Čudak u mom gradu

Day 1,957, 06:32 Published in Serbia Serbia by Bogi


Ispričaću vam priču o jednom čudaku. Moram naglasiti da on ne predstavlja čudaka samo u mojim očima, ali ipak, neki, mada malo njih, smatraće ga sasvim normalnim.

Taj čudak živi u mom gradu. Treba samo pratiti sivi put, smjer je označen bijelim strelicama. On ima kuću u svakom dijelu grada, ali najsrećniji je u svom stanu u centru. Vozi najnoviji auto, neću otkrivati koje marke. Kupio ga je prije mjesec dana, ali tek treba da otplati rate. Auto je sive boje. Zamislite to, sive boje! Kakva slučajnost, auto je boje njegove duše. Ali, ne brinite, još nismo došli do čudnog dijela.

Ovog čudaka put ponekad nanese na neke od poznatih gradskih lokala u kojima se sluša zabavna muzika. On se ponekad opusti i posjeti neka od kultnih mjesta u Sutomorskoj ulici. Nekad se osjeća kulturnim, pa pođe u „Rembrant“. A nekad se uželi i dobre svirke, pa pođe na džez koncert u KIC. Ipak, njegovo omiljeno mjesto za provod je Delta City.

Gospodin Čudak ima posao u državnoj firmi. Opet, neću otkrivati u kojoj. Kao što je to slučaj kod svih činovnika, on radi od osam do četiri. Najviše mu odgovara unaprijed utvrđeno radno vrijeme, jer to mu pruža sigurnost. Redovan je na svom poslu. Mrzi ga, ali, svaki dan ga obavlja ćutke, bez pobune. Ali, to je u redu. Znate, on se žrtvuje za svoju porodicu. O zaboga, nisam valjda zaboravio da kažem da on ima najveće blago na svijetu?! Da, tako je, pogodili ste, on ima porodicu. Njegov život ima smisao. Uspio je da produži ljudsku vrstu. Uh, dobro je, već nas je bilo malo na ovoj planeti, ne smijemo dopustiti da se broj smanji.

On svoja dva anđelčića smatra pravim Božijim blagoslovom. Da, dragi moji, on je, sasvim očekivano, vjernik. Pridržava se posta dva puta godišnje, provodi sve velike praznike u krugu porodice. On ne zna zašto treba postiti, ali dobro, majka ga je tome učila, i on to poštuje. Da, poštovani slušaoci, on u potpunosti vjeruje svojoj majci. Njegova je majka svetinja, najviša institucija koju treba konsultovati pri donošenju svih za njega važnih odluka, počev od izbora životnog saputnika.

To je, najdraži moji, životna priča tog jednog, usamljenog čudaka. Morate priznati da nikad niste čuli ništa slično. Znam, neke stvari bile su potpuno neočekivane, ali, nisam ja ovo izmislio. Ovo je istinita priča.