Kongatagoknak tanácsok - "tökösség"

Day 2,015, 00:47 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Kongatársak!

Ebben a cikkben szeretnélek emlékeztetni titeket/tudatni veletek pár dolgot, amit nem árt észben tartanotok.
Először is gratulálok, hogy sikerült bekerülnötök.
Akkor pár tanács:
Először is mielőtt akármilyen javaslatot benyújtotok, fontos, hogy egyeztessetek a pártotokkal. Ugyebár létezik egy outgame fórum ahol van lehetőségetek ezen javaslatokat benyújtani, hogy a következő konga ülésen megvitassátok (ami keddenként este 20:15-kor szokott lenni, kivéve impics esetén, mert akkor rendkívüli ülést hív a kongaelnök össze).
Tudom, hogy vannak akik nem használják ezt a fórumot, és tudom, hogy feleslegesnek tartják, de mivel a konga egy része használja, valamint az alkotmány szerint jár el, tessék észben tartani, hogy felelőtlen cselekedet egyből ingame (játékban) benyújtani akármit is. Az alkotmány szerint az egyeztetés nélkül benyújtott javaslatokat nemmel le kell szavazni.
Kedvelt mondás, hogy "na ki elég tökös ahhoz, hogy benyújtson impicst az elnök ellen".
Na most a helyzet az, hogy impicset bárki be tud nyújtani, mert csak egy-két kattintás. De ha az ember igazán "tökös" akar lenni, akkor azt megfelelően előkészíti, megbeszéli párttagokkal, sőt, a legjobb ha magával a képviselőkkel. Természetesen nem kihagyva a kongaelnököt. Ő az ugyanis, aki eldönti, hogy alkotmányellenes-e a javaslat vagy sem, valamint ő az aki dönt, hogy mégis miként érdemes eljárnia a kongának bizonyos ügyekkel kapcsolatban. Vannak ugyanis esetek, amikor alkotmány ellenesnek megadják az esélyt, hogy megvitassák az emberek, és a vita eredménye alapján döntsenek a képviselők.
Tessék észben tartani, hogy a képviselő feladata, hogy a többi játékost képviselve képviselői magatartással végezze a dolgát.
Véleményem szerint a mostanában benyújtott törvényjavaslatok, impicsek azért nem voltak sikeresek, mert nem megfelelően lettek előkészítve. Attól még, hogy valaki nem híve az outgame rendszernek, nem jelenti azt, hogy a többi képviselővel se egyeztessen.
Akár követünk egy szabályt, akár nem, a játékban a törvények megszavazását a képviselők végzik. Ha azt akarjuk, hogy igennel szavazzanak, meg kell őket győzni hogy miért is tegyék ezt.
Ismétlem nem ahhoz kell tökösség, hogy az impicset benyújtsa valaki is, hanem ahhoz, hogy munkával elérje a képviselők több mint 2/3-ados támogatását.


Köszönöm a figyelmet!

Kisborok voltam