Уводно обраћање МСП тима

Day 1,967, 14:08 Published in Serbia Serbia by eSerbian MoFA


Поштовани грађани еСрбије,

Ово је уводни чланак априлског тима Mинистарства спољних послова.

Тим министарства је доживео мање измене у односу на прошли месец, и чине га:
Ханибал ЛА, Карло V, Никол000 , ДедаСРБ, Манча.ниш, Марцоманниус, Ник Слотер и еБиљка.- План за месец Април -


Сви смо сведоци да је протеклих пар месеци донело неке нове поделе на мапи као и да су неки савези у успону а опет други у паду.
еСрбија је увек стављала пријатељство на прво место. У наредном периоду МСП ће напорно радити на јачању односа наше земље са свим пријатељским земљама без обзира на припадности савезима.


- НАП са Италијом

НАП са Италијом је продужен за још један месец уз обострано задовољство и жеље наше стране да се ситни неспоразуми које су били прошлог месеца неће понављати.


- НАП са Руминијом

НАП са Руминојим је већ месецима на снази и обе владе су задовоњне поштовањем истог, тако да уговор продужавамо.


- еСАД и ЦоТ

Као што знамо, за 2 дана ће на дневни ред доћи и гласање чланица нама пријатељског ЦоТ савеза око пуноправног чланства еСАД. До сада се одлагало са овим јер еСАД има још нерашчишћене рачуне са својим бившим савезницима, непријатељима како нашег, тако и ЦоТ савеза. Познато је да еСАД и даље гаји јаке симпатије према неким чланицама непријатељских савеза, па сви са нестрпљењем чекамо гласање по овом питању.

Свима је јасно да би евентуално придруживање еСАД ЦоТ-у промијенило многе ствари на терену, па с тога очекујемо и надамо се да ће пријатељи из братског нам савеза добро размислити по овом питању. Свака одлука на ову тему носи своје последице и предности, па се надамо најбољем исходу за све нас.


-Амбасадорски програм

Министарсво спољних послова еСрбије ће посебан акценат ставити на ову тему, јер као што смо рекли у уводу, циљ нам је успоставити добре односе са многим државама, независно од тога ком савезу припадају.

Досадашњи амбасадори су због лошег учинка добили отказе, а сада спремамо нову групу, одговорну и посвећену послу, за коју се надамо да ће отићи макар корак испред својих претходника. Примијећена је велика незаинтересованост и засићење код бивших амбасадора, па зато позивамо све они који мисле да могу поднијети терет овог посла да нам се јаве у вријеме конкурса, придруже и помогну у заједничком јачању еСрбије.

Толико од МСП тима у овом обраћању. Очекујте нове извјештаје у што скорије вријеме.

Желимо вам угодну игру и лепо дружење у наредном периоду. о7