Jurnalul unui Congressman ca mierea - Martie 2014

Day 2,346, 02:11 Published in Romania Romania by The Aged and Eminent Tommiecat
Bine v-am regăsit!

După cum știți, sfârșitul lunii se apropie cu repeziciune și odată cu acesta se apropie și sfârșitul mandatelor de parlamentar și de Lider al Grupului Parlamentar (LGP) Templierii. Acestea fiind spuse, cred că nu ar mai trebui să întârziem și să trecem cât mai repede în revistă toate evenimentele petrecute și trecute pe birourile noastre.

Totodată, sper ca publicarea acestui articol să îi instige și pe ceilalți colegi parlamentari din mandatele viitoare la menținerea unor astfel de evidențe.


Propuneri de legi
Prima propunere - Atacarea polonezilor - Votată DA: Dat fiind contextul în care se afla eRomânia la ora aceea, un război cu ePolonia era iminent. Evident, legea a trecut fără nici o problemă.

A doua propunere - Donații pentru război - Votată DA: Aveam războiul programat. Nu ne mai rămânea decât să eliberăm și fondurile.

A treia propunere - Prelungirea alianței cu grecii - Votată DA: Având în vedere durabila colaborare dintre cele două țări, propunerea lui CornelB a fost acceptată și votată de cea mai mare parte a Parlamentului.

A patra propunere - Încă o donație - Votată DA: Deși slab motivată la vremea ei, propunerea coaliției de la putere de a elibera încă niște fonduri a trecut proba Parlamentului și a trecut fără a întâmpina mari dificultăți.

A cincea și a șasea propunere - Încă niște alianțe - Votate DA: S-a decis de la începutul mandatul în grupul nostru parlamentar că orice propunere de prelungire sau semnare de MPP-uri cu aliați obișnuiți vor semnate cu "da". Evident, aceasta a fost situația și în cazul acestora.

A șaptea și a opta propunere - Cele două troll - Votate NU și DA: Este un lucru știut acela că nu există mandat fără câteva legi de amuzament. Nu am avut una, am avut cel puțin două astfel de propuneri până acum. O propunere de MPP cu bulgarii (propusă chiar de ei de altfel) și o propunere de MPP cu ungurii. Din fericire (sau nu), nici una din ele nu a trecut rampa.

A noua propunere - Donația din pragul alegerilor - Votată NU: Se apropiau alegerile și a mai sosit o cerere de donație. Nu puține au fost semnele de întrebare ridicate în tabăra aliată.

A zecea propunere - eParaguay - Votată DA: Aliată mai veche de-a e României, nu ne-a fost greu să acceptăm propunerea CP-ului paraguayan.

A unsprezecea propunere - Embargoul chilean - Votată DA: Deși și aceasta a fost motivată destul de în grabă, la ora aceea ni s-a părut tuturor o idee bună să punem un embargo chilienilor.

A douăsprezecea propunere - Afacerea franceză - Votată DA: În ultima zi din mandatul președintelui, acesta a decis să-i facă o favoare succesorului propunând o alianță cu francezii și astfel eliberându-i puțin ordinea de zi lui FreeGigi.

A treisprezecea și a paisprezecea propunere - Dl. Schmidt - Votate Abțineri: Trecură alegerile. Trecură din nou. Trecură alegerile. Avem un învins. Învinsu-i al nostru. Nu poți să-l plesnești. Ce să și facem? Eu unul m-abțin.

A cincisprezecea și a șaisprezecea propunere - Embargouri - Votate NU: Se dorește eliminarea străinilor de pe piață. Am înțeles. Dar problema e că foarte mulți români sunt străini. Ce trebuia să facem? Cert e că nu le puteam închide porțile în nas.

A șaptesprezecea propunere - Donații peste donații - Votată NU: Tot apăreau donații, dar nu ne era furnizată nici o informație. Sigur, aveam noi presupunerile noastre, dar am considerat de bun augur să începem să ne opunem puterii manifestându-ne voturile. Nu aveam mari speranțe să împiedicăm vreo lege, dar aveam totuși speranța să fim auziți.

A optsprezecea, a nouăsprezecea, a douăzecea si a douăzeci și una propunere - Alianțe - Votate DA: MPP-uri aproape clasice. Nu aveam cum să ne opunem și nici nu voiam să ne opunem. Cu siguranță că le-am aprobat.

A douăzeci și doua propunere - Atacându-i pe slovaci - Votată NU: Știam de planul lui FreeGigi de a atacă eSlovacia. Cu toate acestea mai știam că suntem în opoziție și că ne asumasem deja dorința de a o manifesta. Știind că nu vom împiedica cursul procesului legislativ, am recomandat să se voteze "nu".

A douăzeci și treia propunere - Ultimile donații - Votată NU: Ultima sau penultima, în continuare nemotivată. În continuare, am spus "nu".

A douăzeci și patra, douăzeci și cincea, douăzeci și șasea, douăzeci și șaptea, douăzeci și opta, douăzeci și noua, treizecea, treizeci și una, treizeci și doua și a treizeci și treia propunere - Perioada - Votate DA: Venise perioada atât de încărcată a lunii, perioada în care ne prelungim alianțele. Evident, nu a existat înțelegere care să nu fie prelungită. Am răspuns de cele mai multe ori în unanimitate cu un răspicat "da".

A treizeci și patra propunere - Un atac premeditat - Votată DA: Una dintre primele legi propuse de ai năștrii, propusă chiar de mine, cea mai contestată dintre toate. Nenorocul nostru a fost acela că am hotărât să nu o discutăm în prealabil într-un grup mai extins. Deși motivele și potențialele câștiguri au fost recunoscute de majoritatea cetățenilor, modul în care a fost împinsă legea ne-a adus câteva cuvinte nu tocmai de laudă. Îi înțelegem pe cei care au făcut-o și le cerem scuze celor care știu să aducă argumente într-o discuție. Îi apreciem pe cei care știu să asculte și abia apoi să vorbească. Nu de alta, dar prin definiție, omul nu este atât de diferit unul de celălalt, ci indiferența sa este cea care face diferența.

A treizeci și cincea propunere - eRomânia Mare - Votată DA: O alianță cu eMoldova. Un motiv de bucurie.

A treizeci și șasea propunere - Spre eIrlanda, prin eAustria - Votată Abținere: Se știa că va trece și a sosit exact la timp pentru concurs datorită unor evenimente nefavorabile (ar spune unii) și totuși atât de favorabile. Având în vedere că am propus altceva cu ore înainte, nu am putut decât să mă abțin.

A treizeci și opta propunere - eSlovenia e de-a noastră - Votată DA: Fiind aliați de seamă ai eRomâniei, o prelungire cu ei nu a putut să fie decât o plăcere. Aprobat-am propunerea.

A treizeci și noua propunere - Ultima donație, ultimul suspin - Votată DA: Este decent motivată, deci pe asta o votăm.

A patruzecea propunere - eTaiwan - Votată DA: Având în vedere că este o membră LETO și avem deja o înțelegere cu ei, vom vota "da".

A patruzeci și una propunere - Frații noștri din eSingapore - Votată DA: Dacă ne vom uita puțin peste pagina celor din Singapore, va fi foarte ușor să ne dăm seama că "săracii" sunt sub ceea ce se numește PTO, political take-over. Din fericire, PTO-ul este făcut chiar de frații noștrii români, motiv pentru care o alianță cu eSingapore este binevenită.

A patruzeci și doua propunere - I-am prins pe irlandezi - Votată DA

Cetățenii acordate
Spre deosebire de mandatul trecut, când abia am reușit să acord o cetățenie, mandatul acesta aproape că am atins limita de 10 cetățenii disponibile acordate. Vă pot asigura că absolut toți sunt cetățeni români sau foarte buni cunoscători ai limbii române, deci și în consecință, cu toții sunt demni de a fi e-români.


Eu sunt Mike... Voi sunteți românași de-ai mei... Acesta a fost "Jurnalul unui Congressman ca mierea"... Și de-asta... mă-nclin.

Templierii - Împreună pentru eRomânia!


P.S. Acest articol va fi actualizat în curând și cu eventualele legi propuse în următoarele trei zile din mandat.