Уводно обраћање председника [Будалимир]

Day 2,209, 09:33 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije


Браћо и сестре Срби,

као што ред налаже – да се захвалим. Дакле, хвала свима којима су ме подржали и гласали за мене на овомесечним председничким изборима! Хвала што ми верујете и гарантујем вам да вас нећу изневерити. Велики број активних играча ме и лично познаје тако да можете очекивати да нећу бити Ханибал бр.2 и скривати се по брдима 🙂

Примопредаја власти је протекла без проблема и посебно бих се захвалио бившем председнику Попари Црном што се још није био завукао у кревет после напорног мандата већ издвојио времена да ми помогне и олакша ми почетак.Нећу много да дужим јер посла већ има преко главе.

Претходни МСП тим је направио договор са Словенијом да они држе Тоскану до 10ог децембра и ту се већ јавио први проблем. Наиме, нама се затварао рат са Италијом и не бисмо стигли до 10ог да преузмемо ту регију. У суштини, постојала је опција да се пусти пар регија Италији и на тај начин продужи рат. Да се не лажемо, свима је већ јасно како то изгледа кад ми требамо да препустимо неку територију. Селили бисмо војску, правили поделе, плаћали ЦО – превише новца ако мене питате. То ме је навело да се обратим словеначком председнику и представим му проблем. Наравно, Словенци као прави пријатељи и истински савезници нису правили апсолутно никакав проблем око тога и одмах су се дали у препуштање територије. Дакле, није било никаквог „лупања шаком о сто“ које наводи бивши српски министар спољних послова тако да не наседајте на провокације и троловања опозиције.

Друга ствар – МПП са Пољском. У разговорима са пољским представницима добио сам уверења да тренутно не постоје проблеми између наших земаља. То зашто се гласање за закон одвија овако – то је само последица лошег вођења спољне политике претходног српског МСП. Нису били упознати са тим да се влада променила и да су ту сад разумни људи који умеју отворено да разговарају и не праве проблеме тамо где их нема зарад убијања сопствене досаде и убирања јефтиних политичких поена.

Одувек сам био мишљења да се, како у стварном животу, тако и овде, сви проблеми могу решити отвореним и искреним разговором. Горе су вам наведена два примера како и у пракси то функционише.

Сем брљотина које је правио МСП, бивши председник Црни и његови црнци су одрадили сјајан посао. Капа доле за те људе. Бачени су у вртлог нових промена и изборили су се на добар начин. Желим да им се захвалим на чувању отаџбине и пожелим им добар одмор.Е, а сад оно што су многи очекивали – представљање владе 🙂
Извињавам се што списак објављујем тек сад, али багови и председничке дужности су ме онемогућиле да то раније урадим.

Дакле, тим који ће спроводити мој план и програм је:

Потпредседник
Стридер 83

Министарство Одбране:
Гамбино_СССС, шангајски мрмот, бернолди салиери, Р1ск3, гогимишко, Радигаст, Радуле922, трнко.

Министарство спољних послова:
ГрифинНС, Лорд Андру Лавале, Дестројер91, Манча.

Министарство унутрашњих послова:
Увек_Тврд, Зоки РС, Југо 55, Салиери д Грејт, Лука Локт Јанковић, Фансте1995.

Министарство економије:
Угач, пантод, Хостилијан.

Министарство информисања:
Разиел Блејз, хикагениус.

Министарство образовања:
Леон квин, Блек Вулф 89, суба1990, Недељко Билкић, милошфорцајуве.

БИА:
Фрее Ареа, Баћкоован

За Губернатора срБских прекодринских територија поново је постављен наш вољени ђенерал:
Владислав Милановић 83

Улогу саветника у овом мандату:
МачакМики (људино о7) и наравно, кад је најтеже, фамилија је увек ту – мој брат Разиел Блазе!
и наравно - ко други но Дезерт Хамстер (који ми се не скида са телефона!)

Да смењујем неког само зато што ми се може нисам радио, тако да и овог месеца командант Куке и Мотике је јерас1.О акцији помоћи Бомбашима коју сам наследио од Црног и о другим акцијама – у наредном чланку.

Император српски
Будалимир