Mennyire ismered a játékot? - Tutorial - Verseny eredménye

Day 2,230, 15:14 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Játékosok!

Íme a technikai verseny kérdései és válaszai:
(A * azokat a válaszokat jelölik, amik a válaszolókra vonatkoznak. A cikkben természetesen a saját magamra vonatkozó válaszokat mutatom.)

1. Mi az erepes neved?
Kisborok*

2. Mi a profillinked?
http://www.erepublik.com/hu/citizen/profile/1708201 *

3. Mi az id-d?
1708201 *

4. Mi a tárgy-utalós linked?
http://www.erepublik.com/hu/economy/donate-items/1708201 *

5. Mi a pénz-utalós linked?
http://www.erepublik.com/hu/economy/donate-money/1708201 *

6. Mely linkek vannak helyesen rövidítve?
a) erepublik.com/hu/citizen/profile/2
b) erepublik.com/hu/newspaper/269638
c) erepublik.com/hu/article/-2329293/20
d) erepublik.com/hu/article/2329293/
e) erepublik.com/hu/article/-2329293/1/

a cikk azonosítója után a / után csak 20-as szerepelhet. Ez az amit még elfogad. Ezért helyes a c).
f) forum.erepublik.com/index.php?/topic/1661-/
Fórum topicot ha rövidítünk, akkor az azonosító után kötelező a kötőjel. Utána szinte már bármi lehet, tehát a / el is hagyható.

7. Ha elhelyezzük eRepublik valamelyik oldalán a következő linkeket, melyik hozza be rákattintással azt, amit akartunk linkelni?
a) edzőtermek: http://www.erepublik.com/hu/economy/training-grounds
Bár nem tettem oda a kérdésben, hogy mindig, de remélem erre gondoltatok. Ugyanis ha például üzenőfalon vagy ha levélben helyezzük el a linket, akkor az « Link removed. Exploit detected. » feliratot olvashatjuk helyette.
b) edzőtermek: http://www.erepscriptublik.com/hu/econscriptomy/trainscripting-grounds
Hatalmas hülyeség, ugye? 🙂 Nos erepen nem. Próbáljátok csak ki, hogy mi történik, ha rákattintotok. 🙂
Adminék készítettek egy kis programkódot, ami a script szót a linkekben eltünteti. Ezt láthatjátok, amikor rákattintotok. 🙂 Ha így linkelitek az edzőtermek linkjét, akkor nem írja, hogy « Link removed. Exploit detected. »
c) egy újságcikk: erepublik.com/hu/article/nem-szeretem-a-hosszu-linkeket-foleg-az-ilyen-hosszuakat-erepublik-sem-szereti-sosem-szerette-ertelme-sincs-megnyitni-dfsdhjfhdsjkfsklasruialfkdnvdsnlfgsgdsgsd-gjdfghdfjkghfdlgdnklsdklfhshgsdflgkdfhgdflg-gjfdhgkjfdhgjkfdghfdjgpafhdslhfls-hgkjdfghkdfnfdbnjdfkhkgd-gfdhgdfhj-2329293
Az "article/" és a cikk azonosítója között sokféle karaktert írhatunk, olyanokat, amik a példában is vannak. A lényeg, hogy angol betűk, számok és kötőjelek szepeljenek benne, melyek végül egy kötőjellel zárulnak.

8. Melyik állítás igaz?
a) napváltás előtt megnyitott oldal tetején napváltáskor a nap átvált a következő napra
Napi egy alkalom miatt plusz programsorokat nem nagyon éri meg írni, így a nap nem aktív, mint az idő, és nem vált át akkor, amikor szükséges lenne. Csak következő oldalbetöltésnél látjuk az új napot.
b) eRepublik főoldala, Adatvédelem (Privacy), Legújabb frissítések (Updates), illetve egyik oldala sem töltődik újra 15 percenként
Vastagon szedtem valamint alá raktam a talán egyetlen olyan oldalnak a linkjét, ami 15 percenként újratöltődik.
c) lehet script vagy az oldal forrásának megnézése nélkül a saját bejegyzésünket (post) linkelni
Ha kapsz a bejegyzéssel kapcsolatban értesítést hozzászólásról vagy arról, hogy kedvelik azzal kapcsolatban a hozzászólásodat, akkor az értesítésben ott van a linkje a bejegyzésnek, így már tudod linkelni.
d) lehet script vagy az oldal forrásának megnézése nélkül mások bejegyzéseit (post) linkelni
c)-nél le van írva a magyarázat
e) anélkül, hogy valaki is szavazna vagy hozzászólna a bejegyzésünkre (post), lehet linkelni azt, anélkül, hogy mástól megkapnánk annak linkjét
A report/feljelent alatti linkből meg lehet tudni az id-t, így ha van már egy bejegyzéslinkünk, csak az id-t kell lecserélnünk.
f) csak scripttel lehet linkelni a bejegyzéseket (post)
c)-nél le van írva a magyarázat
g) ha hozzászólunk egy bejegyzéshez (post), akkor annak X gombjának megnyomásával egyből törölhetjük anélkül, hogy a bejegyzést újra meg kellene nyitnunk
Ha egy bejegyzéshez írunk egy hozzászólást, a megjelenő változata ugyan kap X-et, de hiába kattintunk rá, nem törli, hanem valami hibaüzenetet ír helyette: "Érvénytelen adatok a hozzászólás törléséhez." Ha újra betöltjük az oldalt, és akkor már tudjuk törölni a hozzászólásunkat.
h) saját bejegyzéseink hozzászólásait törölhetjük
Üzenőfalon ha közzéteszünk valamit, annak hozzászólásai közül bármelyiket törölhetjük az X megnyomásával.
i) saját cikkünk hozzászólásait törölhetjük
Sosem lehetett törölni a cikkkek hozzászólásait. Kizárólag vagy a hozzászóló maga vagy adminék törölhetik.
j) cikkek hozzászólásában semelyik kódot sem lehet használni azok közül, amiket a cikkírásnál használunk
Egy-két kódot lehet. Ilyen például a linkelés kódja:
Code:
[url=http://erepublik.com/hu/article/2313262]Technikai segítség az újságíráshoz - nem csak kezdőknek[/url]
k) a saját orgunk (szervezetünk) oldalát (még ha nincs is orgunk) csak linkelni lehet, mivel egy oldalon sincs rá külön gomb http://www.erepublik.com/hu/my-places/organizations
Az erepes oldalak legalján van a ilyen, hogy Jelvények (Badges). Ha ezt behozzátok, akkor ott lesz a Közösség (Comunity) menüben az utolsó előtti helyen a Szervezeteim (My organizations) menüpont.
l) a játékban létezik gomb, mellyel feketére változtatható az oldal háttere m) csak a felsorolt 8 billentyűkombináció létezik: http://wiki.erepublik.com/index.php/Page_shortcuts
A Shift+K a 9., mely előhozza a többi 8 listáját.
n) a fórumon sokkal több formázási lehetőség van, mint a cikkeknél, sőt akár videót is helyezhetünk el, melyet akár le is játszhatunk ott, anélkül, hogy külső oldalra kellene lépnünk
o) a http://www.facebook.com/eRepublik oldal valamikor egy kattintással, valamikor két kattintással (először egy figyelmeztetés jelenik meg, hogy elhagyjuk az erepublikot) lehet megnyitni
Ha az oldal tetején az "eRepublik Rajongók oldala" gombra kattintunk, akkor egyetlen kattintással bejön. Ha viszont linkeljük üzenőfalon, cikkben, hozzászólásban, üzenetben, akkor első kattintásnál jön a figyelmeztetés, hogy elhagyjuk az eRepublikot.

9. Ha Venezuelában(!) lettünk volna, és ebben: http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield/45307 a felkelésben a venezuelai oldalt kiválasztva hoztuk volna be a csatát, akkor ezután a következő linkek közül melyik hozta volna be a csatát úgy, hogy a venezuelai oldalon vagyunk?
a) http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield-choose-side/45307/28
b) http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield-choose-side/45307/26
c) http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield/45307
d) http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield/45307/28
e) http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield/45307/26
Ugyebár egyszer már kiválasztottuk a venezuelai oldalt. A kérdés arra vonatkozik, hogy hogyan maradjunk a venezuelai oldalon. Tehát ne válasszuk a b) kérdésben közölt linket, mert az a mexikói oldalra visz.
A c) az egyszerűen a csata linkje, amit látunk, amikor a csatatéren vagyunk. Ha ennek végére rakunk egy / jelet, akkor utána szinte bármit írhatunk, nem veszi a rendszer figyelembe. Így lehet akár d), e) vagy akár ilyen is: http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield/45307/Felesleges-karakterek

10. Ha Venezuelában(!) lettünk volna, és ebben: http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield/45307 a felkelésben a mexikói(!) oldalt kiválasztva hoztuk volna be a csatát, akkor ezután a következő linkek közül melyik hozta volna be a csatát úgy, hogy a venezuelai oldalon vagyunk?
a) http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield-choose-side/45307/28
b) http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield-choose-side/45307/26
c) http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield/45307
d) http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield/45307/28
e) http://www.erepublik.com/hu/military/battlefield/45307/26
Előző kérdéstől ez abban tér el, hogy most a mexikói oldalon vagyunk, és szeretnénk a venezuelai oldalra kerülni. Ez kizárólag choose-side-os linkkel lehetséges. Mégpedig azzal, ami a venezuelai oldalra visz, ez pedi a 28-as végű.

A 9-es és 10-es kérdéshez is az ország/oldal azonosítóját a piac segítségével lehet megszerezni:
http://www.erepublik.com/hu/economy/market/28/0/1/citizen/0/price_asc/1 venezuelai piac (2😎
http://www.erepublik.com/hu/economy/market/26/0/1/citizen/0/price_asc/1 mexikói piac (26)
choose-side linket pedig bármely RW oldalválasztós oldaláról szerezhettek, csak a csata azonosítóját és az oldal/ország azonosítóját kell átírni.

11. Melyik állítás igaz?
a) Ha a főoldalon található térképen (Show map ha nem látjátok) kikapcsoljuk a városneveket, akkor a térkép legjobban a vaktérképre hasonlít.
El vannak dugva rajta azok az információk, amiket más térképeknél egyszerű ránézéssel láthatunk. Ilyen például, hogy melyik régióhoz milyen nyersanyag tartozik. A régi térképnél egyszerűen csak rá kell kicsit közelíteni adott területre, és már láthatjuk is.
b) A főoldalon lévő térképen be lehet kapcsolni, hogy minden régió nyersanyagát mutassa.
A főoldalon lévő térképen nincs lehetőség arra, hogy egyszerre láthassuk a régiókhoz tartozó nyersanyagokat. Sok-sok kattintgatás árán tudnánk feltérképezni, hogy adott térségben milyen nyersanyagok is vannak.
c) A főoldalon lévő térképen egynél több kattintással tudjuk megnézni a régió nyersanyagát
d) A régi térképnél kattintás nélkül elolvashatjuk a régió nevét.
e) A főoldalon lévő térképnél kattintás nélkül elolvashatjuk a régió nevét.
Kattintani ugyan nem szükséges, de rá kell tolni az egérkurzort az adott területre, hogy elolvashassuk a nevét. 😒

12. Mennyi tapasztalati pontod (experience point, XP) van jelenleg?
226369 *

Összesen 46 pontot lehetett elérni. Egy-egy kérdés annyi pontot ért, ahány válaszlehetőség volt. A rossz válaszokért pontlevonás járt. A saját adatainkra vonatkozó kérdések 1-1 pontot értek.

Az össznyereményt a divíziók létszámának arányában osztottam végül szét. Divízión belül pedig az elért pontok négyzeteinek arányában osztottam szét a pontokat.


A nyertesek pedig:
Divízió I.:
LMSSigmar
kiralybalazs
Kinekugaccbe (banolt)
32 pont
25 pont
22 pont
369 HUF
176 HUF
120 HUF

Divízió II.:
progabesz2
sybillak
phoenix9876
34 pont
32 pont
24 pont
443 HUF
369 HUF
156 HUF

Divízió III.:
Bushcraft
IHSZG92
denes1es
Bagya Szilard
Akos Benedek
fsb1000
34 pont
31 pont
30 pont
28 pont
26 pont
25 pont
443 HUF
336 HUF
304 HUF
248 HUF
198 HUF
176 HUF

Divízió IV.:
Szempy
NorbRt
Schelling
sir_Kern
kap1987
Balazs Gorzsony
Weytha91
Arget
bigcenk
addictive1975
P0lgar
Zsoltexxx
Nolmut
Malwin Hun
szeku
William Setag
35 pont
34 pont
30 pont
30 pont
30 pont
30 pont
29 pont
29 pont
29 pont
28 pont
27 pont
26 pont
26 pont
25 pont
23 pont
21 pont
483 HUF
443 HUF
304 HUF
304 HUF
304 HUF
304 HUF
275 HUF
275 HUF
275 HUF
248 HUF
222 HUF
198 HUF
198 HUF
176 HUF
137 HUF
104 HUF

Támogatások:
Kisborok - 4000 HUF
Bagya Szilard - 92 HUF
Schelling - 1000 HUF
denes1es - 1500 HUF
kap1987 - 1000 HUF
_____________
Összesen: 7592 HUF

Köszönöm a felajánlásokat valamint a játékban való részvételt. Remélem, hogy ezzel a cikkel és játékkal sikerült pár dolgot megtanítanom az olvasóknak, játékosoknak.
A kérdéseket igyekeztem nehéznek megalkotni, ami szerintem sikerült is. A célom az, volt, hogy legyen 1-2 ember, aki így kiemelkedhet a többi közül, és relatíve sok pénzt nyer a többiekhez képest. Következő versenyre igyekszem mégtöbb pénzt összegyűjteni, hogy minél jobban ösztönözhesselek titeket a játékra, illetve a minél több pont szerzésére. 🙂

Kisborok voltam.

Hogy minél több emberhez eljusson a cikk, lehet reklámozni:
Mennyire ismered a játékot? - Tutorial - Verseny eredménye
http://erepublik.com/hu/article/2357285

             
A legfrissebb 50 cikk és top 50 cikk képét, linkjét nyugodtan berakhatod az újságodba. A célja az, hogy egyetlen listán szerepelhessenek a cikkek, egyenlőbb esélyekkel, mint a játék főoldalán. Szóval hajrá, tegyük jobbá a média modult!
A kedves olvasók pedig nyugodtan kattintsanak rá, megéri. 🙂

Akarsz te is zászlószámlálót a cikkedben elhelyezni? Íme, hogyan teheted ezt meg:
Bátorságpróba* újságíróknak + cikklinkrövidítő
http://erepublik.com/en/article/2189687