Novosti iz eCG i Evrope, dan 1925.

Day 1,925, 00:12 Published in Montenegro Serbia by Bogi
Crna Gora
Dva bitna događaja u eCG ovih dana su baby boom i izbori za skupštinu. Igrač Black Suit (vjerovatno poznatiji kao Hanegro) obezbijedio je da se članak o eRepubliku izbaci na kolektiv.me, te se prijavilo preko 40 ljudi. Koliko će njih ostati, tek ćemo vidjeti.

Najviše mjesta u skupštini osvojila je Jedinstvena Crna Gora (7), zatim Narodna stranka (6), Slobodna Crna Gora (4), JCG Part 2 (2) i Crnogorska federalistička stranka (1). Glasalo je ukupno 137 ljudi, što je porast od 45% u odnosu na predsjedničke izbore, kada je glasalo 94 ljudi, i 25% u odnosu na parlamentarne izbore od prije dva mjeseca, kada je glasalo 110 ljudi.Da dodam i da je pokrenuta fejzbuk stranica eCrne Gore, te bi onima koji imaju fejzbuk bilo korisno da se prijave i označe stranicu da im se sviđa.

Srbija
Prvo, obavještenje iz sprske MOFE: U dogovoru sa predsednikom eSrbije, i timom Ministarstva ekonomije, odlučeno je da se sledeći MPP-ovi ne produžavaju: Slovačka, Austrija i Peru. Čak i Srbija mora ovo da radi.

Drugo. Dana 1922. Novog svijeta, na teritoriji Srbije je pokrenuto čak šest ustanaka.Koordinisanim napadom protivničkog saveza, pored tri manje bitna ustanka, u Saudijskoj Arabiji, Italiji i Crnoj Gori, koja su manje-više lako ugušena, Srbi su vodili teške bitke na tri fronta. U Albaniji su se jedva izvukli, 83:82, iako su Albanci imali pomoć čitavog EDEN saveza i SAD-a. Milijarde štete u napravljene na obje strane. Hrvati su uspjeli da oslobode Južnu Dalmaciju, a odmah zatim su pokrenuli ustanak u Sjevernoj Dalmaciji i proglasili NE Srbiji. Ustanak je ugušen, a ubrzo je Srbija njima uzvratila NE i opet osvojila Južnu Dalmaciju.

Bosanci su takođe imali uspješan ustanak, vratili su Brčko, a oni će ovog mjeseca upravo zahvaljući ovoj regiji imati skupštinu. Trenutno je u Srbiji stavljen na glasanje zakon o proglašenju BiH za NE.

Ljubav SAD-a i Albanije
U ovom i ovom članku možete vidjeti kako je SAD, probni član CoT-a, udarao značajno na strani Albanije. Marinci su napravili čak 1,4 milijardi štete. CoT se ogradio od ovoga rekavši da Albanija trenutno nije neprijatelj CoT-a. Ipak, Albanija je neprijatelj prijateljskog TWO saveza. Sada bi trebalo da se zapitaju: da li mogu vjerovati SAD-u, i da li je vrijedno da zbog SAD-a dođe do sukoba između CoT i TWO saveza?Makedonija i Rusija
Makedonci su uspjeli u svom planu, probili su se kroz Tursku i Iran, došli do UAE-a i postavili svoju prijestonicu u Dubai. UAE ima samo dvije teritorije, njihova prestonica je Ras al Hajma.Turska je proglasila Makedoniju za NE i napala njene iranske teritorije, ali Makedonci su se od toga lako odbranili.

Makedonija i Rusija su prije par dana obrisale Iran, ali Iranci su ubrzo povratili teritorije koje su držali Rusi, a onda su krenuli u napad na oblast Volge. Rusi su se odbranili, a sada je u toku bitka za Mazandran i Golestan.

Bugarska
Bugari su uspješno odbili grčke napade u Egiptu, ali su im Grci oduzeli regiju Turskog Sredozemlja. Turska je pokrenula ustanak u toj regiji, ali nisu uspjeli da vrate teritoriju. Bugari su konačno napali Plovdiv i vratili ga od Bugarske, nakon više od mjesec dana. Ne znam da li je u pitanju bila strategija da Turska nikad nema više od jednog resursa, odvlačenje štete, ili su možda Turci podizali ustanke da ne bi došlo do napada, ali bitno da su Turaka više nema u Evropi.

U Maloj Aziji, Turska je izgubila i svoju posljednju teritoriju, te tako ostala bez skupštine ovog mjeseca. Bugarska je pokrenula napad na Tursko Sredozemlje.

Mađarska je prije nedjelju dana obrisala Rumuniju, a u međuvremenu Rumuni su vratili svoje teritorije, pa proglasili NE Bugarskoj i uzeli joj teritoriju Ruse.Poljska i Makedonija - pomirenje
Poljska i Makedonija su konačno potpisale MPP i tako okončale višemjesečni diplomatski sukob. Nažalost, nijesam pratio zašto je do sukoba uopšte došlo, ali drago mi je da je razriješen, pa sada možda CoTWO bude zaista jedan savez.

Novi saveznik CoTWO saveza
Kipar je potpisao MPP sa Makedonijom, Srbijom i Poljskom, i proglasio NE Grčkoj. U toku je bitka za Donji Egipat, koju Grčka lako dobija.


Ostatak Evrope
Već rekoh da su se Rumuni oslobodili Mađara, a Moldavija je zajedno sa Mađarskom obrisala Ukrajinu. Poljaci su standardno dosadni, čuvaju svoje resurse, guše ustanke, i to je to.Malo van Evrope
Kolumbija je sada prva po broju stanovnika, ali i dalje nema nijednu teritoriju, pa neće imati ni skupštinu. Argentina po prvi put u istoriji eRepublika neće imati skupštinu. Zahvaljujući dobro koordinisanim napadima, obrisali su je Čile i Brazil. Brazil za sada neće pristupiti CoT-u, ali će nastaviti da održava dobre odnose sa njima.

Toliko od mene. Pozdrav,

Bogohulja