Друго редовно обраћање Предсједника еСрбије за мјесец Јул

Day 2,057, 06:08 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije


Поштовани грађани еСрбије,

читате друго редовно обраћање Предсједника еСрбије за мјесец Јул. Иако су само 2 дана прошла од званичне објаве резултата са предсједничких избора, мноштво је дешавања којима би требало придати пажњу. То је јасан показатељ на спремност ове Владе да заиста ради и да се ухвати у коштац са текућим проблемима и изазовима.

У другом редовном обраћању, говорићу о следећим темама:

-састав Владе за мјесец Јул
-избори у за чланове врховне званичнике Савеза
-одговор на поједине шпекулације и уплетеност Србије у афере на нивоу Савеза
-Савјет странака
-Рат са Америком
-Амбасадорски програм

-састав Владе за мјесец Јул

Како сам већ најавио и у предизборној кампањи, један од почетних задатака ми је био да не прекидам континуитет у раду Владе, како не би изгубили нити један дан. Због тога нисам ни избацивао званични списак чланова министарстава, све ток ти спискови не буду у потпуности потврђени. Прошломјесечни тимови су обављали послове без прекида, дајући мени шансу и вријеме да саставим нове тимове, тј. да тамо гдје нисам био задовољан радом поставим, а тамо гдје је било потребно додатно чланство, запослим нове људе.

Врло често смо имали ситуације да у бројним тимовима, заправо нема корисних људи, људи који ће одрађивати посао. Због тога сам са свим Министрима појединачно разговарао о рјешењу и заједно смо договорили да они буду ти, који ће уз моју сагласност изабрати чланове својих тимова. На тај начин смо обезбиједили да људи унутар тимова буду људи који вјерују једни другима и који су навикли на рад једни крај других.

Сву одговорност за све пропусте и грешке, али и све похвале и заслуге за добро одрађен посао ће сносити управо Министри, заједно са својим тимовима.

Подпредсједници и лични савјетници - Страјдер 83 и ЖареЛегенда

Министарство спољних послова - ГрифинНС, Лорд Ендрју Анвал, Угац, донвитокорлеоне, МанчаЕјчКју те Роналд Гипер Реган

Министарство одбране - Будалимир, Колонел Ланда, еСалијери, Гамбино_СССС, Небо Делија, Дезерт Хамстер, Дарко Дулић, цеми кмдз и гогимишко

Министарство Образовања Срба - МакиОпаки, леонквин, Љубодраг Српкович. Милош 1389 и МВ СРБ

Министарство Економије Србије - ремаа, Оптимум Капацитатем, Дарко 206

Министарство Унутрашњих послова - плавапринцеза, СрпскиБогОтац, Гладијтор, СилниНС, Баагера, МишаСРБ, МакиОпаки, Дарко Радојевич, ЛОВАЦ, ГогиМишко, ЗлаткоР

Предсједник еРепублике Српске и Губернатор прекодринских провинција - Ђенерал Владислав Миловановић 83%


Као што видите, тимови су у знатно мањем обиму него што је то био примјер до сада, јер су постављени само они људи за које се рачуна да ће квалитетно обављати свој посао. Можда се не придржавам стандарних протокола на које сте навикли, али наравно да имам пуно право да прилагођавам методологије и приступ онако како бих зајендо са својим Тимом постигао што бољи успјех.

Ако се укаже потреба за додатним кадром, можете очекивати и проширење листа чланова Министарстава.

О детаљним задацима сваког од Министарстава ћу причати у следећем обраћању, када добијем прве резултате рада свих Министарстава.

П.С. Пуни састав Министарства Информисања ћете добити накнадно.
-избори у за чланове врховне званичнике Савеза

Као и до сада, сваког 7-ог у мјесецу се одржавају избори на нивоу Савеза, за мјеста највиших представника и званичника. Србија, као чланица Савеза такође има право да учествује на овим изборима, да гласа те да предложи људе за те позиције.

Након завршених гласања и званичне потврде Генералног Секретара о валидности избора, добили смо резултате и имена нових представника нашег Савеза.

Генерални Секретар - Акашапеке
Врховни Командант - Пјер Џонси
Секретар за спољне послове Савеза - матрукс

Детанији извјештај очекујемо у званичним новинама Савеза.-одговор на поједине шпекулације и уплетеност Србије у афере на нивоу Савеза

Јуче, након избора, покренуте су одређене шпекулације око уплетености Србије у потенцијалне афере. Овим путем, желим да отклоним било какве сумње у вези са овим питањем. Иако нисам дужан да образложавам нешто што није представњено као званично нити аргументовано, да би се на било који начин могло одговорити на такво нешто, ипак ћу вас у кратким цртама извијестити о дешавањима која су покренула поменуте шпекулације.

Наиме, главни проблем направили су представници еСловеније, након што њихов кандидат није изабран за мјесто Секретара за спољну политику Савеза. Пар сати прије почетка избора, кандидат еСловеније је био једини претендент на ту позицију, да бих ја, штитећи интересе Србије, предложио предствника Литваније, човјека са којим нас вежу слична размишљања, идеје и интереси. Ту кандидатуру је прихватила и потврдила Генерални Секретар и на тај начин уважила као валидну. Тај кандидат је демократским путем, већином гласова чланица Савеза изабран за легитимног Секретара за спољне послове Савеза, што је потврдила и Генерални Секретар.

Представници еСловеније су након резултата гласања уложили приговор на резултате и саму процедуру око избора, али он је одбијен, чиме су резултати гласања потврђени и отклоњена је свака сумња у било какве шпекулације.

Оно што се назива лошом дипломатијом јесу потези који су услиједили након састанка, од стране представника еСловеније, које су своје колеге у еСрбији и Савезу окарактерисали изразима какви не приличе дипломатама тог ранга, а да и не говорим о изношењу унутрашних проблема Савеза у јавност и давање прилике непријатељима да се наслађују унутрашњим конфликтима и додатно позивају на сукобе унутар Савеза.

Још поразнија је чињеница, да је еСловеначка делегација добила подршку, незваничну, само, од дијела наше опозиције, боље речено појединаца из те опозиције, који добрим дијелом нису ни били упућени у дешавања, већ се позивали на теорије завјере и шпекулације, без икаквих аргумената или доказа. Умјесто да покажемо слогу барем на спољном питању, ми себе упуштамо у овакве ситуације, мада, морам одати признање и свима онима који су остали уздржани и показали да ипак Србију стављају испред личних и страначких интереса. Ово је још један показатељ, да су прошломјесечне промјене у Савезу биле и више него паметан потез.-Савјет странака

Надовезујући се на претходну ставку, долазим заиста у огромну дилему везано за овај пројекат. Најавио сам још у предизборној кампањи да ћу радити на покретању Савјета Странака, као савјетодавног тијела, гдје ћемо моћи показати слогу српског народа и њихових представника. Међутим, након реакција опозиције ова 3 дана, заиста сумњам да је такво нешто оствариво.

Али да не будем ја тај који кочи остваривање идеје, за коју сам се здушно залагао, желио бих овим путем да закажем састанак Савјета странака, за суботу, 13.7.2013 у вечерњим сатима.

Замолио бих све представнике странка које имају представнике у Конгресу, да ми се јаве и оставе увјерење о томе, као и да предложе потенцијално вријеме одржавања састанка, како би свима изашли у сусрет.

Волио бих да се ова идеја заиста и оствари, али то ће бити једино могуће ако све стране покажу спремност за таквим нечим. Влада здушно подржава овај пројекат, а видјећемо да ли опозиција и треће опције дијеле исто мишљење.-Рат са Америком

Србија је од данас опет у рату са Америком, јер су јуче, након великих напора Американци успјели да ослободе регију Тексас. Нажалост, нисмо успјели да одбранимо регију, али смо врло брзом реакцијом успјели да прогласимо Американце за природне непријатље и тако осигурамо иницијативу у рату.

С друге стране, Американци су, како смо и очекивали, прогласили Тајван за природног непријатеља, покушавајући да побјегну од нас. Међутим, еСАД пружају јако слаб отпор у директим биткама па и тренутно покренутим ослободилачким ратовима, тако да можемо очекивати Тексас под заставаом Србије ускоро, али и затварање рата са Тајваном.-Амбасадорски програм

Напоменуо сам више пута како однос са другим државама, како пријатељским тако и непријатељским, мора да нам буде један од приоритета. Добре дипломатске везе су битан фактор успјеха сваке велике државе, па тако и Србије. Постављање у одређеним ситуацијама често може да зависи од извјештаја са терена, па ћу тако и ја, вођен овом идејом, да покренем амбасадорски програм, али на мало другачији начин него је то до сада рађено.

Досадашње методе нису показале ефекта, па смо присиљени да их мијењамо. Човјек који ће водити амбасадорски програм, а у саставу МСП, биће МанчаЕјчКју,а о детаљима овог програма, бићете обавјештени у нивинама МСП, када програм буде званичан и покренут.Толико у овом обраћању.

До следећег читања.
Срдачно Ваш,
ХЛА, Предсједник еСрбије