[Eredmény] Román-magyar egyezmény - A szavazás eredménye + vélemény

Day 2,160, 13:52 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Játékosok!

Íme a szavazás végeredménye:

A cikk alatti szavazás eredménye:
Egyetértesz-e a román-magyar egyezménnyel?


A fórumos szavazás eredménye:
Egyetértesz-e a román-magyar egyezménnyel?


Mint látható, mindkét esetben a nemek vannak jelentős többségben, így kijelenthetjük, hogy a szavazók többsége nem támogatja az egyezményt.
Ami látszik, hogy a fórumon több névtelen igen szavazat lett, ami sajnos valóban azt mutatja, hogy nem mindenki merte felvállalni, hogy támogatja az egyezményt.
Az eredmény, valamint a sajtóban, a témában születő cikkek száma is mutatja, hogy a román kérdésnek nagyobb hangvételűnek kell lennie, mint más országokkal kapcsolatos külpolitikai eseményeknek.

Amit hibának tartok, az az, hogy a kormány a helyzetet egyszerűen úgy kezelte, hogy ki vállalja a felelősséget a következményekért, és fel sem merült az, hogy mivel a nép valószínűleg nem fogja támogatni, esetleg nem kötjük meg.

Nem ez az első kormány, amelyik hasonlót tett, és szomorú, hogy nem tanulnak az esetekből.
Sok index I-es és II-es játékos regelt azért, hogy románokat üssön, valamint később is sok embert vonzott az, hogy román területeket szerezzünk. Lehet, hogy nem jó leragadni ennél, de amíg jelentős számban vannak ilyen játékosok, jó lenne kikérni a játékosok véleményét. Azokét, akik harcolnak a csatákban, akik a hadjáratok sikerében szerepet játszanak.

Párhuzamnak a impícsek, vagyis a bizalmatlansági indítványok benyújtását tudnám mondani. Az utóbbi hónapokban egyik sem volt sikeres, mert elmaradt az előzetes egyeztetés, a kommunikáció a kongatagok között. A benyújtok azért tették, mert helyesnek gondolták (a népet akarták képviselni), viszont itt elmaradt a társakkal való együttműködés.
Az mostani egyezménynél az együttműködés megvolt, illetve csak részben, mert a nép kimaradt a dologból. Az a tényező, akiért valójában vannak a vezetők.

Újabb furcsa párhuzamot mondanék.
Újságírás.
Már több mint egy éve, hogy újságírással foglalkozom, de amit megtanultam az az, hogy az olvasókat ki kell szolgálni, a kedvükben kell járni. Így fogunk elég szavazatot valamint feliratkozást kapni.
Ha a média mogul medált nem ilyen úton érjük el, hanem például szavazatokat, feliratkozásokat veszünk, akkor üressé válik a jutalmunk (MM medál), mert nem volt mögötte igazi munka.
Ha megegyezünk az egyik legnagyobb ellenségünkkel, akkor elvesszük sok játékostól az élményt, ami hajtja őket.

Bár sok ember vágyik arra, hogy sok bónuszunk legyen, de az szinte mindig elvárás, hogy románokkal ne kössünk békét vagy hasonlót.
Ezt pedig minden kormánynak szem előtt kell tartania.
Végül egy kép az egykori cikkből:

Segítség, az erománok elfoglalták eMagyarországot!


Kisborok voltam.


[Eredmény] Román-magyar egyezmény - A szavazás eredménye + vélemény
http://erepublik.com/hu/article/2331342