[GM] "A"Hitel és ami mögötte van [UPDATED]

Day 1,950, 08:00 Published in Hungary Hungary by Gazdasagi Miniszterium
Üdvözlet mindenkinek!


Mint sokan olvashattátok az elmúlt napokban ,előkerült az eMagyar Hitel Alap témája. Ennek kapcsán röviden leírnám az eseményeket amik történtek,mennyi pénz került az államhoz. Először is a hitelt teljesen állami felügyelet alá vontuk,a továbbiakban a havi könyvelésben nyomon lehet követni: http://tinyurl.com/gazdmarc
, illetve itt szögezném le, hogy új hitelt nem lehet igényelni.

A sajtóban terjedő adatok nem voltak egészen pontosak ,ezért az jobb átláthatóság miatt pontokra szedve taglalom az eseményeket:

-MOVE:(A továbbiakban Zsoltexxx) A híresztelésekkel ellentétben 1millió cc volt náluk a hitelből, és itt rögtön az elején elmondom, hogy ők voltak az egyetlenek akik rendesen azóta is törlesztettek kamatostul. Ebből az összegből átutaltak 600k CC-t amit a VT orgban helyeztem el, további 400k CC maradt náluk 2 hónapra 10% kamattal.

-Sumc a nála levő hitelpénzeket átutalta amiket a NAT illetve VT orgokra raktam ez 268 GOLD illetve 180k CC.

-shawnkaa(irc Lovika), Bgabor: Mind a kettőjük 400k CC-t kapott anno ami akkor 200 GOLD volt ezeket cégfejlesztés miatt igényelték, ugye most 200 GOLD az 50k HUF jelenleg, így ezt az összeget utalták át kamatostul shawnkaa 66700 CC-t, Bgabor 62000 CC-t. Én evvel kapcsolatba nem nyilvánítok véleményt, hogy ez mennyire igazságos vagy fair, ki-ki döntse el, én csak a tényeket közlöm.
[UPDATE Day 1953] Marad az eredeti felállás, miszerint a 2 főbb kérdéses tartozást (shawnkaa,Bgabor) aranyban kérték, és e szerint fizetik/fizették vissza.

Rajtuk kívül átvezettem pár kisebb hitelest akik nincsenek bannolva, azért 1-2 halott így is van köztük, de van aki még játszik. Továbbá a hiteleket ezután személy alapján határozzuk meg, mert volt olyan az ominózus doksiban aki 3x váltott századot azóta.

Összefoglalva szerintem az állam jól járt abból a szempontból, hogy sikerült legalább az anno kiutalt pénz egy részét visszaszerezni és személy szerint én megpróbáltam a legtöbbet kihozni a dologból, főleg ilyen távlatból nem volt egyszerű.

Végezetül ismét felhívnám a figyelmet arra, hogy akinek van ideje keresgélni az állami orgból vegyen valutát, keresse a következő avatarral ellátott orgokat:

Közérdekű közlemény: A Civil Párt felmérést végez gazdaság témában aki teheti töltse ki a KÉRDŐIVET.

Tisztelettel: Domv Gazdasági miniszter