Predsjednik Crne Gore – drugo obraćanje

Day 2,154, 04:17 Published in Montenegro Serbia by Bogi


Pozdrav sunarodnici.

Prošlo je nedjelju dana od mog posljednjeg obraćanja. Trudiću se da svake nedjelje pišem kratak izvještaj urađenog u toku prethodnih sedam dana, kako biste mogli redovno da pratite rad Vlade.Kao što znate, povećan je porez na rad (Work Tax) sa 5% na 10%. Iako sam iznio tačne brojke, kod dijela kongresmena su emocije nadvladale razum, tj, glasali su protiv podizanja ovog zakona. Moramo nekada staviti državu ispred sebe. Da li bi bilo pošteno da smo tražili od ljudi da doniraju za MPP? Koliko njih bi doniralo? Da li bi se u tom slučaju očekivalo da oni koji imaju više firmi doniraju više? Da bi bilo svima pravedeno i jednako, imamo porez na rad. Od svakoga se uzima jednako, u skladu sa brojem firmi koje ima. Prosječna plata u Crnoj Gori je 10,85 MEP-a, što znači da građani za rad u svakoj svojoj firmi daju 1,08 MEP-a. Vjerujem da to ne predstavlja mnogo za pojedinca, ali državi mnogo znači. Da, neko možda ima 50 firmi, pa plaća 50 MEP-a. Ali sigurno je da taj ko ima 50 firmi može da izdvoji 50 MEP-a dnevno.

Prije povećanja poreza, dakle, dok je još bio 5%, stanje u trezoru se mijenjalo ovako:


Za 9 dana smo skupili nešto manje od 8 hiljada MEP-a. To znači u prosjeku oko 870 MEP-a dnevno.

Kao što vidite na slici, posljednji put kada je zabilježeno stanje u trezoru, bilo je 9.463 MEP-a. Nakon toga je potpisan MPP sa Venecuelom (540 MEP-a je prebačeno sa orga), a zakon o povećanju poreza na rad je usvojen. Stanje u trezoru nakon toga izgleda ovako:Kada uporedimo mjereno stanje 9. i 12. oktobra, dobijamo da je za tri dana skupljeno 4.395 MEP-a, što je u prosjeku 1.465 MEP-a dnevno. Možete vidjeti da se prihod značajno uvećao, te ukoliko se ovakav priliv novca nastavi, imaćemo dovoljno da svakog mjeseca potpišemo 4 MPP-a. Naspram toga, prije povećanja poreza smo imali za 2,5 MPP-a, što je značilo da za 3. moramo dodati nekoliko hiljada sa orgova.

Osim ovoga, trgovinska zabrana je uvedena Hrvatskoj, SAD-u i Albaniji. Prve dvije zemlje na mjesec dana, a Albanija na dva. Ovo nije potez koji će uticati u većoj mjeri na našu ekonomiju, ovo je samo način da spriječimo građane zemalja koje su nam najveći neprijatelji da zarađuju na našem tržištu.Oformljena je grupa elitnih ratnika iz 4. divizije sa ciljem da uz što manje novca napravi što više štete. Svi imaju bar 30 hiljada snage. Napravljena je kružna poruka koja sadrži ove ratnike i članove Vlade, kao i poseban kanal za lakšu podjelu oružja. Za prvi udar se skupilo 11 vojnika, koji su zajedno uspjeli da naprave 80 miliona štete za samo 110 tenkova, što će reći 1,375 tenkova po milionu štete. O tome ste imali prilike da čitate u ovom članku.

Na zahtjev mlađih igrača, pokušali smo da oformimo i elitnu grupu igrača 2. divizije. Kao uslove postavili smo 5 hiljada snage i bar deset prijavljenih. Nažalost, nije se prijavio dovoljan broj igrača, tako da će ovaj projekat biti odložen do daljnjeg.

Predloženo je da država finansira rakete igračima. Iskopiraću moj odgovor iz komentara na to, kako bi svi mogli vidjeti:


Pojašnjenje svrhe pravljenja elite:


Na kraju, kako je jedan od naših Ministara vojnih rekao:


Primjer za D2 elitu bio bi ovaj igrač:
http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/6663339Drago mi je da ovog mjeseca mogu da se pohvalim da imamo naređenja MoD-a skoro svaki dan. Naši MoD-ovi paze na bitke koje Savez postavlja kao prioritete za našu državu, te naređenja objavljuju u skladu s tim, zato vas molim da ih ispoštujete. Koristiće nam mnogo.

Kao što ste mogli vidjeti u komentarima ovog članka, Bjelorusija je bila jako zahvalna za našu pomoć. Ovo je ono što pokušavamo da postignemo sa elitom, poboljšanje odnosa sa saveznicima i našeg mjesta u Savezu.Da vas krako obavijestim o izborima u Savezu:

Novi Generalni sekretar (SG) je jamesw, a njegov zamjenik MisziPL; Vrhovni komandant (SC) je Arađanski Branko, a njegovi pomoćnici Mr.CaCkO i Alex.L; Sekretar za spoljašnje poslove (SoFA) već drugi mjesec za redom je Kravenn, a njegov zamjenik je Flatty.

U saradnji sa Ministarstvom spoljašnjih poslova Srbije, prihvatili smo njihov predlog za pravljenje crne liste na nivou Saveza. Svaka zemlja bi trebalo da odabere jednog igrača koji bi imao pristup dokumentu, tako da može dodavati prevarante na listu. Iz ovog razloga, neophodno bi bilo odabrati igrača u kojeg svi imamo povjerenja, a u čijem interesu ne bi bilo da sabotira projekat. Naravno, ovakvom projektu smo dali podršku, jer smatramo da od njega niko ne može imati štete, samo koristi.

Na kraju, da ponovim spisak ambasadora. Očekujemo više članaka od njih u skorije vrijeme.

boris020 je ambasador u Poljskoj (drugi članak);
Big Lebovski je ambasador u Venecueli;
Balkan Ruller je ambasador u Rumuniji;
eDon Corleone je ambasador u Bjelorusiji;
markoTG je ambasador u Španiji (prvi članak);
vaso1 će biti ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Želio bih ovom prilikom da pohvalim našeg ambasadora u Poljskoj, borisa020, na samoinicijativnoj podjeli hljeba koju je oranizovao za građane Poljske, a i da mu zahvalim na izradi banera za ambasadore.Toliko za ovaj put. Pišite komentare, kritike, predloge; mišljenje svih građana je jednako važno, ukoliko je argumentovano.

Pozdravlja vas