Уводно обраћање председника еСрбије

Day 2,026, 04:48 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije


Поштовани грађани еСрбије,

Хвала вам што сте ме изабрали за председника еСрбије!

Даћу све од себе, заједно са владом еСрбије да докажемо да смо достојни указаног поверења. Хвала свима који су гласали за нашу владу и наш програм, исто тако хвала свима који су искористили своје право да гласају на овим изборима, a притом су изабрали неког другог кандидата. Што је више конструктивних сучељавања мишљења, то је квалитет кандидата и влада већи.

Уз одређене коалиционе и персоналне измене, влада у овом саставу је водила успешно еСрбију дуги низ месеци. Ми смо сад на прекретници и било је изузетно важно да се пажљиво испланирају следећи кораци. Испред нас су дани одлуке и замолио бих вас да имате обзира и стрпљења при решавању најзначајнијих спољнополитичких проблема. Ту пре свега мислим да однос између Србије, Грчке и Македоније. Сматрам да не треба вређати осећања других играча без обзира кога желимо за савезника.

Бивши председник еСрбије је ставио на гласање МПП са Македонијом. Ми смо били мишљења да је исувише рано доносити одлуке о продужетку или одбацивању трајног МППа јер постојећи МПП траје још 14 дана и због тога смо закон одбацили. У најскорије време ћу обавити разговоре са Македонским званичницима али и са Грчким и направићу процену садашњег стања у односима. Након тога ћемо имати јаснију слику и моћи ћемо боље да процењујемо стање и даље потезе.

У наредних неколико дана, потребно је да обавимо разговоре са савезницима да решимо стални извор проблема и да усагласимо планове за овај месец како на војном тако и на дипломатском плану и да заједнички координирамо војне и дипломатске акције. Било какви исхитрени и непромишљени потези нису прихватљиви са било чије стране.

Што се тиче ратова видели сте да смо прогласили Босну за природног непријатеља и да завршавамо офанзиву у Хрватској. Морамо вратити одметнуте територије Републике еСрбије. Након тога ћемо одлучити на који начин настављамо даље са офанзивама. Постоји неколико различитих опција и размотрићемо их у договору са савезницима. Морам нагласити такође да сматрамо да нам Италија дугује једну територију, коју ћемо вратити у догледној будућности.

У склопу чланка вам представљам Списак владе еСрбије

Потпредседник еСрбије - Vice president
ZareLegenda

Министарство одбране - Ministry of Defence
desert hamster, Budalimir, gambino_SSSS, Miljana Pantelic, Diana Volhovich, Tajsmo Uge, cefimirovic, VPCCP, Mladen DS1989, SalierySRB, Cemi Kmdz, bozimano dorks, gogimisko.

Mинистарство спољних послова - Ministry of International Relations
GrifinNS, Hanibal LA,nikol000, Ugac, Nick Slaughter, Mr JA, golubgox, Mancha HQ.

Министарство унутрашњих послова - Ministry of Enterior
plavaprinceza, ralle72, ZlatkoR, IILOVACII, Srpski Bogotac, Krle Krki, sila delija, GL4D14T0R, MarkoM 1995, Bolid-srbenda, sinisa91, baaghera, gogimisko, Silni NS.
GoGame - командант куке и мотике

Министарство образовања - Ministry of Education
leon queen, IvonaKG, Srpski Bogotac, Milos 1389, Mancha HQ.

Ministarstvo ekonomije - Ministry of Economy
remaaa, eBora,Krle Krki.

Mинистарство информисања - Ministry of Information
SashaL, Tex_Willer, Redlenjin, God of Justice, De Noel.

Председник Републике еСрпске и губернатор српских прекодринских провинција
Ђенерал Владислав Миловановић


С великим поштовањем,

StrideR 83
председник еСрбије!