Az én eRepublikom - Mit is tanultam általa?

Day 2,325, 11:42 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Játékosok!

Már több mint (húha) 5 éve nyomom ezt a játékot. 2009 februárjában az index cikk után 6 nappal regeltem. Egy ismerősöm hívott meg a játékba.
Regelés előtt semmit sem tudtam róla, csak amikor olvastam a felhasználói feltételeket (igen, képes voltam elolvasni), akkor gondoltam, hogy valami közösségi oldalra invitálhatott. Na mind1 regeltem, és akkor láttam, hogy ez egy játék. Szép, színes, tetszetős.
Elkeztem monetaryzni, mert a napi rutinon kívül sokmindent nem lehetett csinálni. Olvasgattam az ajánlott leírásokat cikkek formájában.
Így nyomtam még jópár napig, aztán meguntam, és abba akartam hagyni. Írtam is adminéknak valamit válaszoltak, hogy hosszadalmas a folyamat. Aztán pár hét múlva RL okok miatt mégis több időm lett/több időt csináltam magamnak, és visszatértem. De ekkor már egy csapatba hívott meg a meghívóm. A Láthatatlan Légióba.
Március eleje volt, megtanultam hogy kell belépni csetre, és figyeltem mennyi mindent írkálnak a többiek. Megtanultam hogyan kell nicket váltani, a /me parancsot.
Fontos volt, mivel nem volt mirc-m, és így kézzel kellett beírnom azt a különleges és fontos mondatot, amit a többiek egy gombnyomással megtettek.

/me slaps ... around a bit with a large throut!
(A ... helyére egyik társunk nevét írtuk. A /me paranccsal pedig a mi nevünket írtuk le.)


Csak egy csöppet sok infó, érdekesség hangzott el, így kénytelen voltam valami klienset beállítanom, hogy naplózhassam a szoba beszélgetéseit. Erre mi mást, mint a Pidgin nevű alkalmazást vettem elő, melyet már egy ideje használtam más hálózatokhoz való csatlakozásra. Ez már ügyesebb volt, mint a mibbit kliensem, mert a /help paranccsal le tudtam kérdezni a többi parancsot.
Mivel gyakran osztogattunk egymásnak op-ot, megtanultam ennek értelmét, valamint azt, hogy ha regisztráljuk a nickünket, akkor akár automatikusan is felruházhatnak minket ezzel. Illetve így nem tudják mások csak úgy bitorolni a nevünket.
Rengeteget tanultam a légiósoktól.
"A Légió nélkül sosem sikerült volna."
Csodáltam a sok okosságot és persze a sok hülyeséget is. 😃 Rengeteget nevettünk. Egész nap a szobában lógtam. A Pidgin használatát egyre jobban tökéletesítettem, a programot pedig szép lassan kedvemre finomhangoltam.
Még csak néhány hete voltam légiós, amikor áprilisban rám bízták a Légió híres kajacégét az Abdullah-ot. Meg is alapítottam hozzá első orgomat, melynek kreatív nevét öcsém találta ki: Igen akkor még volt neve a cégeknek és sokkal nagyobb eszmei értékük volt mint manapság.
Még többet ültem a gép előtt, hogy minél jobban menjen a cég. Ment is. A munkások szépen meg lettek fizetve. A társaknak pedig árultam kedvezményesen a kaját. Csak egy gond volt, hogy pénzt kellett invesztálnom a cégbe (minden cégnek külön kasszája volt), hogy ezt tarthassam. 😃
Idővel megkaptam egy búzacéget is, és addigra már valahogy összeszedtem magam. Már kezdtem érteni a dolgokat. Egy a légió sokat változott közben. A szakaszok átszervezésre kerültek, század parancsnok is lecserélődött, és a légiós cégekre is ráfért a megreformálás. A béreket próbáltuk úgy belőni, hogy azok igazán jók legyenek a légiósoknak. A nehézség csak az volt, hogy a kedvelt land skill (búzaföldön, bányákban való munkánál ez a szakmánk fejlődött) a magasabb minőségű cégekben több profitot hozott. Így hiába dolgozott a manu skilles (aki kajacégben és fegyócégben melózott) ugyanannyi ideig és volt ugyanazon a szinten, mint a landos, ha egyszerűen a képlet szerint a landos több pénzt érdemelt.
Csodaszép táblákat alkottunk, ráadásul egyeseket közösen, hála a google dokumentumoknak.
...
folytatása következik...

Egyelőre ennyi, nehogy túl hosszú legyen a cikk. 🙂

Belekezdtem GYIK készítésébe. Esetleg nézd meg, hátha találsz olyan kérdést/választ, ami érdekelhet:Kisborok voltam.
                             
Hogy minél több emberhez eljusson a cikk, lehet rá szavazni fent és reklámozni üzenőfalon:
Az én eRepublikom - Mit is tanultam általa?
http://erepublik.com/hu/article/2388275

             
A legfrissebb 50 cikk és top 50 cikk képét, linkjét nyugodtan berakhatod az újságodba. A célja az, hogy egyetlen listán szerepelhessenek a cikkek, egyenlőbb esélyekkel, mint a játék főoldalán. Szóval hajrá, tegyük jobbá a média modult!
A kedves olvasók pedig nyugodtan kattintsanak rá, megéri. 🙂

Akarsz te is zászlószámlálót a cikkedben elhelyezni? Íme, hogyan teheted ezt meg:
Bátorságpróba* újságíróknak + cikklinkrövidítő
http://erepublik.com/en/article/2189687