Početak rada Skupštine eCrne Gore

Day 2,106, 08:49 Published in Montenegro Serbia by Bogi

Dragi Crnogorci,

obavještavam vas da Skupština eCrne Gore počinje sa radom danas. Svi predsjednici stranaka su dali svoju podršku, pa je na njima da ispoštuju svoju riječ. Forum još nije završen, ali biće ubrzo, a dotad ćemo se služiti čat kanalom #skupstina.cg, do koga možete doći klikom na ovaj link: http://tinyurl.com/ldskuxo . Pristup kanalu će imati samo poslanici, stoga je neophodno da budu registrovani na Rizon. Ukoliko niste registrovani, a ne znate kako se to radi, upustvo možete pročitati ovdje. Šifru ćete dobiti u grupnoj poruci, koju ću napraviti kada u prijateljima budem imao dva kongresmena koja sada nemam.

Pravilnik ponašanja na kanalu

Ovo poglavlje bih uveo u Pravilnik Skupštine, ukoliko se poslanici slože.

1. Owner na kanalu imaju Predsjednik i Potpredsjednik.
2. Poslanici nemaju status na kanalu.*
3. Van sastanaka poslanici mogu pristupiti kanalu i slobodno razgovarati.
4. U toku sastanaka, a ukoliko Predsjednik ili Potpredsjednik procijene da bi rasprava mogla prestati da bude produktivna, biće aktiviran mode +m. Poslanik koji bude želio riječ, obratiće se Predsjedniku u privatnoj poruci, a kada on dođe na red, dobiće privremeni voice. Nakon izlaganja, voice će mu biti skinut i dodijeljen narednom poslaniku koji to zatraži.
5. Poslanik koji drugog uvrijedi po bilo kom osnovu, biće izbačen sa kanala. Ukoliko želi da se vrati na kanal, mora uputiti izvinjenje poslaniku koga je uvrijedio.**

* Ovo služi kao mjera predostrožnosti, jer je za promjenu lozinke kanala i skidanje moda +i dovoljan halfop.
** Ukoliko se ne slažete s nekim ili smatrate da vas je ponizio na neki način, ne uzvraćajte mu prostačkim uvredama, ima i drugih načina.

To bi bilo to, ako neko ima dodatni predlog, neka napiše u komentaru.

Donacije zlata od kongresnih medalja

Predlažem da se sve zlato (ili bar polovina) od kongresnih medalja donira državi, za potrebe postavljanja borbenog naređenja (CO) ili kupovine oružja u slučaju rata. Saša je predložio da se te taj novac stavi na neki org, pa da se troši kada je to potrebno za odbranu Crne Gore, a da se o tome sve jedinice zajedno dogovore. Poželjna su mišljenja u vezi sa ovim.

Ovo može da uspije ukoliko svi budu radili na tome, a sad, kome ne bude odgovaralo, to ćemo vidjeti. Ja sam uradio šta je bilo do mene, a na kongresmenima je da odluče šta dalje.

Pozdrav,
Bogohulja