Trivialități și considerente politice - Cronica unui TO eșuat

Day 2,369, 21:06 Published in Romania Romania by The Aged and Eminent Tommiecat
Bine v-am regăsit!

Fără a avea neapărat o foarte mare legătură cu restul articolului, aș vrea ca în introducere să anunț "fondarea" (deși este cam mult spus) unui nou mini-partid în eRomânia. Evident, este vorba despre Beta Party, o nouă platformă destinată celor care doresc să se implice pe scena politică, dar care nu vor să se plaseze în centrul deja obișnuitelor conflicte și ciondăneli din țară.

Cum probabil erați convinși de la început, în continuare vreau să vorbesc puțin despre tentativa templieră de TO (Take-Over) din ultimele zile. Vreau să fac foarte clar faptul că nu îi voi judeca pentru că au încercat să facă un take-over (în fond, acesta a fost inventat de români), ci îi voi judeca pentru lipsa de fairplay și modul în care o parte dintre cei implicați au abordat problema înaintea, în timpul și după finalizarea procesului electoral.

Deci și prin urmare vă propun spre analiză următoarele puncte:

- Lipsa unui plan defensiv în condițiile în care atacul pe care și l-au propus a fost făcut public chiar de ei. Mi se pare inadmisibil să nu îți acoperi spatele și să riști să îți pierzi propriul partid (ceea ce s-a și întâmplat de altfel) în momentul în care strigi în gura mare că va avea loc un TO. Mai mult, mi se pare inadmisibil că au preferat să piardă cel puțin 50 de voturi doar din faptul că nu și-au retras o parte dintre candidați. Mi-e greu să cred că oameni ca Rebv4rw, Stelistu96, originalul MugurCosmin, Xamolxes sau Libra Ticu nu s-ar fi retras în interesul susținerii și asigurării lui s4ndu.

- Deși nu aș vrea să comentez prea mult, nu trebuie să fie trecută cu vederea tactica extrem de greu de digerat pe care au abordato. Din câte am înțeles, probabil din dorința de a-și speria adversarii și a crea senzația că au mai multe voturi disponibile decât în realitate, templierii și-au propus să-l voteze pe Razvan Petrescu în partidul Alianta și apoi să fugă în The Matza Party, unde ar fi urmat chipurile să atace de fapt. Who does that? Pe cine au vrut să păcălească? Este un lucru știut că numărul votanților nu fluctuează foarte mult de la o lună la alta și că cu fiecare vot care apărea în Alianta, perspectivele unui TO în TMP scădeau.

- Hoții strigă hoții. Din nou, îmi e greu să îmi imaginez la ce s-au gândit când au început să arate cu degetul spre Cronoss și "clona" lui MugurCosmin. A fost mai mult o luptă de care pe care. Nu îți poți permite să îl cerți pe cel de lângă tine că îți face TO, în moment ce tu îi faci exact același lucru. Mă rog, trecând peste faptul că nu poți numi take-over ce a făcut Cronoss. Personal, mi se pare destul de clar faptul că acesta nu și-a propus decât să facă drain în partidul Romania Unita, partid condus de colaboratorul templierilor, zmeuNY.

- Mușamalizare post factum foarte puțin credibilă. E normal și de înțeles ca după ce ai pierdut o bătălie politică să încerci să îți faci niște calcule astfel încât să reduci din stricăciuni. Cu toate astea, cin' te crede atunci când apari cu un articol în care pretinzi că tu, vezi Doamne, habar n-ai avut de TO și chiar te bucuri că ai descoperit atât de mulți prieteni într-un nou partid?

Deocamdată, doar atât am avut de spus și de reproșat despre cronica acestui take-over eșuat și vă invit și pe voi să vă spuneți părerea în secțiunea de comentarii de mai jos.

În legătură cu ceea ce se va întâmpla mai departe, vă pot spune din surse destul de sigure că situația din interiorul grupului Templierii nu mai este atât de roz ca la început și cum am mai spus, pare-mi-se că se pregătește o oarecare schismă. Dacă nu în ceea ce privește membrii, cu siguranță în ceea ce privește mentalitatea și orientarea acestora, lucru care nu poate decât să mă bucure. Este foarte bine să știi când să pui punct unei fraze și să începi un nou capitol.

Toate ălea bune!


P.S. Nu are rost să dedic un întreg articol acestui subiect așa că o să fiu cât se poate de scurt și la obiect atunci când voi spune că sper ca acțiunile din ultima perioadă ale teroriștilor (atât din Congres, cât și din mass-media) să nu fie decât niște glume proaste la adresa cetățenilor eRomâniei, glume pe care îi somez să le oprească cât mai urgent.

P.P.S. Celor care sunt interesați și de altceva în afară de mânării și scandaluri, le recomand să citească acest interviu pe care i l-am acordat de curând lui Kelstein. Nu este nici lung, nici scurt, (sper că) nu este o lectură obositoare și cu siguranță vă poate ajuta să-l descoperiți puțin mai mult pe omul din spatele tastaturii mele.