Modulul Economic pe intelesul tuturor. Concurs ME

Day 2,363, 08:45 Published in Romania Romania by AlexVerdiNo hai!

Salutare tuturor! Sunt AlexVerdi si astazi voi încerca sa va prezint cat mai amanuntit si mai explicit care sunt firmele existente în joc si cum puteti scoate profit de pe urma lor.

I.VALUTA

Pe eRepublik exista 2 tipuri de valuta: GOLD , valuta universala si CC (Currency) , valuta locala (ex.:RON) ce are aceeasi valoare indiferent de denumirea pe care o poarta in functie de tara din care provine. In cazul unei tranzactii pe piata de marfuri intre cetateni de alte nationalitati (cetatenii), fiecare va primi/da la incheierea tranzactiei propria valuta.

Modalitati de obtinere a valutelor

În cazul GOLD-ului, acesta se poate obtine din:

1. Cumpararea acestuia cu bani reali.

2. Cumparand de pe piata monetara in schimbul CC.

3. Recompensa:
- castigarea de medalii - 5 GOLD (exceptie : medalia Eroul Bataliei pentru Diviziile 1,2 si 3 la care se castiga 2,3 si respectiv 4 GOLD) si cresterea nivelului - 1 GOLD.
- ai invitat un prieten care obtine medalii sau trece nivelul - castigi 10% din GOLD-ul castigat de el.
- ai invitat un prieten care cumpara GOLD - obtii 10% din valoarea achizitiei sale.


In cazul CC-ului, acesta se poate obtine din:
1. Donatiile altor jucatori.
2. Lucrezi in orice tara si primesti salariul ce consta in moneda ta locala (RON)
3. Vinzi GOLD pe piata in schimbul lor.
4. Vinzi arme, mancare, bilete de avion etc.II.CUMPARARE-VANZARE SI MANAGEMENTUL COMPANIILOR

Pentru a vedea care sunt pasii de urmat pentru a vinde sau a cumpara mancare, arme etc. Urmariti imaginile de mai jos.

Cumpararea


Vanzarea

Pentru a schimba piata unde vreti sa postati oferta trebuie sa apasati pe butonul "cumpara licenta", sa selectati tara a carei licenta o doriti si sa fiti pregatiti cu 20 GOLD pentru platirea acesteia.

Managementul companiilor


III.CLADIRI

Exista 2 tipuri de fabrici in joc: cea de mancare si cea de arme dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.

Cele 2 pot fi upgradate pana la nivelul 7 (Q7). Costurile de construire difera in functie de nivelul la care fabrica voastra se afla, dar pentru upgrade de la Q1 puteti vedea in urmatoarea imagine costurile de upgradare. Nu faceti upgrade decat cand sunt reducerile lunare de 45% ca sa economisiti GOLD.

Pentru a avea productie la fabrici va trebui sa aveti Food Raw Material (FRM) pentru mancare si Weapon Raw Material (WRM) pentru arme. Acestea pot fi obtinute fie din cladiri care le produc, fie de la piata de marfuri. In general 1 materie prima de mancare se gaseste cu pretul de 0.03 CC (RON), iar 1 materie prima de arme cu 0.05 CC (RON). Preturile de construire ale acestor cladiri pentru materii prime le gasiti în urmatoarele imagini.
De asemenea daca vreti sa munciti la companii sau la angajator si sa importati sau sa vindeti produse va trebui sa luati in calcul urmatoarele taxe existente in eRomania in momentul de fata:

*********************************************************************************
Sfaturi utile pentru incepatori

1. Inrolati-va intr-un UM ( Unitate Militara ) sau in academia unuia care ofera echipare incepatorilor. Alegerea UM-ului va apartine, dar imi permit sa va recomand bineinteles unitatea mea, Garda Nationala, academia oficiala a eRomaniei care ofera incepatorilor: echipare cu mancare si arme pentru cei care vor sa lupte si echipare cu GOLD pentru cresterea cladirilor de antrenament.
2. Nu uitati sa dati zilnic Work & Train!
3. Cititi cat mai multe tutoriale ca sa intelegeti detaliile jocului si intrati pe chat.
4. Nu luptati prea mult. Veti creste in nivel, veti ajunge in Divizia a 2 a ,iar damage-ul vostru nu va conta in luptele importante pentru tara. Daca luptati incercati sa faceti DO (Daily Order) pentru a castiga 1 EB (Energy Bar) si componentele necesare construirii unei bazuci. De asemenea puteti lupta pentru medalii accesibile la inceput precum FF (Freedom Fighter).
5. Upgradati cel putin cladirea de antrenament gratis la Q4.


Strategie
Ajunsi la nivelul 25 dizolvati cele 3 ferme de grane primite la inceput, obtinand pe ele 2250 CC. Cumparati gold de pe piata monetara si construiti 1 fabrica de mancare Q1 si 2 cabane de vanatoare dupa ce mai strangeti GOLD.
Acum mai construiti 3 fabrici de mancare Q1 ca sa puteti sa va asigurati consumand doar energie si taxa pe venit intre 1000 si 2000 wellness (energie) in functie de bonusul tarii la mancare.
Pe masura ce castigati GOLD vindeti sau desfiintati fabricile Q1 de mancare, upgradand doar una la Q5. O data ce aveti fabrica Q5 puteti repartiza 10 angajati la ea, avand de castigat.

Luam mai multe cazuri in care aveti cei 10 angajati platiti cu 25 CC fiecare pe zi si TVA-ul 5%.


Cazul nr. 1: Bonus tara 0% si FRM-ul necesar - cumparat


Cazul nr. 2: Bonus tara 100% si FRM-ul necesar - cumparat


Cazul nr. 3: Bonus tara 0% si FRM-ul necesar - productia proprie (700 GOLD pentru 20 cabane de vanatoare)

PROFIT= 36 CC

Cazul nr. 4 (cel mai profitabil) : Bonus tara 100% si FRM-ul necesar - productia proprie

PROFIT= 322 CC

Link cu calculatorul pentru companii
*********************************************************************************

Aici pun capat articolului sperand ca nu v-am plictisit si ca v-am fost de ajutor. Daca aveti sugestii referitoare la subiectul pe care vreti sa-l abordez in urmatorul articol sau critici va astept cu drag sa imi lasati un comentariu. Imi apreciati munca? Nu uitati sa dati.


Eu de-aicea v-am pupat! Semnat