[Боџи] Председничка кандидатура

Day 2,296, 07:38 Published in Serbia Romania by C a n t o n a

Писање чланака никада ми није била јака страна, нити превише времена трошим читајући чланке јер је “новинарски модул” ствар која ме најмање привлачи на еРепублику (додуше, постоји мали круг новинара чије чланке редовно читам). Међутим, што се мора није тешко, па ето мене са чланком који представља моју председничку кандидатуру и укључује план, програм и кардовска решења уколико постанем председник еСрбије.

Кренимо редом: уколико победим премијер ће бити Арађански Бранко. Приликом одабира “кадрова” имао сам у виду особе које су активне, са којима имам одличне односе и које су пре свега способне да обављају државне послове. Арађански је управо таква особа. Тимове по министарствима видећете у новинама министарстава, а овде ћу представити само министре.


Министарство одбране

Министарство одбране еСрбије наставиће са досадашњим радом. Покушаћу да имплементирам неколико новина које би омогућиле веће усмеравање штете наших војника, као и бржи и лакши начин ажурирања приоритета за ударање.
Вероватно највећа промена биће промена цене рефунда за ВеС и ПВЈ која ће бити у висини производне цене тенка, уместо приближне цене тенка на тржишту, као до сада. Начин расподеле рефунда међу јединицама остаје исти.
Рефунд неће бити укинут, нити ми је то намера. Удари ВеС–ПВЈ увек ће бити прва мера коју ћу примењивати у биткама.
Јединице које се налазе у систему рефунда, а немају свој орг, добиће га од државе на коришћење.
ЦО биће коришћен само када је то неопходно.

Министар одбране биће Антић Драган.


Министарство спољних послова

На овом пољу очекује нас доста посла, пре свега учвршћивање односа унутар савеза и стварање боље кохезије како између самих чланица, тако и са про-Астерија земљама. Овде ћемо, поред самог министра и његовог тима, премијер и ја бити доста укључени, јер по мом мишљењу ЦП–вЦП–МоФА–МОД представљају један тим, који води председник и то мора функционисати беспрекорно.

Министар спољних послова: Дио Максимус


Министарство унутрашњих послова

Највише промена претрпеће МУП. Најважнија промена јесте да ће дневне поделе златника МУП преузети од Министарства образовања. Уколико буде потребе, организоваће се и ванредне поделе оружја. Наставиће се одржавање Црне листе као и обавештавање грађана уколико се почини неки прекршај.
Претходних дана било је доста чланака на тему Скупштине и Комисије за држављанства. Разговори на ове теме биће настављени уз ангажовање МУП-а, али не због тога да бих покупио заслуге или било шта, већ зато што сам већ уложио доста времена у то, па бих желео да то заживи, иако је тешко оствариво.

Министарка унутрашњих послова: Шојгу


Министарство информисања

Ово министарство не функционише како би требало већ дуже време и из тог разлога сам за министра поставио особу која је активна и која ће радити на томе много више него што је до сада био случај.

Министар информисања: Богохуља


Министарство образовања

Ово министарство одавно нема своју сврху, па сам поделе припојио МУП-у, а са овог Министарства објављиваће се туторијали – мада ни за тиме нема потребе.


Министарство економије

Још једно министарство које укидам. 😉 Оргове на маркету вртећу лично ја и то не представља много посла, нити захтева посебну особу да буде министар. Јавна књига финансија ће и даље ће постојати и биће редовно и благовремено ажурирана.