[ME] Tutorial - Modulul militar I

Day 2,375, 12:48 Published in Romania Romania by Ministerul Educatiei

Acest tutorial a fost scris de AlexVerdi, unul dintre viitorii ministrii ai educatiei, drept urmare vreau sa il incurajati cu voturi multe si comenturi cat mai pertinente si constructive!

********************************************************No hai!

Salutare tuturor! Sunt AlexVerdi, iar astazi imi fac debutul la Ministerul Educatiei cu prima parte a tutorialului Modulul Militar. Acesta are drept scop instruirea tinerilor jucatori in ceea ce priveste “arta” razboiului in eRepublik.Cerinte pentru a lupta
1. Sa ai cel putin nivelul 3;
2. Energia sa fie minim 10;
3. Sa te afli intr-una din tarile participante sau aliatii acesteia.

Daca indeplinim cerintele de mai sus, putem incepe sa ne cautam o campanie militara in care sa luptam, urmand pasii 1 si 2 din imaginea de mai jos.In campaniile militare pot fi implicate tara ta, aliatii acesteia sau celelalte tari din eRepublik. De asemenea nu uitati sa verificati daca tara are ordine de lupta pentru cetateni. Acest lucru poate fi facut urmarind zilnic ziarul ministerului apararii.


Acum sa vedem cum arata pagina de lupta.


1. Tara pentru care lupti si aliatii acesteia.
2. Tara impotriva careia lupti si aliatii ei.
3. Regiunea care se afla sub atac si informatii despre campanie.
4. Bara de influenta, punctele de dominatie ( ex. 470 la Argentina) si procentajul curent de influenta.
5. Ceasul bataliei - arata cat timp a trecut de la inceperea rundei.
6. Cetatenii care lupta de aceeasi parte cu tine si liderul lor in functie de damage-ul dat.
7. Cetatenii impotriva carora lupti si liderul acestora.
8. Arma ta, energia si puterea (strength), butonul de schimbare a armei este dedesubt.
9. Selectarea de damage booster, de bombe si rachete.
10. Refacerea energiei si BUTONUL FIGHT.
11. Daunele provocate in lupta curenta si gradul militar cu punctele pe care le ai.
12. Combat Orders (platirea daunelor provocate).
13. Butoane de statistici, lupta de gherila si ajutor lupta de gherila.

OBS: Butonul pentru a intra intr-o lupta de gherila nu apare, deoarece trebuiesc invinsi 5 adversari pentru a putea lupta astfel. De asemenea dupa 1400 puncte de dominatie stranse de una din tarile implicate, nu vei mai putea lupta in gherila.Prin simpla apasare a butonului fight au loc urmatoarele:

1. Vom pierde 10 energie pentru fiecare lovitura data.
2. Durabilitatea armei pe care o folosesti va scade cu 1 la fiecare lovitura.
3. Vei obtine damage.

OBS: Trebuie mentionat faptul ca desi tu apesi o singura data butonul fight, vor fi contorizate 1,2 sau mai multe lovituri, necesare pentru uciderea adversarului.

O data cu invingerea inamicului va aparea o noua fereastra cu efectele luptei tale: influenta adaugata in lupta, nr de puncte de experienta (egale cu nr de lovituri contorizate de joc pentru uciderea adversarului) si un nr de puncte ce alcatuiesc gradul militar (egale cu 10% din influenta). Poti continua lupta apasand pe butonul "Adauga influenta" sau " Add influence" (engleza).Nota: Poti bifa casuta "Nu mai afisa acest mesaj" sau "Don't show this again"(engleza) ca sa nu mai apara mesajul dupa fiecare adversar invins. Se poate reversa prin apasarea butonului .Statisticile bataliei si informatii despre campanie

Pentru a vedea statisticile rundei apasa pe butonul din dreapta-jos de pe ecranul cu campul de lupta. Acestea vor contine urmatoarele informatii:

1. Top 5 soldati ai fiecarei lupte si top 5 soldati per total din fiecare divizie.
2. Avatar, nume si nationalitate.
3. Numar de inamici invinsi.
4. Influenta (damage).
5. Link catre profil.OBS.: Influenta depinde de puterea (strength) jucatorului, calitatea armei acestuia si de gradul sau militar. Se calculeaza cu formula:


O campanie se castiga cu minim 83 de puncte de campanie si poate avea intre 8 si 15 Batalii de 90 pana la 120 de minute fiecare. Pentru a castiga o runda, tara si aliatii pentru care lupti trebuie sa obtina 1800 de puncte de dominatie castigate in functie de timpul rundei, Acestea se acorda dupa cum urmeaza:In finalul unei batalii fiecare divizie este recompensata cu un anumit nr de puncte de campanie:
- 1 puncte - Divizia 1
- 2 puncte - Divizia 2
- 3 puncte - Divizia 3
- 5 puncte - Divizia 4

Va urma…

****************************************************************************************
Trivia
*****************************************************************************************

Q=politic: Care sunt candidatii care se califica la alegerile prezindentiale ?
A= ..n..d.... .u ..r..i... .e. m.. ..r.

Q=politic: Presedintele poate fi demis?
A=..

Q=politic: Care este intervalul la care poate fi propusa o nou lege de impeach?
A=. .i.e


Q=politic: Cate voturi sunt necesare pentru ca o lege de impeach sa fie aprobata?
A=.6.

Q=politic: Cine va lua locul presedintelui demis in cazul in care o lege de impeach este validata?
A=.a...d.t.. .. .e l..u. .o.

********************************************************************************
Indrumari
********************************************************************************

a) Cititi toate articolele Ministerului Educatiei pentru a sti cum sa va orientati in joc si sa va familiarizati cu termenii, chatul etc.
Intrati in Garda Nationala (sau in alta unitate militara care are o academie). Aici veti avea contact prima oara cu ceilalti jucatori, noi si vechi deopotriva, veti forma prietenii si nu in ultimul rand va veti obisnui si cu disciplina unei UM (lucru care o sa va ajute pe viitor). Mai multe detalii aici: ->http://www.erepublik.com/en/article/de-ce-ar-trebui-sa-alegem-gn--2398072/1/20
c) Nu cheltuiti goldul!!! Dupa ce ati citit articolele ministerului educatiei si stiti cat de cat ce inseamna modulul economic si cel de razboi cautati sa vorbiti cu persoanele care se ocupa de mentorat in UM sau cu comandantul UM (sunt sigur ca va ajuta) si incercati sa va formati un plan/strategie in ceea ce priveste dezvoltarea voastra.
d) Luptati cat mai putin (spre deloc) evitand astfel sa cresteti in lvl prea repede; Pastrati goldul NUMAI pentru upgrade la terenurile de antrenament.
e) Ultimul dar nu cel din urma sfat. Folositi-va propria voastra inteligenta si formati-va propria voastra parere (E bine sa cititi presa dar nu sa va lasati condusi de ideile expuse acolo)
Lista cu tutoriale o gasiti aici (nu uitati sa dati Subscribe, si dati bookmark la link in felul asta puteti sa gasiti usor un articol atunci cand veti avea nevoie de el): http://www.erepublik.com/ro/article/-me-tutoriale-utile-2390752/1/20

Aceste indrumari au fost scrise de Cucu Andrei