Ова е моето...[EL CHE]

Day 2,021, 23:20 Published in North Macedonia Cuba by Klaus Hargreeves

Добра вечер Македонија,каде и да си.

Нема предавање,нема откажување...
Нема да го направиме она што најмногу го сакаат не само нашите Е-НЕПРИЈАТЕЛИ туку и нашите НЕПРИЈАТЕЛИ.

Трновит е патот до наоѓање на своето место под сонцето.
Држава се гради со ПОТ,СОЛЗИ И КРВ и никако поинаку.
Нашата борба продолжува.
Секое поле и пора на животот е нашето боиште.
Секој ден е наша борба.
Борба за Македонија,борба за македонскиот народ...
Каде ќе бевме и Ние денес,ако нашите претци се откажеле кога им било тешко.И нас ќе не немаше.
Тие не се откажале ,нема ни Јас,а нема да дозволам ни моето поколение тоа да го направи!
ПОСТОЈАМ И ЖИВЕАМ АКО ТРЕБА САМО И ЗА ИНАТ НА НАШИТЕ ДУШМАНИ
Ние сме ПИРЕЈ,Ние сме ТВРДОКОРНИ

Зарем ќе потклекнеме на ефтини провокации?
Зарем ќе им дозволиме да се насладуваат на нашето откажување?
Зарем самите ќе се поништиме?
Нема тоа да го направам!

И ереп е нашето боиште.Еден мал и симболичен дел од нашата секојдневна борба.Секој треба да даде придонес во таа борба(кога сме веќе тука)...И не мислам на герила или на фајт копчето.

Секој ден ќе ги потсетуваме на Нас и нашето постоењесо статии,со постови,со спам,со тикети,со војување...

На секој странски играч ќе му објаснувам што значи нашата борба и што значи да си Македонецот и нашето проклетство со толку душмани кои сакаат да не снема...
Секому ќе му објаснувам што значи “провинцијата Македонија” и што значи ЕГЗОДУСОТ на Македонците од Егејска Македонија.

И нема да дозволам да ми ја откријат слабата точка,зашто ќе удираат само по неа.Нема да дозволам да ме испровоцираат и да им ги наполнам срцата.

ЈАС ЗНАМ ШТО СУМ И КОЈ СУМ И КОЈ БИЛЕ МОИТЕ ТАТКОВЦИ,ДЕДОВЦИ,ПРАДЕДОВЦИ.
Кој сака нека го НЕГИРА или ПОТВРДУВА МОЕТО ПОСТОЕЊЕ ИЛИ МОЕТО ИМЕ.Не е важен ни тој ни неговото мислење(а не особено од некој чија држава не е постара од вратата на старата куќа на дедо ми!!!)

Игорирајте ги гомнојадците и водете ја вашата/нашата борба,секој ден ,секаде....
СО ЛАДНИ ГЛАВИ СО МАКЕДОНИЈА ВО СРЦЕТО,СО ОГАН ВО ДАМАРИТЕ!

Донесете уште едно другарче,роднина,пријателче...не заради ИМПЕРИЈАТА И Е-ВОЕНИТЕ УСПЕСИ,ТУКУ САМО ЗАРАДИ БРОЈНОСТА.ЗА ПОВЕЌЕ ДА СЕ СЛУШНЕ НАШИОТ ГЛАС!
Верувајте дека Душманите повеќе ќе се нервираат од Нас.

ГЛАВАТА ГОРЕ МАКЕДОНИЈА

ОТПОР
ОТПОР
ОТПОР


П.С.
МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА И ОБЕДИНЕТА


А,за малаката Планктонот го знам и лекот:
НЕ ТРОШЕТЕ НИ ЦЕНТ НА ОВАА БАГОСАНА ИГРА!!!
Тоа најмногу ќе го здоболи!