[Kelstein's Baby Steps] Studiul de caz: Mike13o6

Day 2,368, 10:37 Published in Romania Romania by KelsteinSe aproprie weekendul si inca un numar din seria Kelstein’s Baby Steps: Studii de caz isi face aparitia...de aceasta data va prezint un jucator care mi-a atras atentia inca de la aparitia pe scena e-romaneasca...prin simplul faptul ca inceput jocul in eUK (ca si mine de altfel) si chiar si in acelasi partid din care am facut si eu parte in eUK si anume..TUP. Acestea fiind spuse ..episodul 5 il aduce in fata cititorilor pe Mike13o6
De cat timp joci erepublik?

Prima mea întâlnire cu eRepublik a avut loc undeva prin primăvara anului 2009, am impresia că a fost chiar într-o zi de mai, e-ziua 500 și ceva. Eram doar un puști de aproape 14 ani care încă își căuta un joc cu care să își umple timpul liber.

Esti la primul cont?

Categoric nu mai sunt la primul cont.
Au trecut ani de la acea primă zi de mai, multul meu timp liber s-a împuținat și inevitabil a trebuit să iau anumite pauze. La ultima mea revenire (aceasta), datorită faptului că experiența de pe contul vechi era destul de mare și trendul era acela de "renaștere", am preferat să înregistrez un alt cont și să am parte de un nou început.

Ai bagat vreodata bani in joc? si daca da cat?

Din păcate am băgat chiar pe contul acesta. La ora aceea aveam disponibilă o sumă destul de considerabilă și mi-am zis că mai bine o "investesc" într-un joc ca eRepublik decât să o sparg pe băutură sau pe mai știu eu ce altceva (încă locuiam în UK).
Nu o să spun despre ce sumă este vorba, dar o să spun că a fost de-ajuns să îmi iau un avantaj considerabil față de ceilalți jucători care au început jocul în același timp cu mine.

Ai primit vreodata vreun stash cadou? si daca da - cate/care?

Nu cred sau nu îmi amintesc. S-ar putea să fi primit unul totuși, caz în care îmi cer scuze celui care mi l-a trimis pentru că nu i-am ținut minte numele.Ce consider ca te-a ajutat cel mai mult la inceput?

Așa cum reiese și din răspunsul precedent, ajutorul pe care l-am primit eu nu a luat neapărat o formă materială.
Cel mai mare și de folos ajutor pe care l-am primit consider că a venit din partea celor de pe chat-uri care au avut destulă răbdare cu mine și mi-au explicat cum funcționează noul motor al jocului. Sigur, imediat după aceștia vin și cei care au avut încredere în mine și m-au așezat prin diverse funcții și poziții atât în UK, cât și în România, funcții din care am căpătat o considerabilă experiență de joc și nu numai.

Spune-mi te rog pe scurt pas cu pas cum ai ales sa de te dezvolti:

"Pe scurt și pas cu pas", eu am sărit mulți pași. Ți-am spus mai sus că am beneficiat de un boost la început și am trecut destul de repede prin procesul de dezvoltare a bazelor de antrenament.

Cel mai mare merit în modul meu de dezvoltare îl are academia unității din care de la început și până de curând am făcut parte. Aceștia ne-au impus și cred că încă impun juniorilor un regim de luptă foarte strict în ceea ce privește numărul de lupte zilnice.

Pentru a putea păstra un raport între putere și experiență cât mai ridicat, eram nevoiți să luptăm cât mai puțin (pentru a nu acumula experiență) și numai în lupte de o importanță foarte ridicată și deci prioritare unității militare și României. De asemenea, tot din acest motiv, până la restructurarea diviziilor, principalele arme folosite de mine au fost rachetele.
După ce diviziile au fost lărgite, am început să fiu mai permisiv și să lupt ceva mai des.


Ce sfaturi ai pentru jucatorii noi?

Hmm... pentru început le recomand să citească și să nu le fie frică să întrebe dacă au vreo nelămurire, să citească mult și orice despre mecanica jocului.
Mai târziu, le recomand să citească la fel de mult, dar să nu ia de bună orice informație citesc. Îi sfătuiesc să se informeze din cel puțin 2-3 părți (principalele două părți implicate + o părere externă) înainte să își formeze o opinie proprie finală despre un eveniment.
Și în ultimul rând, dar deosebit de important, aș vrea ca celor cu idei să nu le fie frică de un refuz. Oricând se poate schimba sau îmbunătăți un lucru și deci nu trebuie să se demoralizeze când dau nas în nas cu un refuz din partea cuiva. De cele mai multe ori refuzul vine fie tot dintr-o frică de schimbare, fie din cauză că oferta sau proiectul nu este structurat extrem de obiectiv sau foarte clar.


Esti implicat in politica?

Până de curând, foarte. Deși am avut un parcurs destul de interesant, încerc să reduc treptat din implicarea și timpul acordat jocului.
Tocmai pentru că îmi pregătesc o oarecare pauză, nu vreau să vorbesc prea mult despre asta și o să mă limitez deocamdată doar la o enumerare a funcțiilor:
În Anglia am fost o dată viceministru al Educației, de două ori distribuitor NHS, o dată congressman și tot de două ori consilier al celui mai mare partid englez.

Kestein’s Note: Un document public detinut de Mike13o6 care arata activitatea lui politica si nu numai http://tinyurl.com/Mike13o6

Pentru România am fost ambasador atât în Croația, cât și în Peru, de două ori congressman și o dată lider al grupului parlamentar, purtător de cuvânt și președinte al partidului care m-a susținut în alegeri.
Cu toate acestea, dacă doriți să aflați mai multe, atât un rezumat cât și o detaliere a carierei mele politice poate fi găsită pe pagina Wiki aferentă contului meu.

Orice altceva?

Altceva... Aș dori să îi salut și să le mulțumesc tuturor celor care au avut curiozitatea să citească acest articol despre mine și îi invit să-mi urmărească ziarul sau să îmi trimită un mesaj privat dacă vor dori să afle mai multe.Daca aveti intrebari pentru Mike13o6 va rog sa le adresati in commenturi!

Pentru cei care credeti ca nu ati aflat destule despre Mike13o6 va rog sa ii vizitati pagina de wiki http://wiki.erepublik.com/index.php/Mike13o6 [ar putea si pagina aceasta sa fie un stidu de caz cum sa faci pagini de wiki complete….]

Ii multumesc lui Mike13o6 pentru timpul acordat acestui interviu!

De asemenea daca aveti sugestii de jucatori care ii vreti “studiati” sau sunteti un jucator care vreti sa va impartasiti experienta despre primii pasi in erepublik va rog sa ma contactati prin pm!

Numere precedente:

[Kelstein’s Baby Steps] Studiul de caz: Pasdenom
[Kelstein’s Baby Steps] Studiul de caz: LauR.C
[Kelstein’s Baby Steps] Studiul de caz: adrian990
[Kelstein’s Baby Steps] Studiul de caz: Nicolletta

fâl fâl fâl for now,

Kelstein
PS: apreciez comenturile legate de greseli, am sa le corectez pe parcurs.