Predsjednik Crne Gore – posljednje obraćanje

Day 2,169, 09:44 Published in Montenegro Serbia by Bogi


Pozdrav svima. Uživajte u čitanju još jednog obraćanja. O ekonomiji ovog puta neće biti riječi, jer će nam finansijski izvještaj pripremiti naš blagajnik i Ministar ekonomije, Saša.Napali smo Albaniju vazdušnim putem, ali nažalost nismo uspjeli da sletimo. Šta je tu bilo, pa ne znam ni koliko ima potrebe da trošim riječi, no da ipak dam malo materijala za trolovanje, siguran sam da će se naći neka pametna glavica da da savjet kako je to trebalo i šta nije trebalo.

Napad je izvršen nekoliko dana nakon popusta, međutim, admini su dali popust opet na dan našeg napada, što je omogućilo protivničkim tenkovima da provuku kartice i dobiju noćne runde u D4, a naravno i skoro sve runde u d2 i d3 tokom dana, budući da su uključili jako visok CO, te su mnogi igrači iz nižih divizija udarali za njih.

Htio bih da zahvalim Predsjedniku Srbije na pomoći pri organizovanju vazdušnog napada.Svaka čast kongresmenima na medalji i pet zlatnika koju su osvojili. Dobili su i mogućnost da daju državljanstvo i da se igraju sa zakonima. Vjerujem da je jako zabavno. Ipak, kongres ne bi trebalo da bude igračka i još jedan način za glupiranje, a on to za većinu jeste.

Pokretanje ovog zakona je sramota za državu, ali samo pokretanje i izglasavanje nije nešto na šta Vlada može da utiče. Sve što mi možemo da uradimo je da se ogradimo od toga i da javno osudimo.

Iako sam glasao PROTIV, iskreno mislim da bi dobro bilo da je zakon prošao, da izubimo sve MPP-ove, a da Crna Gora bude obrisana, i da nam Srbija drži 2 od 3 regije. Vjerujem da bi se jedino u slučaju da imamo 10 kongresmena više pazilo ko u njega ulazi. U svakom slučaju, nije da nismo zaslužili brisanje, s obzirom na to da je Srbija ta koja nas je oslobodila i koja nas brani i štiti, koja je naš glavni saveznik, praktično smo samo formalno odvojeni, a mi joj već ne znam koji put ove godine postavljamo ovaj zakon. Nismo ni zaslužili nikakvu dalju pomoć.

Sami početak rada kongresa, tj, kružna poruka koju sam napravio, odmah je napunjena spam porukama, te se za samo par sati skupilo 35 poruka, preteženo od stane kongresmena iz partije NS, kao i mlade nade SeCG-a – Skrileksa, koji su i najmlađi u kongresu. Takvo ponašanje se donekle i moglo očekivati od strane mlađih igrača, ali su u tom ritmu nastavili i neki od starijih. Naravno, tu nije bilo mjesta nekom ozbiljnijem radu, te sam se ja iz te poruke povukao.

Narodni poslanik Danilo Pajović je bio ljubazan da slika kako se razgovor odvijao u kružnoj poruci. Budući da nije rečeno ništa bitno, smatram da mogu objaviti linkove slika u članku:

http://i.imgur.com/msUOhau.png
http://i.imgur.com/IuOiPrL.png
http://i.imgur.com/fytiNSu.png
http://i.imgur.com/f1v6CKk.png
http://i.imgur.com/YfwfJGv.png
http://i.imgur.com/npRRk9M.png
http://i.imgur.com/Ka40Wzr.png
http://i.imgur.com/x9Z8B1V.png
http://i.imgur.com/0K1JCt9.png
http://i.imgur.com/EG01ej8.png
http://i.imgur.com/gpSU39J.png

Sjajna stvar bi bila da se svi stariji igrači povuku iz vlasti na par mjeseci, da se mlađi izređaju tu i vide da to nije baš tako lako. Mi pokušavamo da Crnoj Gori stvorimo saveznike i poštovanje u Savezu, a vi, dragi kongresmeni, to poništavate. Mi stvarno radimo nešto, ne zabavljamo se samo, a vi pritisnete dugme i uživate dok drugi čiste za vama.

Za kraj, mogu vam reći samo radite šta hoćete, dajte državljanstva kome hoćete (ali i očekujte PTO u skorije vrijeme), sprdajte se sa zakonima, smijenite me sa vlasti ako vam je po volji, glupirajte se.

Ja svoj mandat smatram završenim, prema vama više nikakvu odgovornost nemam. Nema svrhe da bilo šta radim za 50 aktivnih građana, od kojih je u kongresu 30, a vidimo šta rade. Nema svrhe da radim ni MI, ni MO, ni MoFA-u, niti bilo šta. Niste zaslužili. Za naredni mjesec ću ispoštovati budućeg predsjednika, Handerfila, koji mi je dobar drug, u onoj mjeri koliko to bude potrebno, i biću mu na raspolaganju za pravljenje vlade. Za poslije ćemo vidjeti.Sve najbolje mili moji,