Szövetség és a buta nyelvtan

Day 1,990, 06:46 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Játékosok!


Ebben a cikkben szeretnék megmagyarázni két, a játékban használt szót, kifejezést, mely a magyarban sikeresen egy többjelentésű szó lett. 😒

Az egyik a Mutual Protection Pact (MPP). Ez magyarul kölcsönös védelmi egyezményt jelent, melyet 2 ország köt egymással, hogy segítség egymást a háborúban.
Itt láthatjátok az összes ilyen egyezményt a játékban: http://www.erepublik.com/hu/list/mpp/0/1

A másik szó az Alliance. Ez magyarul szövetséget jelent. A játékban ez az országok azon halmaza, amelyek összefogva segítik közös céljaik megvalósítását, segítik egy-egy tagországot a csatákban.
Ilyen halmaz például a TWO, CoT, EDEN, ...
Itt láthatjátok őket: http://www.erepublik.com/hu/main/rankings-alliances

A két kifejezés hasonló jelentéssel bír (szövetség szót lehet mindkettőre használni), de ami különbség, hogy MPP-nél csak két országról van szó, Alliance esetén pedig többről, amik ugyan általában MPP-t kötnek egymással, de ez nem feltétlen szükséges, hogy az országok tagjai lehessenek a nagy összefogásnak.

Ami miatt fontosnak tartom ezt megemlíteni az NightwatcherHUN felmérése miatt van. Ugyanis a többség arra szavazott, hogy Magyarországnak a volt EDEN-es országokkal szövetséget ( MPP ) kellene kötnie. A kérdés viszont az, hogy Romániával is kössön-e?

A cikkéhez írtam pár hozzászólást (comment), amiben ezt szeretném felmérni:
(a link közvetlen a hozzászólásomhoz visz, az Igenre vagy a Nemre kellene szavazni)
A nagy felmérés eredménye
erepublik.com/hu/article/2254465/1/20#comment32481694


Megkérnélek titeket arra, hogy minél többen szavazzatok a szerintetek megfelelő lehetőségre, hogy minál jobban látszódjon, hogy a játékosok hogy látják a dolgot.

Köszönöm!

Kisborok voltam.
Ha hasznosnak tartod a cikket, akkor kérlek szavazz rá, iratkozz fel az újságra, vagy reklámozd üzenőfalon:


Szövetség és a buta nyelvtan
erepublik.com/hu/article/2254640