GUERRILLA - SFATURI. Vot/Sub daca v-a placut!

Day 1,956, 05:10 Published in Romania Serbia by t150

1. Guerrilla (PvP) o sa fie cu atat mai simpla pentru tine, cu cat mai multi jucatori sunt implicati momentan. In acest caz calculatorul va alege pe cineva mai aproape de tine ca forta.

Daca ai pe imagine “0” – nu apasa pe scanare, ca nu stii cine te va alege.
Asteapta 2min, apasa butonul

si verifica inca o data cati “batausi” sunt disponibili. Cifra de 6-8 deja inseamna o careva sansa, dar unele campanii au si 17-25 de adversari simultan (desigur lupte gen Polonia-China sau Bulgaria-Turcia).
(daca imaginea cu PvP a disparut, nu te panica, la urmatorul "Are you still here" va aparea din nou. Iar daca lupta s-a terminat si asa si nu ai intrat in PvP, in urmatoarea lupta va aparea dupa primul fight)
De obicei la 1-2 adversari picam cu niste , uuuf!
2. Nu fugi de pe campul de lupta (adica nu te deconecta si nu inchide browser-ul).
Nu arata bine fuga inainte de lupta


Dar nici macar in mijlocul bataliei

Vei pierde atat batalia cat si 100 de sanatate dedicate luptei. Si nici un punct in pusculita! Mai bine lupta si vei avea parte de punctele scoase din dusman.
3. Da, cum reiese din p.2, PvP te costa 100 sanatate (10 ff). Doar atat pierzi! Cineva ar zice, pai da armele? Daca nu le folosesti, iti raman pe data viitoare. Daca le folosesti, nu inseamna ca se vor epuiza in prima lupta – un set de 2-3 arme pot sa te serveasca si 3-4 lupte.
4. Inainte de a intra in PvP, verifica munitiile. Eu prefer acest set de start

- Arma de baza: pusca-automat (375m)
- Arme suplimentare: pistol (100m), pusca (175m) si optiunea 3 (inca un 375m sau 175m)
- Optional o cascheta in cap
GATA!

Restul munitiei de protectie (vesta si bocancii) ingreuneaza miscarile. Adica te vei deplasa “Move” mai putin si vei avea mai putine sanse sa eschivezi de atac “Dodge” daca esti contra unui adversar tare. Pe mine m-a ajutat mult mai mult repeziciunea, decat ambalarea, care in plus mai si costa.
De asemenea nu agreez pusca-luneta (700m). Dupa cum am zis, am luptat incontinuu contra unor adversari mai puternici. Cei puternici preferau luneta, deoarece este sigur sa stea la distanta, nu se risca, nu pierde din viata si atacul lor este mai puternic. Plus ca si costa.
5. Ai intrat in PvP. Nu zic ce sa faci contra unui adversar slab – o sa te descurci singur.
Dar iata ca ai unul puternic (in primul rand care are un Bonus de lupta mai mare ca al tau).
Ai doar 15sec pentru fiecare miscare (de tot sunt 20, dar PvP se poate termina mai repede - cand unul dintre voi ramane cu sanatate 0). Ai 15sec, dar conteaza daca faci click in prima secunda. Ai mai multe sanse sa fii mai rapid.
De ex. tu ai apasat mai tarziu "Fight" decat adversarul "Move" (retragere). Ai toate sansele sa ratezi, deoarece focul tau se va efectua la distanta ne-optima (chiar daca initial vedeai ca ai sanse superbune). Iar distanta optima este aratata in m (ce corespunde armei pe care o ai in maini), si se masoara in % de succes. Si daca adversarul a facut "Move" inainte de "Fight"-ul tau, atunci focul deja este efectuat de la alta distanta. Si vei vedea ca ai luat doar 5 in loc de 10 puncte (ca exemplu)
6. Ce posibilitati ai daca iti nimereste un dusman mai puternic ca tine?:
- Oricand exista sansa sa bati un adversar chiar si mult mai puternic. Incearca sa nu impusti aiurea, aici “Move” si “Dodge” sunt prietenii tai;
- Daca din primele 2-3-4 miscari vezi ca nu ai sanse si pierzi cu diferenta mare (15 puncte deja este greu de recuperat, 25 – imposibil), atunci:
- Adu-ti aminte iarasi de “Move” si “Dodge”, staruie-te sa iesi din PvP cu viata. PvP dureaza 20 de mutari, daca la sfarsit sanatatea ta va fi de 50 si a dusmanului 80, atunci el va fi declarat castigator. Tu insa vei primi inapoi 50 de sanatate care ti-a ramas (eu tratez asa situatie ca “infrant dar nu batut” – este o minivictorie de-a ta).
- Acumuleaza experienta si urmareste legenda bataliei;
- Reorganizeazati arsenalul pentru batalia urmatoare (vezi p.9)
7. Iata de ce manevrele conteaza.
Dar mai conteaza si o “ghicire” a mutarii pe care o va face adversarul. Adica daca la moment cand el face o miscare, tu schimbi arma pe una corecta, si atunci il vei intalni cu un foc reusit.
8. Numara focurile trase de el, si urmareste legenda. Daca are luneta, poate trage doar o data, dupa care trebuie sa reincarce sau sa schimbe arma. Incearca sa ghicesti ce va alege si poti fi in avantaj.
9. Intra in PvP cu teava plina, indiferent de ce arma de baza ai ales. Eu aleg optiunea 3 (vezi p.4) sa fie o arma cu 1-2 cartuse pe teava. Nu poti intra in joc cu aceasta, dar uneori la sfarsit de PvP 1-2 cartuse iti sunt de ajuns.
Sau, daca vezi ca nu ai sanse de castig, atunci scoti aceasta arma si tragi aceste cartuse. Conteaza faptul sa golesti teava, atunci in urmatoarul PvP vei avei teava plina. Asa economisesti bani, pentru a nu cumpara foarte des arme noi.
Atat reincarcarea cat si schimbul armei iti ia o mutare. La sfarsit de PvP, decat sa reincarci ca apoi sa tragi un foc, mai bine schimbi arma pe cea care nu este cu teava plina si o golesti.
In acest fel, in loc sa iesi din PvP cu doua arme cu teava semigoala, vei iesi cu ambele goale (se reincarca automat din magazine cand iesi din PvP).
Bravo! Ai economisit 2 miscari de reincarcare in urmatoarele PvP.
10. Nu folosi “Dodge”, daca adversarul are distanta de tragere optima – nu te va prea ajuta. Mai bine un “Move” rapid.
11. Ai rabdare. Am castigat un PvP cu doar 2 focuri, in rest doar “Move”, “Dodge” si “Change weapon”.
12. Daca ai avantaj din prima, adversarul poate sa inceapa sa preseze pentru a schimba scorul. Il prinzi mai usor.
13. Daca esti in dezavantaj, tine minte de p.12, este valabil si pentru adversarul tau. Deci, nu risca, joaca la orice mutare, ca si cum ar fi doar prima.
14. Oricum conteaza scorul final. Daca pierzi la puncte, dar ramai cu ceva sanatate, vei pierde batalia, dar sanatatea ti se va recupera. Decat sa risti, doar pentru o victorie, mai bine sa joci logic, conteaza sanatatea care iti ramane.
15. Eu cumpar o arma la 2-3 PvP dintre care 1 il castig. Este important doar un singur lucru, sa nu cheltui pentru aceste lupte mai mult decat ar costa echivalentul wepQ7 pentru acelasi damage. Si atunci inseamna ca nu ai pierdut la bani.
Adica la 100% succes poti cheltui dublu cat costa un wep Q7, adica cam 13,00cc pentru fiecare PvP.
Dar, chiar si o victorie la 10 infrangeri iti va da un damage mai ieftin decat intr-o lupta obisnuita, daca cheltuiti “destept” (adica daca in 11 PvP ai castigat doar 1, cheltuind pe toate 11 doar 50 lei, inseamna ca ai economisit 11x6,5-50=21,5cc).

Cum se face aritmetica?

La un raport de 1:5 ai un damage (1x200% + 5x100😵 cheltuind o sanatate = 600 [(1+5)x100].
Adica o eficienta 700/600=117%.
Deci in loc de 7 tancuri ai folosit doar 6.

Raportul de 1:2 iti da damage (1x200% + 2x100😵/300=133%.
3 tancuri in loc de 4.
19,50cc in loc de 26.
6,50 ramane in pusculita.
Mai simplu:
Setul meu de start (vezi p.4) costa 18,20cc. Cumulat include 68 de cartuse. Un PvP consuma 6-8, rareori 10 cartuse. Deci 18,20cc pentru vreo 8 batalii. Castigati macar 2 din ele!
Desigur aritmetica este incorecta din mai multe cauze (nu cheltui toate cartusele, nu cheltui magazia, nu pierd toata viata s.a.) – toate aceste lucruri imi maresc profitul, iar focurile “aiurite” cu pierderi enorme de sanatate din contra, micsoreaza profitului.
Dar, daca eu, in zona intunecata a diviziei 4 am gasit foloase, atunci tu, in divizia ta, unde deja esti erou, le vei gasi sper si mai rapid.
Acum si mai simplu:
Crezi ca in imaginea de mai jos am repurtat o victorie?


Nu! Era cea mai banala infrangere! Dar,
pierzand o lupta, poti face tot atata damage cat faci cu un wep Q7! (Indiferent de armele folosite). Deci, poti pierde toate luptele (luptand doar cu pistolul din dotarea initiala). Acest pistol are cartuse nelimitate. Deci pierzi lupta, nu cheltui nimic, si iai un damage cat faci cu un tanc Q7!
Baiete, ai pastarat in pusculita 6,50cc!

Victoria insa arata asa.
Castigand, faci damage dublu!


“Dodge” si “Move” reusit la toti!

t150