Дацина кандидатура: завршни чланак

Day 2,449, 00:53 Published in Serbia Serbia by Danijela 89

Позић-возић! 🙂

Мало је рећи да сам одушевљена подршком коју сам добила претходних дана у вези са својом кандидатуром. Хвала вам што верујете у мене, мој тим и наш програм, а сви заједно оправдаћемо ваше поверење. Без обзира на исход избора, Даца ће увек бити ту за све вас, да се дружимо на чету, у игри, на скупу! 🙂

Такође, хвала свим партијама које су ме подржале на овим изборима. Нагласићу да подршку ни од кога нисам тражила, нити је очекивала и да сам се кандидовала са намером да представим своје циљеве, као и програм своје партије, Српске патриотске лиге. Стога, победа ради саме победе није ми циљ, зато нисам ни контактирала остале председнике партија како би ме подржали. Уколико остварим победу, знаћу да је она дошла као одговор на квалитетан програм који сам приказала, а за мене је само таква победа исправна и часна.

До сада, издала сам два чланка кандидатуре:
Даца би да буде председница! 😃
Дацина кандидатура: министарства одбране и информисањаМоја најближа сарадница, особа у чије способности, посвећеност и истрајност апсолутно верујем, а вођа читавог тима који сам представила, премијерка – биће Sojgu. Већини је позната као војник, члан команде Небеских ратника; стога је и највише успеха у политичком ангажовању остварила у Министарству одбране чији је члан била четири пута. Уз то, била је министар образовања, унутрашњих послова и дијаспоре, те и заменик председника у Страхињићевој влади.

Њен задатак биће да координише радом свих министарстава: да омогући добру сарадњу Министарства одбране и Министарства образовања у вези са играчима нижих дивизија; да омогући приступ информацијама члановима тима Министарств информисања, али и да представља Србију и заступа српске интересе у савезу, заједно са министрима спољних послова. Активно ће учествовати и у раду Министарства одбране, на успостављању војне тактике и организовању удара војних формација.Једна од новина биће и формирање јавног канала Владе, којем ће имати обавезу да присуствују сви министри и чланови тимова министарстава. Њихова ће дужност бити да разјасне сваку нејасноћу, одговоре на свако питање и пруже помоћ свакоме ко је затражи на том каналу. Овакав потез корак је ка бољој информисаности заједнице и јачој повезаности између Владе и српских играча. Надам се да ће овако нешто заживети и постати пракса не само моме тиму, већ и тимовима осталих председничких кандидата.Дипломатија захтева време и стрпљење. За разлику од осталих министарстава, Министарство спољних послова најчешће нема резултате који су видљиви одмах. Грађане је, ипак, потребно упутити у догађања, јер еСрбија припада свима нама једнако. Због тога, сматрам неопходним писање извештаја једном или два пута у току месеца. Глас Србије је неактиван већ два месеца, а грађани нису упућени у неке догађаје, као што је, нпр, непродужавање МПП-а с Белорусијом или зашто је Финска потписала МПП са САД-ом.

Стање у Савезу није најбоље, што се може приметити на бојном пољу. Потребна је већа координација и сарадња, што је и основни посао МСП-а. Иако је на папиру наш Савез јачи од преостала два заједно, треба узети у обзир терористичке јединице Грчке, које чине половину њене штете (прошле седмице још више), као и неактивну Кину. То нас доводи до бројке од отприлике 20–25% мање штете за наш Савез од противничка два заједно. Уз масивну употребу CO-а са њихове стране, јасно је да се нешто мора мењати. Потребан нам је још неко на нашој страни, што је нешто на чему морамо радити што пре.

Не треба да будемо господари, већ пријатељи, али први међу једнакима. Дипломатија мора бити активна и стабилна. Најјачи смо у војном погледу, не смемо допуштати да не будемо најјачи у дипломатском. Тим министарства спољних послова треба да буде онај који ће од Србије у савезу створити земљу на коју се треба угледати.

Министар спољних послова биће Petar Popara Crni, а радиће заједно са играчем Bogohulja.

Однос државе и заједнице према новим играчима пресудан је фактор који одлучује о томе како ће ти профили бити изграђени и да ли ће уопште и наставити са игром. Осим донација упућених неким јединицама, није се много одмакло у стварању програма за развој играча нижих дивизија.

Прва ствар са којом се сусрећу нови играчи јесте поздравна порука председника државе. Углавном је она у духу добродошлице игри, без неких конкретнијих савета о првим корацима које треба начинити. Таква порука нефункционална је, јер се након ње играчи сусрећу са низом мисија које подстичу пуцање, подизање фабрика које су бескорисне и позивају на прикључење било којој јединици – и поведени тим мисијама упропасте свој профил. Зато поздравну поруку председника треба променити; позвати играче да уколико желе да развијају профил на прави начин не треба да испуњавају мисије, да испуцавају и напредују кроз нивое. Такође, играчима би се препоручило да долазе на канал Министарства образовања, где би добили конкретније савете о даљем напретку.

Како сам и сама део менторског програма за помоћ новим играчима, увидела сам да Влада нема никакав контакт са играчима који су ментори. Иако не сумњам у стручност својих колега ментора, става сам да Министарство образовања мора бити у сталном контакту са њима, како би имали усаглашен став и приступ новим играчима. Нисам приметила да се у било којим државним новинама позивају нови играчи да се јаве менторима око савета и помоћи у игри, те је њихов програм овде неправедно запостављен.

Не подржавам поделе хлеба и тенкова новим играчима, јер им је то онда и подстицај да их потроше и испуцају. Стога, наставићу са обичајем који је Министарство образовања донедавно неговало – организоваћу свакодневне поделе златника играчима прве дивизије, намењених тренингу.

Министар образовања биће Nerazuman Lavirint.

Министарство еконимије углавном се увек своди на техничке ствари, вођење докумената и контролу трошкова. Министар економије водиће књигу финансија, која ће бити доступна увек, а редовно ажурирана. У њој биће забележен ток прилива новца државној каси, као и евидентиран сваки утрошак, уз образложење и поткрепљење.

Приликом покретања сваког закона о донацији, сви конгресмени добијаће обавештење о томе како је утрошен новац од претходне донације, као и на шта ће се трошити новац чију донацију треба изгласати. Министар економије, заједно са тимом Министарства одбране, радиће и на исплати рефунда војним јединицама, као и на анализама удара војске и употребе CO-а, како би се војни буџет даље унапређивао.

Министар економије биће metafizikalac.