Η αλήθεια για την Άπω Ιωνία.

Day 2,059, 23:51 Published in Greece Greece by Exorcism363

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί προϊόν προσωπικής μελέτης και εργασίας.
Απαγορεύεται η χρήση του χωρίς την άδεια του συγγραφέα.
All rights reserved. c(C)c

Ως γνωστόν οι Ίωνες ήταν μια Ελληνική φυλή (Ανήκει στην Άρια Φυλή) η οποία μετά την κάθοδο της στην Χερσόνησο του Αίμου , στον σημερινό Ελλαδικό χώρο έλαβε μέρος στον 1ο και τον 2ο Ελληνικό αποικισμό.
Οι Ίωνες , λοιπόν, εγκαταστάθηκαν σε περιοχές της Δυτικών παραλίων της Μ.Ασίας.
Αργότερα , όμως , με την εξάπλωση των Περσών υποδουλώθηκαν και αναγκάστηκαν να ανεχτούν για χρόνια τους Βάρβαρους Πέρσες και τους σατράπηδες τους.
Πολλές προσπάθειες για απελευθέρωση έγιναν. Καμία δεν πέτυχε. Ακόμα και κατά τους Περσικούς Πολέμους όπου οι Έλληνες κατατρόπωναν τους Βάρβαρους εισβολείς και όταν μερικές επαναστάσεις ήταν νικηφόρες δεν κατάφεραν να απελευθερώσουν τα Ελληνικά αυτά εδάφη.
Κατά την διάρκεια της Βασιλείας του Φιλίππου Β’ η επιθυμία για απελευθέρωση φούντωσε καθώς στα μάτια του Φιλίππου είδαν έναν ηγέτη…έναν απελευθερωτή…
Μετά τον θάνατο του Φιλίππου ανέλαβε ο Αλέξανδρος ο μετονομαζόμενος έπειτα Μέγας Αλέξανδρος .
Ο Μέγας Αλέξανδρος μετά το συνέδριο της Κορίνθου πήρε τον στρατό του και τον οδήγησε στην Μ.Ασία. Εκεί συνάντησε τεράστια αντίσταση από τους Πέρσες. Όμως κατάφερε να απελευθερώσει τα Ελληνικά Παράλια της Μ.Ασίας με επιτυχία.
Όταν απελευθέρωσε και την Αλικαρνασσό μερικά τάγματα Ιώνων τον προσέγγισαν και του προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Έχοντας δεχτεί τον Αλέξανδρο ως ήρωα και λυτρωτή , ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν κατά των Περσών στην πρώτη γραμμή.
Συνόδευσαν λοιπόν τον σύσσωμο Ελληνικό Στρατό του Αλεξάνδρου στις νίκες τους κατά την διάρκεια της εκστρατείας στην Περσία.
Όταν ο Αλέξανδρος έφτασε στον Ινδό ποταμό οι στρατιώτες του αρνήθηκαν να τον ακολουθήσουν σε μία εκστρατεία προς την Ινδία .
Οι μόνοι πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν ήταν αυτά τα Ιωνικά τάγματα , μικρά σε αριθμό αλλά τεράστια σε θέληση και πυγμή.
Ο Αλέξανδρος όμως χωρίς τις Μακεδονικές Φάλαγγες του αρνήθηκε να συνεχίσει και κατευθύνθηκε πάλι προς την Βαβυλώνα εκεί όπου βρήκε τον θάνατο αργότερα.
Οι Ίωνες , όμως , ήταν αποφασισμένοι να κάνουν την διαφορά.
Περίμεναν ενισχύσεις από την Ιωνία και αφού ο αριθμός τους έφτασε τις 15.000 ξεκίνησαν προς την Ανατολή.
Πέρασαν τον Ινδό ποταμό. Λεηλάτησαν εκατοντάδες μικρά και μεγάλα χωριά στην Ινδία. Καμία γη όμως δεν μπορούσε να τους φιλοξενήσει ως Νέα Πατρίδα.
Φτάνοντας στην Κίνα συνάντησαν το Σινικό Τοίχος που τους απέκοπτε την δίοδο και γνωρίζοντας ότι ο Βαρβαρικός Κινεζικός Στρατός θα ήταν ανίκητος πίσω από το τοίχος κινήθηκαν Νοτιοανατολικά.
Βρήκαν μερικά ψαροχώρια και αφού έσφαξαν τους τοπικούς πληθυσμούς πήραν μερικές βάρκες και μερικά μεγάλα καράβια που βρήκαν από μία παράκτια πόλη που λεηλάτησαν και κινήθηκαν βόρεια παράλληλα στην Κινεζική ακτή πιστεύοντας ότι θα βγουν στην χώρα που βρισκόταν πέρα από την Κίνα. Δεν περίμεναν να φτάσουν σε μία νέα ανακάλυψη…την σημερινή Ιαπωνία.
Έφτασαν εκεί λοιπόν με τα πλοία. Βρήκαν μια φιλόξενη χώρα , ικανή να γίνει η νέα τους Πατρίδα.
Παρακάτω η πορεία των Άπω Ιώναν.
Με μπλε η θαλάσσια πορεία τους.
Με κόκκινη η πορεία τους στην Στεριά.
Με κίτρινο ο τόπος απόβασης και οι πρώτες εγκαταστάσεις.


Γνωρίζοντας ότι βρίσκονται στην Άπω Ανατολή αποφάσισαν να την ονομάσουν Απω Ιωνία. Οι ανόητοι σχιστομάτιδες όμως όντας βάρβαροι δεν το προέφεραν σωστά και επικράτησε η ονομασία Ιαπωνία που καθιερώθηκε από Κινέζους και Φιλιπινέζους θαλασσοπόρους που όταν έβλεπαν την Άπω Ιωνική στεριά φώναζαν « Η Απω Ιωνία» .

Οι Μεγαλύτερες πόλεις των Άπω Ιώνων με Κίτρινο χρώμα
Με μπλε οι πόλεις τοπικών λάων που ήταν υποτελείς στους Ίωνες μέχρι την εξαφάνιση τους.



Έπειτα οι Ελληνικοί Ιωνικοί πληθυσμοί αναμίχθηκαν με Κινεζικούς πληθυσμούς που κατά την Ελληνιστική Εποχή εισέβαλαν στο νησί και το κατέλαβαν κατά το ήμισυ . Για να λήξουν οι εχθροπραξίες αποφάσισαν οι Κινέζοι Άποικοι και οι Ίωνες να αναμιχθούν και να δημιουργήσουν ένα νέο Έθνος αφού οι μεν Κινέζοι είχαν διωχθεί από τον αυταρχικό Αυτοκράτορα Σουγαμοτο Μαγα-Ζακι που λάμβανε εντολές από την εξ’ίσου αυταρχική γυναίκα του την Ινδή Αυτοκράτειρα Δενεχο Οραγια Πιπεστορα !

Αυτή είναι όλη η Αλήθεια για το Θέμα των Απω Ιώνων το οποίο έθηξε με άρθρο του ο συναγωνιστής Elasitis.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι.
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ