Kandidatura za predsjednika Crne Gore

Day 2,140, 05:55 Published in Montenegro Serbia by Bogi

Pozdrav dragi moji sunarodnici. Vrijeme je došlo za trenutak koji ste svi čekali: uspostavljam diktaturu u državi!

Znaju me svi koji posjećuju čat kanale u Crnoj Gori, svuda sam, ne možete me promašiti. Za one koji ne znaju: bio sam Ministar informisanja četiri mjeseca za redom, isto toliko puta i Ministar obrazovanja, a posljednja dva mjeseca sam se većim dijelom posvetio Ministarstvu spoljašnjih poslova. Ponovo sam pokrenuo program ambasadora, od kojeg dosta očekujem.

Oslobodili smo se, tako da ne bi trebalo da bude ratova u ovom mandatu, s toga se možemo posvetiti nekim drugim stvarima. Za to sam odabrao najbolji tim ljudi iz naše državice.


Premijer će biti Šone. Sa njim sam sarađivao protekla dva mjeseca u MoFA-i, znam ga, pouzdan je i slažemo se po pitanju vođenja spoljašnje politike.

Ministarstvo ekonomije (ME) ću prepustiti Saši. Niko se bolje od njega ne razumije u ekonomiju, pa mislim da mu slobodno možemo prepustiti brigu o našem novcu. On će se potruditi da imamo dovoljno novca za neke projekte, ukoliko ne bude rata naravno.
Ministarstvo spoljašnjih poslava (MoFA) će voditi Handerfil i Crni. Handerfil je trenutno banovan, ali već se vratio sa novim profilom. On je odgovoran i smiren, što znači prava osoba za posao MoFA-e. Crni je tu već dugo vremena, na njega se cijela Crna Gora oslanja po pitanju spoljašnjih poslova, tako da je suvišno komentarisati ovaj izbor.
Ministarstvo odbrane prepuštam dvojici sjajnih momaka, Otporu i Blagom. Otpor je odgovoran i pametan, moj vršnjak, imenjak i kolega sa tehničkih fakulteta, tako da u njega ni najmanje ne sumnjam. Blagi je mlad i lukav, opasna kombinacija. U razgovoru sa njim vidio sam da već ima nekih ideja koje bi bile od pomoći Crnoj Gori, zato ćemo dati sve od sebe da ih sprovedemo u djelo. Ono što mi je jako bitno je da redovno izdajemo članke sa naređenjima, kako bi komandanti jedinica postavljali DO na te bitke i tako pomagali saveznicima gdje treba. Moramo biti svjesni da ne možemo stalno da tražimo pomoć, a da nikad ne dajemo ništa zauzvrat.
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) vodiće naši dežurni policajci, Čupa i Igl. Momci su se potrudili da naprave crnu listu, pa se nadajmo da će je održavati i dalje. Takođe možemo očekivati pad stope kriminala u narednom mjesecu.
Ministarstvo zdravlja će biti odgovorno za to da naši građani budu siti i da mogu da se bore. Ovim ministarstvom će rukovoditi najbolji Ministar zdravlja kojeg je Crna Gora imala u posljednje vrijeme, Đango.


Htio bih da spomenem i ambasadore još jednom:
boris020 je ambasador u Poljskoj (prvi članak);
Big Lebovski je ambasador u Venecueli;
Balkan Ruller je ambasador u Rumuniji;
eDon Corleone je ambasador u Bjelorusiji;
markoTG će biti ambasador u Španiji.

Osim navedenih, ambasadori će biti i Vaso1 i Kralj Vladislav, kada nađemo odgovarajuće zemlje u koje ćemo ih smjestiti.Nadam se da ste zadovoljni sastavom Vlade, a i ako niste, uveo sam diktaturu, tako da nemate izbora osim da glasate za mene. Niko i ne smije da mi izađe na megdan.

Pozdrav do narednog obraćanja,

Vaš diktator,
Bogohulja