De ce o tara neguvernata devine neguvernabila

Day 1,993, 12:02 Published in Romania Japan by musashi_san

Am asistat in aceasta luna probabil la cea mai slaba echipa de guvernare de cand fac eu parte din aceasta comunitate.

Singurele ministere care au functionat au fost Ministerul Media (felicitari Ovidiu Sky si echipa media pentru Revista Presei) si Ministerul Educatiei pana cand "Invatatorul"(Mlendea Horatiu) si-a dat demisia acum 2 saptamani.

Mare atentie cei ce votati fara sa va informati, "omul-orchestra" nu este niciodata "solutia", cautati si votati echipe, guvernarea unei comunitati este o munca de echipa.

La Ministerul Apararii in afara de "Schmidt omniprezentul si vasnic-derutantul vMoD" nu s-a vazut nici un fel de activitate (ziarul MA a fost actualizat de 10 ori in ultimele 30 zile) nu este de mirare ca luna asta cea mai rasunatoare victorie a Romaniei a fost lupta din Saxony, lupta care nu a fost condusa sau coordonata de MoD si echipa sa. Apropo, cine a fost MoD?

Sa speram ca Ministerul Apararii nu isi va baza strategia in totalitate pe ajutorul asigurat de vecinii sarbi sau pe eventualele relatii de supunere fata de puterea poloneza ci se va incerca o reorganizare a armatei, chiar daca la inceput vom avea insuccese, vom avea garantate victorii viitoare realizate de noi. Acum, Romania nu are nevoie de aliante cu disperare ci are nevoie de o aliere a fortelor interne. Daca am calcula damageul potential al soldatilor romani de pretutindeni, veti constata cu stupoare ca depaseste cu mult necesarul integrarii Romaniei intr-o alianta. In situatia de fata trebuie mult dialog pentru a gasi un scop comun ce ne-ar putea face pe toti sa luptam umar la umar.

Ministerul de Externe a reusit ce nu ne imaginam vreodata si anume sa distruga intr-o luna ce s-a construit in 4-5 ani. Probabil cea mai mare deziluzie de luna asta. Apropo, am avut Minister de Externe?

Viitorul Minister de Externe trebuie sa asigure granite previzibile, adica, va trebui sa tatoneze tot timpul intentiile ostile sau prietene ale vecinilor. Acolo vor trebui sa existe oameni maturi, cunoscatori de limbi internationale si nu copii care ne fac de ras, cum s-a intamplat luna aceasta in relatiile cu Bulgaria.

De acum inainte votati cu capul, nu votati pentru o paine sau o arma, nu votati pentru ca asa va spune comandantul de unitate, alegeti un partid pentru valorile pe care le propune. Sa invatam din greseli, votati echipe. Cautati si informati-va despre experienta si aptitudinile fiecarui om propus in echipele candidatilor.

Din pacate traim epoca masinilor de vot. Din pacate e greu sa spargi un monopol creat cu forta. Multi nu au inteles rostul Garzii Nationale. Da domnilor, asta era rostul GN, evitarea creerii monstrilor “unitate-partid” sau mai stiu eu ce monstri care voteaza la comanda.In ideea noastra, unitati militare tip partid nu au ce sa caute in eRepublik. De aici apar sciziuni.


inchei cu un un citat din Niccolo Machiavelli
Prima metoda prin care estimezi inteligenta unui conducator este aceea de a vedea ce fel de oameni il inconjoara.




P.S. Am editat acest articol acum pe seara cand rezultatele alegerilor sunt deja previzibile pentru a nu fi interpretat ca un articol electoral.

Acest articol este rezultatul unei conversatii amicale("un pahar de vorba"), intre subsemnatul si vali71.

Cu respect din partea amandurora