5 perc kultúra: Az ókori világ 7 csodája

Day 2,249, 10:55 Published in Hungary Hungary by Magus79

Üdvözletem Helóták! (ha jól tudom mostanában ez a divatos megnevezés 🙂 )

Kezdem a lényeggel ismét. Jó lenne egy mediamogul medál! 🙂 Azonban mivel se barátaim, se pénzem, hogy feliratkozókat vegyek, ezért be kellett látnom, hogy tényleg muszáj vagyok rettenetesen komoly cikkeket kiadni és megdolgozni a sikerért.
Lássuk milyen témában is lehetne írni:
- Erep politika....hát sajnos az elmúlt fél év két katt nem sokat segített, hogy képbe legyek a témával kapcsolatban ezért ez kilőve. (de azért hogy másodjára megy az impics az még nekem is sok)
- Gazdasági elemzések.....tudom, tudom, vizsgaidőszak van, tele vagyok idővel de azért annyira mégsem, hogy grafikonokat szerkesztgessek órákon keresztül, meg hát miért is tenném? Most is van egy ilyen cikk, és csak olyan kommenteket látok alatta, hogy jó-jó de ezt sem vetted figyelembe meg azt sem. Hát kell ez nekem? (nem 🙂 )
- Futball....ez egy jó téma lenne, dehát a trollfocis képeket szerintem fölösleges repostolnom, úgyis mindenki napi 26 órát függ facebookon. (Nyugodj békében Bence! Emléked megőrizzük!)
- Csöcsök....azért megmondom ezen elgondolkodtam 🙂 Azzal ráadásul sikereket is lehet elérni 🙂
- Aztán egyszer csak eszembe jutottak a tegnapi nap történései. Szépen levizsgáztam, beadandót is sikerült leadnom és csak 13 percet késtem vele, úgyhogy ezek után nyugodtan ültem a gép elé, hogy valami filmet nézzek meg. Kövezzetek meg de úgy esett a dolog, hogy rtlmost, és én bizony megnézem már hogy mi folyik a mostani VV-ben ha már barátaim felhívták a figyelmemet rá, hogy kihagyhatatlan!!!!!!!!!
Aminek tulajdonképpen örülhettek is, hiszen innen jött az ötlet, hogy ha erre a/az degenerált szarságra igényes műsorra van igény, akkor kitudja hátha van még egy-két ember akit az érme másik oldala is vonz, azaz a kultúra, a történelem és az irodalom.

Első komolyabb cikkem témája tehát az ókori világ 7 csodája.
Az ókori világ 7 csodája alatt az ókori világ 7 legismertebb emberi kéz által épített építményét értjük, melyek név szerint a következők voltak (zárójelben, hogy hol voltak, és hogy mi miatt pusztultak el):

- Szemiramisz függőkertje (Babilon, földrengés)


- Pharoszi világítótorny (Egyiptom, földrengés)


- Halikarnasszoszi mauzóleum (Törökország, földrengés)


- Rodoszi kolosszus (Görögország, földrengés)


- Gízai piramisok (Egyiptom, még ma is megtekinthetőek)


- Epheszoszi Artemisz templom (Törökország, tűz)


- Pheidiasz olümpiai Zeusz szobra (Görögország, tűz)


Azért az látható, hogy valami nem volt rendben az istenekkel azokban az időkben, mert nem nagyon kímélték meg a nagyrészt nekik épített csodás alkotásokat.


Mára röviden és tömören ennyi, mert mindjárt kezd a kézilabda meccs, de azért remélem mindenkinek tetszeni fog a cikk, akinek meg nem, az játsszon otthon a fürdőkádban a kenyér pirítóval 🙂


ui: ha a képek nem lesznek jók a cikkben, akkor sorry, valamit elcsesztem, de majd a legközelebbinél már okosabb leszek 🙂
Örök hála Pinkontom-nak!

Maradok Tisztelettel: The Respecter