Explicatii si planuri - noiembrie 2013

Day 2,147, 06:03 Published in Romania Romania by Alex Craciun

In primul rand trebuie sa multumesc celor ce m-au votat, desi nu aveam un articol de candidatura.

In al doilea rand, sunt dator cu cateva explicatii referitor la candidatura mea.
Luna trecuta am observat ca eUGD, partidul pe care l-am creat acum cativa ani si care a condus Romania o lunga perioada de timp in perioada de glorie a "hartii galbene", a reusit sa aduca un candidat in alegerile pentru Presedinte.
Cum un nou mandat era destul de tentant pentru mine, am candidat la alegerile din eUGD, le-am castigat si m-am propus la alegerile pentru Presedinte.

Nu am discutat absolut NIMIC cu niciun reprezentant al vreun altui partid, cu toate acestea, la cateva zile dupa ce am aparut pe liste, eram deja sustinut de Templieri si eLAM.
Acum o saptamana am aflat ca voi fi plecat din tara in perioada 2-6 noiembrie (plecat din tara, dar cu acces la internet) si tot in noiembrie voi avea un examen important de sustinut, astfel ca am decis sa renunt la candidatura, l-am propus pe loordsteaua din partea eUGD.
eLAM si-a retras sustinerea dupa aceasta mutare, nu stiu daca a fost din cauza asta sau pur si simplu si-au dorit un candidat propriu.
Templierii m-au sustinut in continuare, desi, repet, nu am avut nicio discutie cu niciun reprezentant al lor.

Ajuns in alegeri doar cu sustinerea Templierilor eram convins ca voi pierde si ca totul va fi "ok", motiv pentru care nu am scos niciun articol. Alegerile au inceput, ieri pe la 10.30 contracandidatul avea deja un avans linistitor, astfel ca am renuntat la ideea de a-mi pune un avatar cu "NU MA VOTATI!".
In jurul orei 15.00 am observat ca am preluat conducerea, dar era deja prea tarziu pentru a abandona, ar fi insemnat sa-mi bat joc de cei aproximativ 300 de oameni care ma votasera deja.

Sunt in hora, tre' sa joc pan' la capat.

Acum despre planuri...

ECONOMIC

Din raportul BNR pe luna trecuta, pe care-l gasiti AICI, am extras cateva date care nu arata deloc bine pentru viitorul nostru.

Romania are cheltuieli de aproximativ 90-100.000 ron/zi (220.000 ron MPPuri, 2.400.000 ron diverse cheltuieli militare (RWuri, CO, echipari), 315.000 ron un eventual AS - fara a socoti foodul necesar, respectiv 400-500.000 ron)
Taxele incasate sunt de aproximativ 47.000 ron/zi, aproximativ jumatate din necesar.

Concluzia e simpla, va fi nevoie de marirea taxelor, altfel Romania va ajunge la un moment dat in impas, daca luna aceasta deficitul ar fi acoperit de banii ramasi in trezorerie, luna viitoare deja va fi o problema, astfel incat pe parcursul acestei luni va trebui lucrat la nivelul taxelor.

Deocamdata ma voi ocupa personal de BNR, functie de discutiile pe care le voi purta astazi, voi numi in urmatoarele zile si un Guvernator. Sunt deschis oricarei propuneri din partea presedintilor partidelor din Congres.


MILITAR

Functie de fondurile disponibile, as dori sa lansam un nou Air Strike in cursul acestei luni, alta solutie nu prea avem avand in vedere actualele granite.
Am spus "functie de fondurile disponibile" pentru ca desi astazi, dupa incheierea votarii, am intrat pe chatul congresului si am cerut o donatie catre BNR, explicand ca "indiferent daca voi fi confirmat ca si CP, BNR are nevoie de fonduri", in conturi sunt acum 100.000 ron, bani care ajung fix pentru o zi, deci... desi am cerut aceasta donatie si am si motivat cererea, in momentul acesta legea nu trece, scorul fiind de 5 DA - 18 NU.

Daca unii nu stiu sa piarda si inteleg ca asa se face treaba, cu bete-n roate, eu trebuie sa le spun ca orice lupta pierduta de Romania din cauza lipsei fondurilor va fi EXCLUSIV din vina lor.

Am convocat o sedinta SMR in aceasta seara, sedinta in care sper sa reusim alegerea unui MoD, voi avea o propunere pentru aceasta functie, dar voi da ocazia comandantilor sa vina si ei cu propuneri.


EXTERNE

Probabil unii dintre voi stiti, am fost unul dintre primii promotori ai apropierii de Serbia, la unul dintre mandatele precedente am fost omul care i-a ajutat sa pastreze Kosovo ca regiune sarba, prin recomandarea facuta AICI. Voturile romanilor pro-Serbia au fost atunci decisive, reactiile de dupa referendum ale sarbilor le gasiti AICI.
Imi place sa cred ca asta a ajutat in evolutia ulterioara a relatiilor dintre noi si ei, astfel ca eu voi merge in continuare pe aceasta linie.

Din experienta multiplelor mandate anterioare, probabil 10, am invatat ca cea mai importanta indatorire a Presedintelui e legata de Externe, el trebuie sa fie implicat 100% in toate discutiile si negocierile purtate intre tari, de aceea voi participa personal la toate acestea.

Si la acest capitol sunt deschis propunerilor din partea presedintilor partidelor din Congres, avem nevoie de un MoFA.


Acest articol va poate da impresia ca voi fi Omul-Stat, e doar o impresie.
Sunt gata sa iau in "barca" mea pe oricine vrea o Romanie mai buna in eRepublik.

Unul dintre obiectivele principale in aceasta luna va fi reconcilierea. Reconcilierea intre UMuri, reconcilierea intre partide, reconcilirea intre cetateni.
Nu sunt omul unui partid, eUGD nu face parte din congres, nu sunt omul unui UM, FARul a sustinut pe altcineva ieri, de aceea cred ca sunt omul potrivit pentru a duce la indeplinire acest obiectiv.
Succesele de luna trecuta, felicitari mseriasu&team!!!, pot aduce linistea necesara reconcilierii.

HAI ROMANIA!


p.s. Polonia, venim? 😃