[Mibu la CP] History through us

Day 2,053, 00:09 Published in Romania Romania by mib boby


Bună dimineaţă eRomânia! 🙂

Candidez pentru că e probabil ultima mea şansă de a face asta. În luna februarie am făcut 3 ani de existenţa (nu sunt la primul cont) şi ca orice politician, un pas uriaş în carieră este cel de a participa la alegerile prezidenţiale.

Timp de 3 ani m-am implicat în cadrul The Matza Party, în Parlament şi chiar în Guvern şi am petrecut în joc mii de ore de muncă, iar cine doreşte să afle de activitatea mea în cei 3 ani de joc, este invitat să tragă cu ochiul pe pagină mea de wikipedia.

ECHIPA GUVERNAMENTALĂ

Vreau să spun din start că NU sunt de acord cu formulele de conducere stufoase, compuse din n-şpe ministere unde sunt 100 de responsabili, astfel gradul de control şi de eficienţă se reduce, iar în final nimeni nu va mai face nimic concret şi toţi vor plimba responsabilitatea de la unul la altul.

Eu voi nominaliza la fiecare minister câte un ministru, iar el dacă doreşte îşi va alege viceminiştrii, astfel încât fiecare devine responsabil pentru ceea ce face.

Un ultim aspect aş mai menţiona, privind echipa guvernamentală. Sunt adeptul omului potrivit la locul potrivit, astfel ministrul, viceministrul (sau ce funcţie va deţine jucătorul în cadrul ministerului) poate avea orice culoare politică atât timp cât el îşi va face treaba.

Ministerul Apărării Naţionale :
- Ministru : Comisarul Moldovan
Ministerul Afacerilor Externe :
- Ministru : MrBogdan
- Viceministru : TheDeathOfRats
Ministerul Educaţiei :
- Ministru : Mlendea Horaţiu
Ministerul Media :
- Ministru : TurokAnap
- Viceminitru : Nedelko1
Banca Naţională Română :
- Guvernator : ioaa
Ministerul Informaţiei Publice :
- Ministru : One Sky
- Viceministru : Marian97

Cine are timp liber şi doreşte să facă parte din echipa guvernamentală este rugat să mă contacteze. Aş dori să vă reamintesc tuturor celor care faceţi parte din Guvern, acesta este un joc de echipă, şi nu trebuie să renunţăm din prima şi să ţinem minte că echipa României este înainte de toate.

MILITAR

Problema este că la ora actuală nu se poate realiza mai nimic atât timp cât nu se schimbă relaţiile internaţionale ale României. Putem continua să ţinem bulgarii sub papuc sau să jucăm ping-pong cu ei, dar orice altceva trebuie să aibă la bază o schimbare majoră de politică externă.
Îmi doresc ca-n acest mandat să avem o armata funcţională cu o organizare bine pusă la punct, precum şi căi de comunicaţii eficiente, astfel încât lumea să lupte când este nevoie, nu să ne trezim că dăm de BH într-o lupta unde este overkill.

Am în vedere şi varianta unui AirStrike, totuşi el nu trebuie pornit în grabă, ci gândit bine şi organizat în tandem cu aliaţii, altfel nu ar avea succesul asigurat şi vom ajunge la FailStrike 4 (dacă nu mă înşel) ... Dacă există condiţii care să asigure succesul, nu voi ezita să apăs butonul, dar numai dacă există şansa unor beneficii pentru ţară pe termen lung. 🙂

Sper să găsim împreună o variantă prin care banii să ajute piticii/jucătorii mici să se dezvolte, iar celor mari să le oferim fun-ul necesar prin organizarea unor concursuri în care să fie bonusati playerii sau UM-urile care şi-au umflat muşchii cel mai mult pentru România. 😉ECONOMIE

La ora actuală modulul economic este mort, totuşi nu prea avem ce face şi trebuie să ne descurcăm cu ce ne oferă jocul. 🙂

Ca de obicei, banii încasaţi din taxe vor fi scoşi din trezoreria Parlamentului şi trimişi către Banca Naţională a României printr-o lege de donaţie (doar parlamentarii pot propune această lege), astfel doresc să avem o comunicare deschisă între Guvernul României şi Parlament. Voi fi într-o continuă legătură cu reprezentanţii partidelor (Liderii Grupurilor Parlamentare), deoarece este dificil şi ineficient să ţin legătură cu fiecare dintre cei 40 de parlamentari.

La BNR vom prezenta un raport cu încasările şi sumele investite. Acest spread va fi actualizat zilnic şi îl va putea vizualiza orice persoană interesată.

SOCIAL

Scandalurile au acaparat media, iar un jucător nou va fugi mâncând pământul când va vedea ce se întâmplă-n societatea românească. Şi dacă reuşim să-i aducem în joc, va trebui să-i şi păstrăm aici. Ministerul Educaţiei, Programul de Mentorat şi toate iniţiativele private vor fi încurajate şi ajutate astfel încât să facem un procent cât mai mare dintre noii jucători să rămână aici.

Nu-n ultimul rând, aş dori să reintroducem Ministerul Informaţiei Publice (MIP), prezentând periodic şi din oficiu informaţii administrative de interes general, iar Monitorul Oficial va prelua atribuţiile Ministerului Informaţiei Publice.

Ministerul Informaţiei Publice va avea rolul să informeze prin mijloacele media cetăţenii cu privire la actul decizional într-un mod obiectiv şi va trebui să răspundă la orice întrebare a cetăţenilor în legătură cu mersul Guvernului şi al Parlamentului.

POLITICA EXTERNA

În situația de față suntem limitați de relațiile internaționale şi-n opinia mea ar trebui să ne alăturăm unei alianţe sau dacă se poate chiar să creăm una nouă.

Ministerul Afacerilor Externe va promova imaginea României în eRepublik, va urmări creşterea influenţei României la nivel mondial și va menţine bunele relaţii cu aliaţii noştri tradiționali (Argentina, China, Grecia, Serbia, Turcia) şi aş dori să ne apropiem de un aliat nou, dar promiţător, Slovenia.

Nu sunt de acord să începem un război cu orice preț și după aceea să-l pierdem, dar nici nu vreau să semnez pace cu ochii închiși.

Nu vom elibera nici o regiune din cele cucerite, fără a avea avantaje certe, fie din punct de vedere financiar, fie din punct de vedere al contextului geopolitic. Regiunile se eliberează CÂND vrem noi și CUM vrem noi! Sunt convins că împreună putem face faţă oricărui război de rezistenţă.Cu stimă,