[BA]NapiFeka - Kataca

Day 2,442, 10:31 Published in Hungary Hungary by theface


Üdvözlök minden olvasót a NapiFeka című rovatban. Itt minden nap megismerhettek egy Fekát, aki meri vállalni a hazaáruló fejét.
Nem is untatom tovább a népet, íme mai áldozatunk: Kataca


Egy kis IRL, mesélj magadról valami.
Ki nem találnátok, de Katinak hívnak. Két kisfiammal élek Vácon. Sok dologban konzervatív nézeteket vallok. Szeretem a focit 🙂, a jó magyar bort, az élőszavas, valódi beszélgetéseket.

Mikor és hogyan kerültél az eRepublikkal kapcsolatba? Milyen volt akkoriban a játék?
Amikor a karakterem született 🙂
K.uruc oldalról kerültem ide.
Ismeretlen és érthetetlen volt a játék.


Mi tetszett a játékban akkor, és mi tetszik most?
Elsőre nem tetszett, mert az online játékokból csak kettővel játszottam és azokhoz ez nem hasonlított. Az első az Elveszett világ volt, amit itt koruknál fogva alig ismerhetnek az emberek, a második a WoW.
Aztán rájöttem, hogy a játékosok nagy többsége csak a társaság miatt játszik. Akkor úgy döntöttem, hogy adok egy esélyt neki.
Tetszett, hogy lehetett “piacozni”, viszonylag hamar sikerült ezáltal az edzőtermeimet felhúzni.
Most mi tetszik? A divízióváltás előtt majdnem itthagytam a játékot, azóta “elmegy” 🙂
A gazdaság rész katasztrófális, viszont nincs állóvíz, mint a TWO időkben.
Jah, végre egyre többen jönnek rá, hogy ez “csak” egy játék, így érdekesebbek a comment-war-ok, többféle politikai nézet kerül felszínre, mintha most többen kimondottan feltöltődni járnának ide.


Hogy kerültél a Fekete Sereghez?
Lefizettem Morden-t 😛
Viccet félretéve: az első seregemben igazán otthon éreztem magam, utána csak kerestem a helyem és mivel annyit szapulták a Fekete Sereget, meg akartam nézni, hogy valóban olyan “elítélendőek” vagytok-e. Innentől kezdve csak vártam a lehetőségre, pláne, hogy az első itteni barátom is nálatok kötött ki.


Mi a legjobb és a legrosszabb tulajdonságod szerinted?
A legjobb, hogy lehet rám számítani, ha azt mondom megteszem/kitalálom/elintézem stb, akkor az úgy is lesz. A legrosszabb, hogy nem feltétlen azonnal 🙂. Fontos dolgokban nincs időhúzás, de a többiben az “ejj, ráérünk arra még” típusba tartozom. Ha felhív valaki, hogy lerobbant, akkor indulok érte, ha csak beszélgetni akar, akkor szakítok rá időt, de a határidőket azért találták ki, hogy addigra legyen készen az adott feladat, nem a kiadástól számított egy órán belül. 🙂

Szerinted Mordennek a rövid vagy a hosszú vörös haj áll jobban?
Bár a szeméhez talán jobb lenne egy hosszú göndör frizura, de a röviddel sokkal vagányabb.
Egyébként meg ugyanúgy nem illik ilyen témát feszegetni, mint a kort. A nők úgy jók, ahogy vannak. Kopaszon vagy bokáig érő lábbal, teljesen mindegy.


Milyen Stash vásárlási szokást követsz?
Vettem már. Másnak is goldért. Nem mondom, hogy többet nem veszek, hiszen évekig WoWoztam, ami ennél sokkal többe került, de jelenleg nincs. Véleményem szerint sok felesleges dologra költenek az emberek, ez hobbinak minősül, tehát erre is lehet.

Mi az a pont amikor azt mondod, hogy eleged van ebből a játékból?
Volt olyan, hogy csak edzés volt napokig. Már nem tudom mi volt az oka 🙂
Időnként csak ütögetek, falat elolvasom és annyi, máskor meg az összes újságot elolvasom, chat-en is megfordulok. Még nem éreztem úgy, hogy na most elég volt.


Amióta a Fekete Seregnél vagy, hogy érzed mennyit változtál? Mi a véleményed a Fekete Seregről?
Változni nem igazán változtam, inkább úgy mondanám, hogy megnyugodtam, mert a helyemre kerültem, hasonlóan gondolkodó játékosok közé.
Itt játszanak az emberek és nem akarják elrontani mások játékát. Nem kell mindent halálosan komolyan venni szerintem. Itt senki nem szól be, ha zászlózom vagy FF-ezek, vagy ha két napig csak DO-t ütök (edzeni minden nap edzek Főnök 😛). A közhiedelemmel szöges ellentétben itt mindig a hazai csata van előtérben, ha pedig nincs vagy nagyon túl van ütve, akkor segítő hozzászólások vannak a falon, hogy hol van FF-party és hasonlók.


Hogy érzed, hogyan reagálnád le ha a Fekete Sereg bármely tagját kormány szintről atrocitások érnék?
Hmmm, ezen még nem gondolkodtam eddig. Az biztos, hogy ha a társunk marhaságot is tett (tehát van némi alapja a csesztetésnek), akkor is mellette szólalnék meg, az más kérdés, hogy PMben vagy a falon elmondanám, hogy na ezt talán nem így kellett volna. De most komolyan, ez egy játék, mi az, hogy kormány? Bithalmaz a hatalmuk, már ha egyáltalán van az adóemelésen kívül. A polgárok és katonák joga bírálni a kormányt, fordítva nem működik a virtuális életkénkben 🙂

Köszönöm az interjút!

>
kérdező biztos