nikol000 - кандидатура за председника

Day 2,268, 02:03 Published in Serbia Serbia by nikol000


Данас…
Данас је дан када бих своје време, знање и вољу понудио грађанима еСрбије.
Данас је дан када ми је и жеља, али и намера, покушај, да заједничким снагама обезбедимо еСрбији место које јој у овом еСвету припада – а то је сам врх.
Историја је показала да је највећи проблем код нас одувек била неслога. Ујединити нас може само заједничко страдање. Ситуација у еСвету није претерано бајна по нашу државу – питање је времена када ће нас бивши савезници и дугогодишњи непријатељи ударити свом силом и снагом. Координисано. Организовано. Мучки, и тамо где највише боли.
А ми?
Ми смо последњих дана ударали сложно. Јединствено. Срчано. Ударали смо са савезнике, не питајући за цену. Ударали смо као један.
Нисмо ударали за десет од десет ресурса. Да, 10/10 je јако значајно, и политички програм малтене сваке странке у еСрбији као главну црту има „пут до гуме”. Ударали смо заједнички јер смо бранили слабије од себе.
И зато…
Ја бих рекао да је јединство једанаести ресурс. Па нек било само на бојном пољу. Док бранимо наше. Док бранимо слабије. Док узимамо оно што нам са правом припада.
Хајде да покушамо да обезбедимо и тај метафорички једанаести ресурс.
Јер то је нешто што ниједна друга држава никада неће имати.
Тај 11. ресурс нам је најважнији, али смо га стално занемаривали. Ова Влада сигурно ће све урадити да не изазива поделе и за сваку своју одлуку добро ће ослушнути глас народа.
Састави тимова и програм

Премијер: Marcus Nerva Traianus

Саветник: Van Sebe


МСП

Као што можете и претпоставити, лично ја и цела моја екипа највише ћемо се усредсредити на дипломатске активности. Већ данима користимо лична познанства како бисмо олакшали власти и покушали да поправимо позицију еСрбије, у коју нас је довела политика гледања краткорочних интереса у циљу личних добити, без размишљања о дугрочним последицама исте. Међутим, да бисмо предузели конкретне кораке потребан нам је званичан мандат.

Као што видите, већ неко време трају притисци и пропагандни напади на Србију што нас доводи у ситуацију да морамо да водимо рачуна о свакој речи коју напишемо. Зато вам не могу понудити детаљан програм или списак држава са којима желим сарадњу. Уместо тога нудим вам гаранције да ће сигурно бити онако како играчка заједница осећа да је исправно. Током година и мењања савеза дошли смо у ситуацију да се морамо држати најближих пријатеља, али ни у једном тренутку нећемо им допустити да воде спољну политику Србије уместо нас. Наш интерес мора бити најмање у равни са интересима наших савезника. Никакви притисци и ултиматуми неће бити разматрани са наше стране, а свакако се истим нећемо служити.
Активна, неагресивна и доследна спољна политика – то је оно на чему ће бити ангажоване скоро све дипломате којима у овом тренутку располажемо, али и други искусни играчи, пре свих утицајни новинари, како бисмо увек и око свега имали усаглашен став као заједница. Примарни циљ мог мандата неће бити јурњава за потписивањем уговора о новом савезу, већ враћање угледа еСрбије међу пријатељима и противницима на чему ће доста посла имати и наша војска, јер најбоља дипломатија је, проверено – „демиџ дипломатија”.


Министар: TT Lighter

Чланови тима: Bogohulja, Sever Vetrovnik, Milos Feldmarsall, Dio Maximus, Cookies Crisp, atohnhaketon, BinaryMind
Министарство одбране

Како је однос државе према војницима нижих дивизија погрешан, те се они мотивишу да пуцају, решавају мисије и присуствују ударима ˜– па сувише рано, са неразвијеном снагом, прелазе ка вишим дивизијама, када вредност њиховог учинка бива сведена на минимум. Наша бројност није довољна, уколико не умемо да је искористимо на прави начин.
На основу тога, Министарство одбране пружиће апсолутну подршку јединицама које имају програм за јачање војника прве и друге дивизије, те улагати и учествовати у развоју тих играча. Пример исправнијег приступа овом проблему јесте јединица “Бомбаши”.
Радићемо на бољој организацији удара војних јединица. Често су они сазивани кад за њих није било потребе, у биткама које нису приоритети или у погрешно време, када је већ касно да се утиче на резултат једне рунде или саме битке. Командантима врло често није ни доступна јасна листа са приоритетним биткама.
Због великих промена на дипломатском плану, очекујемо да месец пред нама буде знатно тежи, са много важних битака. Стога, када стање на фронту буде налагало, на ударима се неће штедети. Беспотребних и тренинг удара неће бити, а листа приоритета биће доступна током читавог дана, како се штета војних јединица не би расипала. У оквиру рефунд система значајнијих измена – неће бити.
Најзначајнија новина биће формирање “титана”, у оквиру свих дивизија. Критеријум за одабир јасан је и објективан: играчи ће бити рангирани на основу ударца, те ће по тој листи бити позивани да се прикључе овом одреду. За важне српске и савезничке битке њима ће бити донирани тенкови, а испуцавање штете биће контролисано.
Чланке са наређењима Министарство ће објављивати и ажурирати свакодневно, извештаји са сваког организованог удара биће увек доступни, а увид у сваку појединачну донацију командантима и сваки постављени ЦО – увек омогућен.
Министар: Antic Dragan

Чланови тима: Srbobran 1, Sljivo, crni anjaa, Bogohulja, CKIMIY, sojgu, Marko Tunic, Milos Mixi, M1TRO, leo kolje zeku

МУП

Кључан задатак Министарства унутрашњих послова биће оживљавање државне цивилне јединице, Куке и мотике. Тим Министарства разврстао би чланове јединице тако да један пук садржи чланове једне дивизије.
Осим што би се постигла боља усмереност штете постављањем различитог ДО-а дивизијама, ово представља и одличан начин за праћење активности њених чланова, на основу које би они били награђивани, на недељном нивоу.
Како припадници нижих дивизија своју активност не треба да покажу пуцањем, већ уздржавањем од напретка по искуственим поенима и активношћу на каналу јединице – као награду чланови ће добијати златнике за унапређење тренинг центара.
Припадници виших дивизија биће награђивани тенковима, на основу броја убистава током протекле недеље.
Поделе тенкова за припаднике нижих дивизија неће бити организоване. Уместо њих, играчима ће бити понуђено оружје за производњу ракета. Првенствено због тога што испуцавањем ракете играч не добија искуствене поене, а уз то прави и више штете за краћи временски период. За цивиле осталих дивизија поделе тенкова биће организоване онда када стање на фронту то налаже.
Поред овога, МУП ће водити евиденцију о одобреним држављанствима, те се потрудити да примени већ донесен правилник за доделу српских пасоша.
Задатак Министарства биће и редовно издавање чланака са финансијским извештајем о поделама и раду Куке и мотике, те са обавештењима о преварама и Црном листом.


Министар: elminjo

Чланови тима: metafizikalac, T3RZA, H0RU5, nidzaaaaa, Pecanova, alQaddafi


Министарство информисања


Четири кључне ставке рада Министарства информисања биће:
Правовремено и објективно извештавање о раду Владе и Конгреса еСрбије;
Слободан приступ грађанима еСрбије информацијама од јавног значаја;
Покретање медијског јавног сервиса еСрбије – Радија еСрбија;
Извештавање јавности о догађањима у еСвету и еСрбији.


Министар: Letva
Чланови тима: Nerazuman Lavirint, revolucionarKG i Don Lex


Министарство економије

Задатак Министарства економије за предстојећи месец биће да уредно и транспарентно води државне финансије уза свакодневну доступност токова државног новца преко јавне књиге финансија. Приливи од пореза у трезор еСрбије су стабилни, па се пореске стопе неће мењати. У случају неких изузетних промена, ово министарство задржаће право да пореске стопе коригује и прилагоди насталој ситуацији уз претходну јавну расправу.
Пошто је време када смо могли да направимо значајније резерве иза нас, а актуелна ситуација и празна државна благајна не остављају простора за стедњу, ово министарство ће се у договору са Владом потрудити да финансије стабилизује и омогући несметано функционисање свих буџетских корисника.
На почетку мандата урадиће се пресек стања и оквирни буџет на основу пројектованих прихода, а гласање за донацију у Конгресу неће се тражити пре него се оправдају утрошена средства.
У сарадњи са другим министарствима, Министарство економије урадиће нацрт и препоруке инвестирања у инфраструктуру тренинг центара играча нижих дивизија, те сходно финансијским могућностима и политичкој вољи, кренути у реализацију.
О свим активностима уредно ћемо обавешавати грађане, а поред стандардних седмичних детаљних финансијских извештаја, потрудићемо се и да објавимо неке економске туторијале и да новине Министарства економије вратимо у функцију.

Министар: igajunior

Помоћник министра: boleplecoМинистарство образовања

Министарство образовања ће се овог месеца посебно посветити едукацији младих играча, најпре кроз разговор и савете на каналу на коме ће увек бити неког са ким би могли да попричају. Евидентно је да нови играчи пребрзо напредују са нивоима, а премало са снагом, а ми ћемо покушати да то променимо како би свако од њих био што кориснији Србији која већ дуже време има проблем са нижим дивизијама.

Поделе играчима сваке вечери ће се наставити, али ће се уместо хлеба који подстиче младе играче на ударање делити голди или новац који ће они искористити за унапређење својих тренинг центара. Чланови Министарства покушаће да се побрину да се новац потроши у праве сврхе.
Такође, у последње време није написан готово ниједан туторијал за најмлађе, што ћемо ми овог месеца променити тако што ћемо благовремено извештавати играче о свим променама заједно са МИ. Такође, у сарадњи са другим министарствима, покушаћемо да помогнемо најмлађима да што боље напредују.

Mинистар: Baby. Bullet

Чланови министарства: Hektorsilni, nadalina13, Zerox1989, CHRISTIANE.F
Ваш Nikol000