PREDSJEDNICKA KANDIDATURA!

Day 2,328, 08:41 Published in Montenegro Montenegro by Citizen1201994


Prije svega, znam da sam ovaj članak mogao i ranije da objavim, ali Kocka je bio uporan da se septička mora iskopati prije no što postanem predsjednik. A kumara zna najbolje...

No, to pak znači da se sad sa sigurnošću mogu posvetiti poslu zbog kojeg sam tu, a to je ponovni dolazak na tron Crne Gore, i njeno uvođenje u odgovorniji način vođenja države.Kad kažem "odgovornijeg" ne mogu reći da su moji prethodnici u čijoj smo vlasti participirali sa više ili manje inteziteta, nešto naročito loše odradili da bi bili nezadovoljni. Ma što opozicija pričala, raspadi saveza, novi odnosi snaga u Svijetu, nemogućnosti saveznika da pomognu onda kad treba makar i malo, kao i teška agresija iz 2 smjera na našu zemlju, faktori su na koje nijedan vladar pa ni vlast ne mogu da utiču. Pa ipak, u nekim drugim stvarima, ma koliko vlada bila lijena ili neodgovorna, Presjednik je taj koji svojim karakterom mora da povuče da se ne prave sitni propusti koji odaju utisak da je vlast nestabilna.

To je razlog zbog kojeg sam se kandidovao...Logično je, opet, da sam presjednik ne može sam sav posao iznijeti. Stoga sam ja odlučio da ovaj mjesec moj tim čine ljudi na koje mogu da računam, i mlade snage na koje će Crna Gora tek da računa, a pokazali su vidan stepen aktivnosti i želje da pomognu Crnu Goru, zbog čega se moraju nagraditi.Moj tim ovaj mjesec činiće:

Premijer: Crni
Ministarstvo Odbrane: Handerfil , StriderMNE i Boris the Communist
Ministarstvo Ekonomije: sasapg
Ministarstvo Spoljnih Poslova: Boris020 i vaso1
Ministarstvo Unutrasnjih Poslova: EagleSmart i PodgoricaninPG
Ministarstvo Obrazovanja: Avicii
Ministarstvo Zdravlja: Knjaz Balsic , Kocka i Nina Scekic
Ministarstvo Informisanja: RedFo.O , Junak Srece, OgnjenNKPlan je da se izvrši revizija načina funkcionisanja vojnih jedinica, i u saradnji sa MUP-om odradi oduzimanje određene imovine onih jedinica koje su svojim djelovanjem ugrožavale ugled Crne Gore u svijetu. Smatram da je nedopustivo da pojedine jedinice imaju problema sa funkcionisanjem jer nemaju organizaciju gdje bi svoja finansijska sredstva sa pravom uvećavala, a rade odgovorno, dok sa druge strane imamo jedinice koje spotiču progres Crne Gore a uživaju takve mogućnosti.

Ujedno će se odraditi i pregled svrsihodnosti jedinica Đetići i Sokolovi i odrediti način na koji će ove jedinice funkcionisati u budućnosti, s obzirom da obe imaju sličan aspekt, a da država može finansirati samo jednu.

Takođe je u planu početak kontrolisanja DO-a jedinica koje se stave na raspolaganje lanca komande Ministarstva Odbrane, jer će se ubrzo, tako nešto očekivati od nas i kao članice LETO saveza.Crna Gora konačno ima svoj budzet i mislim da je došao trenutak da se potrošnja tih sredstava najzad pretvori u nešto transparentno. Smatram da su sedmični izveštaji izlišni, već je potrebna modernizacija i to tako što ćemo otvoriti posebnu tabelu, Otvorenu knjigu finansija Crne Gore gde će građani u svakom trenutku imati uvid sa koliko sredstava raspolaže naša zemlja, i gdje odlazi, ali isto tako i odakle dolazi novac koji Crna Gora posjeduje.

Ta knjiga biće dostupna u svakom obraćanju Predsednika kao i Ministarsta Informisanja, a biće vođena od strane predsednika lično i Ministra Ekonomije.Već sam napomenuo u odeljku Ministarstva Odbrane dio posla koji će ovaj mjesec imati ovo ministarstvo. Takođe smatram da će ovaj dvojac pendreka biti dovoljno inovativan da vam i sam nametne neke zakone koji se moraju poštovati. 🙂

Ujedno smatram da bi korak naprijed bio i MUP kontrola podjele državljanstava stranki koje participiraju u vlasti, kao i edukacija građana o izbegavanju sve češćih prevara sa "lažnim sajtovima".Crni je izrazio želju da posle višegodišnjeg bavljenja spoljnom politikom ovaj posao prepusti nekom drugom. Pošto u njega imam apsolutno povjerenje, njegova želja je da to bude Boris, koji se, i u RL, bavi međunarodnim odnosima, te smatramo da će mu ovo biti sjajan podijum da stekne određenu "praksu" u toj oblasti. Verujemo da je skori ulazak u LETO savez pravi momenat za početak nove ere u spoljnoj politici Crne Gore...

Ujedno, neizostavni deo ministarstva biće Vaso1 za kojeg Crni smatra da ambasadorski program trenutno ne bi mogao da postoji, te vjerujem da će se taj vrijedan rad nastaviti i u mom mandatu.Podjele energije moraju biti češće i smatram da će država imati problema da tako nešto izvede u ovih prvih 20ak dana vladanja s obzirom da su nam sredstva zarobljena na trezoru odgovornim potezima opozicije, uz dodatno opterećenje potpisivanja 4 MPP-a, ali mislim da je to nešto što ćemo nekako uspeti da zajedno prebrodimo.Posao koji sam poverio Avicii jeste da ovaj mesec podseti Crnogorce kako se dolazi na chat, makar jednom dnevno, i ujedno da se polako ponove osnove za početnike jer je u planu pravljenje novog BB krajem meseca kada se država dovoljno uredi da bebe mogu biti dočekane.

Takođe, momci koji su radili sjajan posao prošli mesec u Ministarstvu informisanja, trebalo bi svoj talenat još samo više da ispolje i u ovom mesecu koji sledi. Ma šta im ko zamerao, poput gramatike i sličnog, momci su jako mladi, ali isto tako predstavljaju budućnost naše Crne Gore. Željno iščekujem sutrašnje izdanje MI. 🙂Jako sam srećan što na vlast dolazim u trenutku kada je konkretno odlučeno da neke stvari moraju da se pokrenu na bolje, i da su CPO i UCG u tim našim zajedničkim težnjama željne da istraju ka boljitku Crne Gore. Vjerujem da kolektivne odgovornosti više neće biti, te da će i grešaka biti što manje.

Ujedno se izvinjavam svim glasačima koji su svoj glas podarili nekom drugom kandidatu, a sada su oduševljeni time što vide u mojoj kandidaturi.

A tek smo počeli da se zabavljamo...


S poštovanjem,