[eMK]Magyarország elhagyja az Asteria szövetséget

Day 2,307, 03:03 Published in Hungary Hungary by eMagyar KormanyÜdvözletem!

Tegnap megbeszélést tartott a szövetség az aktuális problémák kapcsán. Az 5 órás vita során sorrendben a következők történtek:

- Románia, Szerbia és Görögország elismerte, hogy a szövetség szabályát sértette a NAP-juk megkötése Bulgáriával.
- Románia felhozta, hogy nem követjük a szövetség érdekeit és hogy még mindig nincs közös MPP-nk.
- Megkértük a szövetséget, hogy Románia és Görögország törölje el Bulgáriát, ezzel feloldva a problémát.
- A szerbek felajánlották, hogy NE-zik a bolgárokat a románok helyett, mivel ők nem hajlandóak. A románok pedig mindenképp ragaszkodtak, hogy rajtunk keresztülvágva akarnak a lengyelekre menni.
- A szövetség román vezetőségi tagja megvádolt, hogy szándékosan le akarjuk vezetni a lengyeleket a szövetségeseinkre. Követelte, hogy kérjünk elnézést a kihirdetett ultimátumunkért.
- Nem jutottunk egyezségre, nem tartottam elfogadhatónak sem ajánlatukat, sem a lekezelő stilusukat - végképp nem a vádaskodást.

A szövetségben való jelenlétünk gyenge és elégtelen, a szavunknak nincs súlya. A szövetség vezetői egyértelműen a román fél mellé álltak - tekintve, hogy egy részük román is. Az éjszaka során (noha még reggel is a prioritások között az ellenkezője szerepelt) a román SG egy magyarországi felkelésben BH-t ütött ellenünk. Ezt már egyértelműen szándékos agressziónak tekintjük. Eldöntötték, hogy azt a verziót hajtják végre, amit ők kigondoltak - majd csak visszariadunk. Nem fogunk, március 15-én nem. Nem leszünk az a kormány, aki eltűri ezt.

Mivel nem vagyunk képesek a románokkal ilyen feltételek között együttműködni, Magyarország kilép az Asteria szövetségből.


Üdvözlettel:
Laurh - eMagyarország elnöke
Ipath - eMagyarország alelnöke