Дацина кандидатура: министарства одбране и информисања

Day 2,447, 06:45 Published in Serbia Serbia by Danijela 89

Позић-возић! 🙂

У претходном чланку најавила сам да ћу бити кандидат Српске патриотске лиге на предстојећим председничким изборима. Саму кандидатуру започела сам својим представљањем, а истакла сам да ћу у наредним чланцима конкретно и детаљно писати о програму рада министарстава и о тимовима играча који ће њима управљати. Пред вама су програми Министарства одбране и Министарства информисања, а у понедељак биће и програми Министарства спољних послова, Министарства образовања, Министарства економије, када ћу вам представити и своју премијерку.

Као вишегодишња команданткиња војне јединице, из прве руке увидела сам колико је за државу и заједницу важно имати активну и организовану војску. Управо су наши војници најактивнији припадници српске заједнице – они проводе сате на каналима, заједно са командантима прате битке и пуцају у складу са интересима своје државе. Током протеклих неколико месеци, услед политичких препуцавања, војска је највише настрадала: смањен је број удара, превише новца трошило се на CO, те је прокоцкан и множилац добијен као награда за добар пласман на турниру. Како наша заједница из дана у дан бива све мања, морамо се заједно потрудити да нашу војску одржимо активном. Стога, то ће бити основни приоритет рада мог Министарства одбране.

Става сам да све војне јединице и формације треба да буду третиране на исти начин. Дакле, да их Министарство одбране ангажује све под потпуно истим условима. То представља исти број удара за све, исто време удара, исти начин контролисања штете и исти начин исплате накнаде за део утрошених средстава на ударима. Оваква понуда била би понуђена јединицама у оквиру војних формација ПВЈ, ВеС, ССФ и СОС, као и јединицама које нису део војних формација, а које се означавају као цивилне. Једини услов био би да је јединица у могућности да обезбеди тенкове за пуцање. Верујем да нам је сада овакав потез неопходан и да представља корак ка активнијој и организованијој војсци.

Сама концепција удара не би се значајније мењала: били би заказивани и вођени од стране чланова Министарства одбране, команданти јединица имали би могућност да информацију о заказаном удару добију и путем SMS-а, а одржавали би се на каналу #srb.udar – дакле, систем који је већ у употреби и који се показао као најефикаснији.

Свота новца намењена за ударе у једном дану износила би 40% дневног прилива државе, што је најзначајнија измена у вези са системом удара. Ограничење буџета за ударе отвара нам могућност да чешће организујемо ударе, будући да држава не може бити изложена неочекиваним, великим трошковима. С обзиром на то, а како бисмо радили на повећању активности војника – дневно би била организована бар два удара војске. На основу статистичких података о исплаћеном рефунду за претходне месеце закључујем да мера ограничења војног буџета не би представљала велику промену за јединице, пошто дневни трошкови удара, чак и онда кад их је организовано више, нису прелазили ни 30% дневног прилива државе. Сва неискоришћена средства из једног дана била би пренесена у наредни дан, односно, преносила би се докле год се у потпуности не искористе.Како смо дошли у ситуацију да не можемо да парирамо противничком CO-у у биткама, те смо и доказали да и целокупан дневни прилив државе није довољан да би се добила једна значајна битка, неопходно је одредити политику заједнице, усмерење помоћу којег Србија поново може контролисати стање на фронтовима. Верујем да бољег решења нема од јачања војске, војних јединица и формација. Јасно је да нема довољно новца да би се јединицама помогло да отворе компаније за сировине, али се макар може подстицати активност и усмеравати штета на организованим ударима.

Владе Србије у неколико наврата донирале су помоћ јединицама са пројектом јачања нижих дивизија, у виду новца који је по договору требало бити уложен у унапређење тренинг центара играча учесника пројеката. Но, како се власт често мењала, а комуникације међу председницима и владама готово није ни било, није се успоставио континуитет у раду са јединицама са оваквим пројектима, те се није проверавало на који је начин новац утрошен, има ли резултата и какви су. Дакле, Министарство мора проверити оправданост уложених средстава, пре свега, а потом и донирати нову помоћ, уколико су средства адекватно утрошена.

Министарство одбране свакодневно ће издавати чланке с наређењима и редовно их ажурирати, тако да ће информација о приоритетним биткама бити увек доступна, током читавога дана. У чланцима Министарства, поред наређења, објављиваће се и извештаји са сваког одржаног удара, постављеног CO-а и утрошеног новца на рефунд војних јединица.Министар одбране: Antic Dragan
Заменица министра одбране: Sojgu
Чланови тима Министарства: suba1990, eBradonja, M1TRO, Nerazuman Lavirint, Belly of the Beast, GVOZDENI BajaВећ више од годину дана Србија нема Министарство информисања. Колико је ово министарство значајно зна сваки играч који се сећа времена када су чланци Службеног гласника излазили редовно; тада, они су представљали светао пример новинарства, са текстовима потпуно лишених политичког контекста, а са једином сврхом: да припадници српске заједнице буду упознати са дешавањима у Влади, држави, савезу. Квалитетних новинара данас је јако мало, а њихови чланци не долазе до изражаја и пролазе углавном незапажено. Стога, циљ ми је да Министарство информисања у мојој Влади буде готово најактивније министарство, те да новинари који ће у њему радити покажу да и даље вреди часно се борити за читалачку публику.

Први део тима овог министарства чиниће два искусна новинара, но – мање позната српској играчкој заједници. Своје умеће показали су пишући континуирано пола године за Министарство информисања Црне Горе. У питању су играчи Varvar11 и Oj Svijetla11. О њиховом раду можете судити на основу чланака које су писали, а сада ћу издвојити последња два:
|Ministarstvo informisanja| Odjavni članak i zahvalnica
|Ministarstvo informisanja| Dan 2142.

У месецу пред нама, њихов задатак биће да редовно извештавају јавност о актуелним догађајима: стању на фронтовима, одржаним председничким и конгресним изборима, дешавањима у савезу; препоручиће вам чланке вредне пажње, интервјуисати истакнуте играче наше заједнице. Чланке ће објављивати макар једном недељно.Уз њих, за Министарство информисања чланке ће писати, по мом мишљењу тренутно најквалитетнији српски новинар, Ultras035, са својим уиграним колегама, играчима Mrkalj Branko и Dr.Mo10. Њихови чланци даће потпуно нови дух овом министарству. Од уобичајене тематике чланака они неће одступати – чекају нас исцрпни текстови о мање познатим чињеницама српске историје и народа. Поред тога, чланови тима организоваће конкурс за новинаре Министарства информисања који ће бити на располагању и наредним владама, независно од тога која је политичка опција на власти. На овај начин обезбедио би се и континуитет у раду овог министарства, а с обзиром на то да би њега чинили опробани новинари – квалитет текстова био би загарантован.
Такође, спровешће истраживање о навикама играча наше заједнице: колико су активни, да ли су упознати са правилима игре, механизмима ратовања, системом војних јединица, савезништвима, и сл. Подаци добијени оваквим истраживањем могу бити од великог значаја командантима јединица, министарствима одбране, образовања, спољних послова, као и управама политичких странака.