онима који су гласали за мене као председничког кандитата и тако ме довели до победе на овим председничким изборима. Обећавам да ћу учинити све што је у мојој моћи да оправдам ваше поверење.

Примопредаја државних канала,организација и докумената је протекла у најбољем реду.

еСрбија као и цео еРепублик, трпи сталне промене што изазване од администратора, што услед опадања броја активних играча на глобалном нивоу. Ми као заједница, треба да идемо у сусрет овим променама и да се потрудимо да на најбољи могући начин одговоримо на изазове који су стављени испред нас.

Угрубо речено, еСрбија чини око 10 процената еРепублика, то значи да у скоро сваком савезу у ком се налази еСрбија ће чинити између 20 и 30 процената укупног грађанства и произведене штете. Као једна од најзначајнијих држава у еРепублику ми треба да будемо узор другим државама које се угледају на нас и прате наш курс кретања.

У будућности ће промене у функционисању војске бити неминовне и то је нешто што треба јасно и гласно рећи. То није посао за једну владу нити за једног председника, то је посао који је за целу еСрбију и то је процес који треба да тече. еСрбија има одговорност према себи и према својим савезницима да буде у стању да оптимизује своју штету и испоручи је тамо где је она потребна и када је она потребна.
Раније је било много лакше јер смо били предоминантни, данас то више није случај.

Када су у питању спољни послови и међународно стање, такође морамо да покажемо одговорност према својим старим савезницима, али истовремено да останемо спремни да ће се можда неке ствари и променити у будућности како би еСрбија са савезницима опет била доминантна у еСвету. Од настанка еРепублика па све до данас, еСрбија је променила неколико савеза. Поучени догађајима из прошлости, а гледајући у будућност, можемо да закључимо да ће се то поново догодити. Главни задатак дипломатије еСрбије јесте да одржава најбоље могуће односе са нашим савезницима, али исто тако да иде испред свог времена, гледа у будућност и буде у стању да предупреди сваку претњу по еСрбију и реагује на време како би константно унапређивали наш положај у еСвету.

Излазак Аргентине из ТЕТАС-а представља изузетно значајан догађај за нас јер то подразумева да нама близак савезник неће више сарађивати толико блиско са нашим досадашним противницима и у том смислу очекујемо у будућности мањи притисак на еСрбију од комбиноване силе два противничка савеза.

Искористићу прво обраћање да вам изнесем и коначан списак овомесечне владе еСрбије.


Влада Републике еСрбије


Председник: R1sk3

Потпредседник: Strider 83

Министарство одбране: Suba1990, Trsicanac91, Pierrotmon,VOODOO ePOPEY, cveleMaratonac,Radigast, LazaraL.95. KrisK93

Министарство спољних послова: GrifinNS, Nick_Slaughter, Aleks79

Министарство образовања: NikolaPartizan, palanchan1n, Jumerko, Shomy.killer, ZareLegenda, PanterRS

Министарство економије: Hostilian, Simac, gogimisko, D a r e

Министарство информисања: Gambino_SSSS, Varvar11, Oj svijetla11

Министарство унутрашњих послова: Ugac, crni filip, Sorabija, MCGliga, ronaldodeasismoreira

Гувернер: Nikola Nikolic I

Саветник: desert hamster

Губернатор прекодринских српских територија: Predsjednik Republike SrBske

До следећег обраћања,

с поштовањем

Риске