[BNR] Nukeru (aka Isarescu) la raport

Day 2,137, 16:45 Published in Romania Romania by Banca Nationala a Romaniei
Update: Intrebarile 4 si 5 plus raspunsurile aferente.

Update 2: Intrebarea si raspunsul numarul 6.

Datorita feedback-ului pozitiv primit la precedentul meu articol, voi merge pe acelasi model, dar oarecum mai interactiv.


1. “Guvernul cheltuieste din banii publici mai mult decat incaseaza!”

Asa o fi? Haideti sa vedem.



De la inceputul actualului mandat intrarile in trezorerie au fost de 1.032.750 RON si 3000 GOLD (612.000 RON la un curs de 204RON/GOLD), adica un total de 1.644.750 RON.
Iesirile au fost de numai 946.667 RON din care:
-600.000 RON au intrat in BNR in urma celor 2 legi de donatie din zilele 2119 si 2127;
-186.667 RON pentru AirStrike-ul pe Bulgaria;
-160.000 RON pentru semnarea a 16 MPP-uri.

Incasarile se dovedesc astfel mai mari decat iesirile cu 698.083 RON.

Chiar daca adaugam si donatia care va intra maine in BNR + cele 2 MPP-uri care sunt in curs de semnare, tot mai ramane un surplus de 378.083 RON.

Pentru mai multe detalii legate de incasarile si iesirile zilnice accesati:
http://tinyurl.com/trezorerie


2. “De ce intra donatiile din visterie in conturile lui maryostyle si msriasu? Nu e normal sa imprumuti persoane fizice din fondurile statului!"



Asta tine mai mult de mecanica jocului, dar totusi, hai sa explic.

Pentru cei care inca nu stiu, luna aceasta msriasu este Presedintele eRomaniei iar maryostyle este atat Ministru al Apararii cat si Comandantul unitatii militare “Armata Romana”, unitate care seteaza CO-urile atunci cand tara are nevoie de damage.

Pentru a putea seta CO-uri orice unitate militara are nevoie de fonduri, fonduri care intra in contul unitatii doar prin intermediul donatiilor. Totusi, nu oricine poate face acest lucru, deoarece mai trebuie sa fii si membru al respectivei unitati pentru a putea dona. In plus, doar comandantii unitatii pot seta CO-uri. Asa ca cel mai simplu e sa donezi comandantului, iar el la randului lui sa doneze in contul unitatii si ulterior sa seteze si CO-urile. Asta e motivul pentru care au primit donatii "pe persoana fizica". La fel au procedat si cei care acum se afla in opozitie.

Sa revenim la cifre:
La indicatiile presedintelui s-au facut 3 donatii in valoare totala de 600.000 RON :
-450.000 RON catre maryostyle (MoD) pentru setarea de CO-uri: o donatie de 300.000 RON in ziua 2121 si una de 150.000 in ziua 2130;
-150.000 RON catre msriasu (CP) intr-o singura donatie, in ziua 2130, suma care ulterior a fost donata lui maryostyle tot pentru setarea de CO-uri.

Toate donatiile si tranzactiile facute de pe org-urile BNR le puteti gasi aici: http://tinyurl.com/raport-activitate-BNR


3. “Asta e motivul pentru care msriasu are bani de tankat!”



Poate ca pentru unii mecanica jocului e o “nebuloasa totala”, dar imi place sa cred ca voi, ceilalti 99%, sunteti deja familiarizati cu existenta limitei de 10 gold pe zi, asa ca nu vreau sa mai insist asupra acestui lucru.

Vreau insa sa va aduc la cunostinta urmatoarele:

In cele aproximativ 20 de zile scurse de la inceputul actualului mandat, unitatea militara Armata Romana a setat CO-uri in valoare de 1.195.544 RON. Doar aceasta suma este de doua ori mai mare decat fondurile BNR!
A mai fost necesar sa deschidem 6 RW-uri la anumite momente considerate convenabile, pentru a evita suprapunerea lor cu luptele importante. Cost : 50.000 RON.
Donatie catre UM Templierii: 30.000 RON (singurul caz in care nu stim nici acum pe ce s-a cheltuit respectiva suma deoarece nu am primit nici un raport).

Total: 1.275.544 RON

Scazand fondurile BNR de 600.000 RON, rezulta o diferenta de 675.544 RON. Aceasta a fost acoperita din fondurile private ale Presedintelui (msriasu) si ale Ministrului Apararii (maryostyle).

Stai putin… Cum adica?! De fapt n-au luat, ci au dat?



Da. Si asta nu e tot.

Pe langa diferenta de care v-am zis deja, tot din fondurile lor private au mai fost acoperite si urmatoarele:
Donatii catre UM-uri romanesti pentru setarea de CO-uri: 760.000 RON. Presedintele a dorit ca numele UM-urilor cat si sumele care au fost donate fiecareia sa nu fie facute publice. Insa cei care au luptat zilele astea stiu cam despre ce e vorba.
Donatii arme catre UM-uri si soldati: 77.140 RON;
Donatie catre Guvernul Chinez pentru MPP-ul rupt: 10.000 RON;
Ministerul Media – Fond de premiere al articolelor: 6000 RON;
Promovare Ministerul Educatiei: 3000 RON.

Total: 1.531.684 RON suportati din buzunarul celor 2: msriasu + maryostyle!

Chiar ca “O Nebuloasa Totala”!



Mai multe detalii legate de CO-uri si RW-uri gasiti aici: http://tinyurl.com/evidenta-cheltuieli



Update:


4. “In multele lupte care au avut CO, a fost overkill! Cum s-au cheltuit atatia bani?”

Da, a fost si overkill in luptele mai putin importante. Asta reiese si din pagina a 2-a a link-ului de mai sus.



Dar au fost si lupte in care banii efectiv se topeau. Doar in lupta contra danezilor, aia de aveau si zidu` mare si bani mai mult ca noi, s-a cheluit pe CO-uri suma de 846.976 RON. Sper ca nu se trezeste nimeni sa spuna ca si aici a fost overkill. Eu personal n-am mai vazut lupta in care sa fie overkill dar totusi sa pierdem.

Tot in aceeasi zi, RW-ul contra bulgarilor ne-a mai costat inca 94.037 RON.

Totalul pe ziua respectiva ridicandu-se la suma de 941.013 RON.

Raportand totalul zilei la totalul sumelor cheltuite pe CO-uri de catre um Armata Romana, care se ridica la valoare de 1.195.544 RON, obtinem o pondere de 78.71%!

Daca adaugam la suma de mai sus, de 941.013 RON, si cei 212.000 RON consumati pe CO-uri pentru a sustine AS-ul, obtinem 1.153.013 RON.

Raportandu-ne din nou la suma totala cheltuita pe CO-uri, 1.195.544 RON , rezulta ca sumele cheltuite pe CO-urile de care v-am zis mai sus (Danemarca, RW Bulgaria, AS) au o pondere de 96,44%!


5. “Au fost UM uri care au pus CO mai mare decat al Armatei Romane!“



Ma repet... "Donatii catre UM-uri romanesti pentru setarea de CO-uri: 760.000 RON".

Deci da, au fost.

In unele cazuri Ministrul Apararii nu era online iar noi aveam nevoie de CO-uri si cum nu puteam pune de pe um Armata Romana, Presedintele apela la o alta unitate militara.

In alte situatii, um Armata Romana avea CO setat pe o lupta iar alta um, tot la ordinul Presedintelui/Ministrului apararii, avea CO pe o a 2-a lupta. S-a procedat astfel pentru o mai buna monitorizare a luptelor.

Dar fondurile au venit tot din buzunarele proprii ale Presedintelui si ale Ministrului Aparararii, adica ale lui msriasu si maryostyle.



Update 2:


6. “De ce UM Romania Unita nu a primit nici un ban pentru setarea de CO din 760.000 de cc ?? sau noi nu platim taxe, noi nu luptam pentru eRomania ?”



Intrebarea pleaca de la ipoteza ca unitatile militare care au primit bani pentru setarea de CO-uri au beneficiat de pe urma acestor fonduri.

Oare asa o fi? Sa analizam putin.

De ce s-au donat bani doar anumitor unitati?

Pai simplu. Fiind vorba de fonduri personale, Presedintele si Ministrul Apararii au donat fonduri doar acelor comandanti de um-uri in care au personal incredere. Astfel erau siguri ca banii vor ajunge acolo unde trebuie.

Au avut vreun beneficiu respectivele unitati?

Nu. Mai mult decat atat, comandantii respectivelor um-uri au trebuit sa monitorizeze constant atat luptele in care au avut setate CO-uri cat si CO-urile in sine. Adica ori sa scada/mareasca suma de RON platita pe 1 milion de damage in functie de evolutia luptei, la fiecare divizie in parte, ori sa suplimenteze bugetele CO-urilor daca acestea se epuizau. Plus raportarea modificarilor si a sumelor consumate.

Deci , de ce ar dori unitatea militara Romania Unita sa primeasca fonduri private daca “teoretic” nu castiga nimic?

Aici nu va pot raspunde. Ramane "O Nebuloasa Totala!" 🙂






Va saluta victorios, Guverantorul BNR - Nukeru
PS: chiar e pe bune, am castigat ieri cu Danemarca!