Rezime aprilskog mandata

Day 2,360, 00:11 Published in Serbia Serbia by Bogi

Završen je još jedan spektakularan mandat. Predviđalo se da će Nedeljko Bilkić biti samo marioneta u rukama SZR-a i AP-a, tj, da će im pozajmiti nalog na mjesec dana, što se s vremenom ispostavilo tačnim. Predsjednik se nije oglašavao, niti je primijećen na čatu; a što je najgore, nije jedini. Sve u svemu, gledajući rezultate, jako loš mandat.

Možda bi Nedeljku bolje bilo da se posvetio muzičkoj karijeri...Možda će me neko nazvati izdajnikom ili pozvati na moje strijeljanje, ali ipak, neke stvari ne mogu da prećutim. Ne bi bilo pošteno da ostavim narod u nezanju...

Na samom početku mandata, Strider 83, potpredsjednik države, na sastanku Saveza izjavljuje kako Srbija mora imati deset resursa i traži od Saveza da joj to obezbijedi. Članicama Saveza već tada postaje jasno da u slučaju rata neće dobiti nikakvu pomoć od Srbije. Rumunija i Kina prinuđene su da potpišu NAP sa Poljskom, Španijom i Ukrajinom kako bi očuvale svoje regije. Kina je imala granicu sa Hrvatskom, između nje i Turske nalazila se samo jedna pakistanska regija, a Španija je pripremala AS na nju (koji je kasnije i pokrenut, ali odbijen, zbog NAP-a). Rumunija je iskoristila NAP da preko Ukrajine, Slovačke i Austrije dođe do Irske i izbaci je iz Središnje Evrope. Odlična stvar, samo što je na mjesto Irske doletio Paragvaj, te se ništa u suštini nije promijenilo.

Dok se Slovenija muči sa Irskom i Čileom, a kasnije i sa Poljskom, a u isto vrijeme i Mađarska ima problema sa Hrvatskom, Srbija stavlja NE na jednu regiju Bosne, zatim na jednu regiju Albanije, te danima ima slobodan NE, ali ne stavlja ga na Hrvatsku. Zašto? Prema riječima bivšeg MoD-a, to nikad nije bilo u planu:Govorilo se o tajnom NAP-u, izvor koji je prilično pouzdan potvrdio je njegovo postojanje, ali na kraju, bez sasvim sigurnih dokaza u to ne možemo biti uvjereni. Možemo samo da se pitamo zašto Srbija nije napala Hrvatsku, ranije došla do Poljske i možda pomogla Sloveniji da ima kongres. Možemo samo da nagađamo zašto Slovenija, naš najvjerniji saveznik, dva puta u pet mjeseci ostaje bez kongresa. Da li je neko kažnjava jer je uznemirila njegovog ljubavnika, ili je u pitanju zla kob, kletva neka možda? (Posljednje joj bilo!)Dok Poljska briše Sloveniju, srpska vlada šalje vojsku da oslobodi Apuliju, kako bi se mogla domoći 9. resursa. Slovenija je toliko požrtvovana da njeni tenkovi udaraju za oslobodilački pokret Italije, iako su već izgubili kongres. Priča kako se Apulija oslobađa radi napada na Čile sasvim je neistinita, budući da je Strajder na prvom sastanku izjavio da Srbija ne može držati Hrvatsku, BiH, Albaniju i Italiju i da se pored toga obračunava sa Čileom. Na samom početku mandata, ideja napada na Čile odbačena je. Osim toga još dvije jake grčke jedinice se priključuju teroristima, tako da je sada oko 50% grčke štete usmjereno protiv Asterije. Jedinica 7nisa u svom članku govori o tome kako je Srbiji cilj samo 10/10, a oni ne žele da robuju tome.

Poljska napada Sloveniju, a Srbija konačno napada Hrvatsku i dolazi do Poljske. U epskoj bici dobijamo prve dvije runde, u kojima Borica uzima BH, a kasnije kada ga SerbianLegenda prestiže po šteti za CH gubi interesovanje i udara za CH u ustanku koji se nije mogao odbraniti. Poljska nas stiže, a onda SerbianLegenda pravi podvig i sa 12 milijardi u kampanji uspijeva da povede Srbiju do pobjede protiv Poljske. U narednom napadu Poljska ima NE i dobija sve runde bez problema, a zatim nas izbacuje iz Slovenije. Kasnije Mađarska napada Poljsku i izbacuje je sa Balkana.

Na kraju mandata dešava se nešto sa čime se nikako nismo mogli izboriti. Čile i Argentina osvajaju prva dva mjesta na turniru i dobijaju kao nagradu množilac 2, Čile i za napad i za odbranu, a Argentina samo za napad. Brisanje Španije je postalo neminovno, te je ona pokušala da odleti u Finsku. Dok je naš CotD bio na ustancima i TP nadbijanju, Španija je dobijala, a onda su Asterija i Asgard uspjeli da se izvuku i spriječe Španiju da sleti. Sada je već obrisana.

Argentina je iskoristila mogućnost i da izbaci Hrvatsku iz Indije, na čemu može zahvaliti samo adminima i množiocu, a ne Vladi Srbije, kako to MoD navodi u svom posljednjem obraćanju.

Admine ćemo okriviti za gubljenje naših matičnih regija. Za brisanje koje je jako blizu oni nisu odgovorni.Finansijski izvještaj

U finansijskom izvještaju u trenutku objavljivanja pisalo je da rashodi iznose 2.689.560 cc, a kasnije je broj povećan na 2.839.560. Ovo uključuje i „operativne troškove”.

U koloni 36, „operativni troškovi” za R1sk3-a, prvobitno su bili 47.000:


a onda su porasli na 197.000:


SS i dalje pokazuje 47.000: http://prntscr.com/3d2b3t

U toku mandata, sa trezora na banku je prebačeno 3.485.000 cc.

* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/141495
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/141532
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/141604
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/141655
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/141790
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/141957
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/142032
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/142169
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/142273
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/142313
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/142390
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/142474
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/142541
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/142600
* http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/142728

Gdje je ostatak novca?!Dakle, da sumiramo:

* Zatjev za 10/10, koji čini da se saveznici ne osjećaju bezbjedno i potpisuju NAP-ove;
* Grčke jedinice 7NISA i Spartiates pridružuju se teroristima, a kao razlog navode pohlepu Srbije;
* Slovenija opet ostala bez kongresa, po drugi put u pet mjeseci (oba puta SZR–AP–SNO mandat);
* Rumunija izbacila Irsku iz Središnje Evrope (ne zahvaljujući srpskoj vladi), na njeno mjesto došao Paragvaj;
* Argentina izbacila Hrvatsku iz Indije i obrisala Španiju (zahvaljujući nagradi od turnira);
* Španski AS zaustavljen (ne zahvaljujući Srbiji – CotD na RW nadbijanju);
* Čile obrisao Sloveniju, Srbija pred brisanjem (nije krivica Vlade);
* Poljska obrisala Švedsku, naredna meta Finska;
* Srbija izbacila Albaniju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata;
* Rupa od preko pola miliona valute u finansijskom izvještaju, namještanje istog, sumnjivi „operativni troškovi”.

Nakon svega, nije ni čudo što je bivša vlast na predsjedničke izbore izašla sa tri kandidata:To bi bilo sve. Bar se nadam. Ko zna kakva su još zlodjela počinjena u toku ovog mjeseca.

Uvijek iskren,