Ez csak egy teszt. Az eredetiek másolata egyben kiadva. Lapozható (firefoxszal)

Day 1,973, 10:23 Published in Hungary Hungary by kisborok

.
Ha → erre a szövegre kattintotok ←, majd nyomkodjátok a TAB billentyűt, akkor "lapozhatjátok" a cikket. (csak Mozilla Firefoxszal működik)
Kíváncsi vagyok így jobb-e. 🙂

1________________________________________________________________________________________________________________________________ _______ 2___________________________________________________________________________________________________________________________________ 3___________________________________________________________________________________________________________________________________
1________________________________________________________________________________________________________________________________ _______ 2___________________________________________________________________________________________________________________________________ 3___________________________________________________________________________________________________________________________________
1________________________________________________________________________________________________________________________________ _______ 2___________________________________________________________________________________________________________________________________ 3___________________________________________________________________________________________________________________________________
1________________________________________________________________________________________________________________________________


Tisztelt emagyar állampolgárok!

Szeretnénk újra egy kis játékra invitálni titeket. A megszokott módon lesz két kvíz, egyik az első divíziósoknak, a másik a második divíziósoknak, és lesz egy, amit bárki megoldhat. Remélem már ti is olyan izgatottak vagytok, mint mi úgyhogy el is kezdjük:

Először is az első divízió kvíze, figyeljetek a kérdésekre, és pontos válaszokat adjatok.

Valamint a második divízió kérdéssora is itt van.

Vigyázni mert becsapósak. Ha kell többször is olvassátok át, hogy biztosan a helyes választ adjátok meg.

Na de most jön egy újabb kérdéssor, amit már bárki kitölthet.

A mai témánk a légicsapás. A kérdésekhez a válaszokat megtaláljátok az erep-en, vagy wikin. Jó böngészést hozzá!

A Légicsapást az Elnök tudja indítani, miután teljesültek a szükséges követelmények és törvényjavaslat beadása után a kongresszusi többség jóváhagyta.

Csak azok az országokat lehet célpontként megjelölni amelyek NEM határosak a támadó országgal.

A Légicsapás 2 követelménye:
-elegendő Energia egység (Ételből biztosítva )
-elegendő valuta

A Hadügyi menüben megnézheted, hogy mennyi erőforrás kell az országnak.

A Légicsapást csak 14 naponta egyszer lehet indítani, de csak az elfogadott javaslatokat veszik figyelembe.Minden 25. szintet elért állampolgár tud segíteni az erőforrások összegyűjtésében.

(Wiki)


A kérdéssorban 5+1 kérdés található.

Kik vehetnek részt benne:

Azok a játékosok akikről eldönthető hogy magyarok. Értem itt a magyar ÁP-t, magyar századot, vagy magyar színekbe búrkolózott avatárt.

Valamint mindenki azt a kérdéssort töltse ki amit neki szabad. Tehát az első két kvíz az 1. és a 2. divíziónak szól, de a harmadik kortól függetlenül megoldható.

Nyeremény:

Az első két kvíz minden helyes megfejtőének 5 db. Q7-es tankot adunk, az utolsó kérdéssor jó megoldásait 5 db. Q7 tankkal jutalmazzuk, aki a bónuszkérdést is helyesen válaszolja meg, további 2 db. Q7-es tankot kap nyereményként.

Határidő:

A 2013.04.19. 18:00-ig beérkező válaszokat rögzítjük és értékeljük, a későbbiekben a formokat lezárjuk.

Sok szerencsét kíván az Oktatásügyi Minisztérium csapat,

Üdv.: Guszev, denes1es, P Patrik

MENTORPROGRAM

Mentorprogram - Azért, hogy minden kezdőnek jusson egy tapasztaltabb játékos, aki tanácsaival tudja segíteni a kezdő játékost.

Az Oktatási Minisztérium által kezelt program célja, hogy a tapasztaltabb játékosok segítsék "fiatalabb" társaikat, amennyiben lehetőségük engedi akár fegyverrel és étellel is. Fontosnak tartjuk, hogy lehetőség szerint minden kezdő játékos mellé tudjunk állítani egy segítőkész társat!


Jelentkezni: itt lehet.

______ 2________________________________________________________________________________________________________________________________


Köszöntöm a kedves olvasókat!

Mai közlönyünk tartalmazza a múlt havi elszámolásunkat valamint egy új játékra invitál!Szeretnék elnézést kérni, hogy ilyen későn jelentkeztünk de ennek több oka is van. Egyrészt főleg IRL miatt nem sok időm volt a közlöny megírására, másrészt a háttérben zajlott az ötletelés egy új játékról, melyet szeretnék is bemutatni nektek, de előtte pár fontos infót osztanák meg veletk az osztással kapcsolatba. Gondolom többen észrevettétek már, hogy egyre kevésbé sikerül a 16 órás nyitást tartani. Ennek oka, hogy kijött a jó idő, kint van mindenki a friss levegőn, kertészkedik kutyával játszik, kirándul, városba sétál, vagy akármi más. Ezért szeretnék megkérni mindenkit, hogy mielőtt még beírja a profil linkjét győzödjön meg róla, h van-e osztás. Amennyiben azt látja, hogy a topicban, hogy off vagy nincs, akkor megkérjük, hogy ne tegye be a linkját, mert nagy valószínűséggel senki se fog adni. Próbálunk igyekezni, és olyan 6-fél7 körül nyitni, de ez se mindig sikerül. Érdemes többször visszanézni, legvégső esetben pedig engem lehet üzenetben keresni erepen, de ez csak abban az esetben, ha nem bírsz chatre jönni.

További még egy fontos információt kell megosztanom veletek. Ez pedig nem más, mint hogy kicsit változtak a szerepkörök a Szociális Minisztériumban. Csongrad visszatért a Szociális Minisztériumba. Így a továbbiakban Csongrad lesz a szociális miniszter. Mivel hétköznap nem sok ideje van, így a továbbiakban is megmaradok szociális miniszternek 🙂

Bárki akinek bármilyen kérdése, kérése, panasza lenne keresheti bármelyikünket.

Nézzük akkor a játékot amit kitaláltunk 🙂

Pirinces játék szocmin módra

Az alapötlet a Pirinces játékból indul. Info:

http://www.erepublik.com/en/article/pirinc-mi-a-rizsesnyavaja-ez--2240011/1/20

Különbség, hogy a jelszó nem a Pirinc lesz, hanem minden nap más, és ezt a szót egy adott csetszobában rejtjük el - mindig máshol, lehet ez kormányszobákban, párt és akár századszobák topikjában is. Ezt a szót kell megkeresni és bekommentelni egy adott shout alá.

A jelszó őrizné a játék autentikus török vonulatát, tehát az mindig egy adott szót értünk törökül, de jelszó magyarul lesz elrejtve és ezt kell (teszem azt egy google fordítóval) lefordítaniuk törökre és beírni a shout alá (törökül).

A megfelelő szoba megkereséséhez segítségül lenne egy shout is, ami kicsit találós kérdés-szerűen fogalmazza meg a keresett szót tartalmazó szoba nevét.

Pl: “szar a gazdasági helyzetünk erepen” -> #gm szobában a kód

Shout napi 3 - 4 lesz, főleg osztás ideje alatt minden órában lenne egy, persze nem állandó időpontban. Elképzelhető, h elvétve 1-1 lesz délelőtt is.

Nyeremény a Pirinces játéknak megfelelően 5q7 tank.

Továbbá ezzel párhuzamosan fog futni egy másik játék is ami szintén chates lesz. A lényege annak az lesz, hogy keresünk egy szót megfejtesnék, ami egyben egy #szobanév is lesz. Aki megtalálja ezt a szobát ott helyben jutalomban részesül, ami nem más mint 500 energiányi étel.

Update:

Szeretnék egy pályázatot hirdetni amiről nem írok külön a cikk leír mindent:

http://www.erepublik.com/en/article/p-aacute-ly-aacute-zati-felh-iacute-v-aacute-s-vide-oacute-k-eacute-sz-iacute-t-eacute-sre-fel--2243062/1/20

Jó munkát kívánok!
══════════════════════════════
Helye: #szocmin szoba
Ideje: minden nap 16:00 -tól 22:00 -ig
Ki igényelhet: Div1, Div2
Mit kap az igénylő: 5 db q7 tank + 750 well étel
══════════════════════════════
Szociális Miniszter: Csongrad és szabesz88

Helyettesek: Pjatt, kvasztics, olvadonelkuli, xSLDx, harcos beke, nagyapatok, batonwood, matasmate, wczk.

És most nézzük kinek mit köszönhetünk a csapatból, avagy ki mit csinál a csapatban.

Az osztások könyveléséhez készített dokumentumot, melyből a diagramok, statisztikák képei látszanak xSLDx -nek köszönhetjük.

A dizájn és az elszámolás doksink elkészítése Pjatt ujjainak gyümölcse.

És végül, de nem utolsó sorban, akik osztanak: kvasztics, olvadonelkuli, Harcos beke, nagyapatok, batonwood, matasmate, wczk és természetesen én is kiveszem a részemet ebben a feladatban.

Természetesen a többiek is beugranak osztani amikor szükség van rá 🙂

A közlöny végén pedig álljon pár hasznos cikk, melyek a kis játékosokat segítik. Amennyiben tudsz még ilyen újságról kérjük jelezd.

Ide is betesszük a toborzó cikkeket a századokról:

Toborzó #1, Toborzó #2, Toborzó #3, Toborzó #4

Itt pedig az összes századról megtalálod a leírást: századok leírása

Köszönjük a figyelmet!

szabesz88

______ 3________________________________________________________________________________________________________________________________


Üdv mindenkinek!

Essünk túl a nehezén, jöjjön a bejelentés, utána a magyarázat. Vasárnap dél körül felkelés indul Őrvidéken. Kérek mindenkit, hogy ne üssön ebbe a csatába, egy egyezség értelmében az osztrákok átveszik a régiót, majd továbbadják a szlovákoknak.

És akkor most a magyarázat. A szlovákok és az osztrákok is megkerestek minket, azt kérve, hogy adjuk át Őrvidéket. A két ország megegyezésre melynek értelmében a gyakorlóháborújuk lezárása után Szlovákia bérelni fogja Styria (alumínium) régiót Ausztriától, ahhoz, hogy ki tudják használni a régió nyújtotta bónuszt, szükségük van egy hídra, ami összekapcsolja a régiót a szlovák fővárossal. Két lehetőség volt, vagy Lower Austria, vagy Őrvidék. Amellett, hogy az osztrákok nem szívesen adták volna át Lower Austriát, Őrvidék stratégiai szempontból is jobb választás nekik, itt ugyanis csak baráti országokkal lesznek határosak.

És hogy mi miért mentünk bele? Főleg a szlovákok és lengyelek segítsége miatt, amit a belorusz tárgyalások alatt nyújtottak/nyújtanak. Még nincs aláírva a szerződés, ezért nem is akartam részleteket felfedni, amíg nem lesz teljesen biztos, de Őrvidék miatt tartozom némi magyarázattal. A beloruszok hó elején kéthavi elmaradt bérleti díjat követeltek, és csak akkor mentek volna bele, hogy újra kibéreljük a régiót, ha előtte lerendezzük az adósságot, valamint ha marad a januári szerződésben rögzített bérleti díj. A szlovák és lengyel közbenjárásnak köszönhetően jóval előnyösebb szerződést fogunk velük kötni. Még egyszer mondom, még nincs aláírva a szerződés, ezért csak feltételes módban mondom a részleteket. A beloruszok hajlandóak elengedni az elmaradt bérleti díjakat, valamint kicsivel kevesebb, mint az eredeti ár feléért tudjuk tőlük bérelni a jövőben a szarvas bónuszt biztosító régiót. Az egyezmény egyébként RL okok miatt nincs még aláírva, ugyanis a belorusz elnök hazautazott a hétvégére, ahol nincs internet kapcsolata. Vasárnap este érkezik vissza a lakóhelyére, így vagy még vasárnap éjjel, vagy hétfőn reggel lesz hivatalos a szerződés. További érv Őrvidék átadása mellett, hogy nemsokára jön a kongresszusi választások ideje, ez pedig állandó RW-ket jelent nekünk orosz, ukrán és belorusz területen, emellett nem hiányzik jelenleg egy újabb sebzéselvonó terület, amit később bármikor visszavehetünk.

Természetesen Őrvidék átengedése is csak addig él, amíg szlovákok bérlik az alumínium régiót. Még egyszer kérek mindenkit, hogy vasárnap ne üssetek az őrvidéki csatába! Tudom, sokan vártátok már, hogy magyar csatába üthessetek, meglesz rá a lehetőségetek 2-3 napon belül.

Köszönöm, üdv!

charlie50