Bio jednom jedan lav...

Day 1,922, 13:15 Published in Montenegro Serbia by Bogi

Bio jednom jedan lav. Predveče je pošao u lov. Naišao je na zeca i uhvatio ga. Dok se spremao da ga pojede, u blizini je zapazio antilopu. Razmišljao se - da li da proba da uhvati i antilopu, pa da pojede i jedno i drugo. Šta mu je činiti? Razmišljao je tako, razmišljao, i dok se osvrnuo, antilope više nije bilo. "Pa dobro", pomislio je, "bar ću zeca pojesti". Međutim, ni zeca više nije bilo, pobjegao je.

Ne sjećam se tačno ove basne, pa sam nekako otprilike. Poenta je da se ne može sve postići. Pogledajmo ovu sliku:


Nikome od nas nije milo da vidi ovakvo stanje. Srbija gubi na svim bitnim frontovima. Možda Srbija, kao već pomenuti lav, pokušava da zagrize prevelik zalogaj. Ne mogu se dobiti sve bitke odjednom. Možda da su ranije mislili o tome, pa da su sve fokusirali na Albaniju, pa na Hrvatsku, pa na Bosnu, a Arabiju i Italiju ko šiša. Pitanje:Naravno, imamo lovce na BH na sve strane, niko ne misli o širim posljedicama. O tome se misli tek nakon što ego bude zadovoljen BH medaljom (ili medaljama), a tu su naravno i tp medalje, koje sprečavaju ljude da se previše troše za zemlje osim svoje. Dok nije bilo tih TP medalja, esvijet je bio bolje mjesto! Čak smo imali i Srbina koji je udarao za CG:U eCG imamo RW u obali dvaput do tri puta mjesečno. Niko ne daje svoje parice za to, naravno, sačekamo da ga Grci podrže, i svima super. Mi osvajamo BH i TP medalje, hvalimo se kako smo za eCG udarili još 2 miliona, i sve ide dalje.

Međutim, danas je situacija nešto ozbiljnija. Svi u šteku imamo nekoliko raketa i mnoštvo čokoladica. I umjesto da iskuliramo danas, pomognemo Srbiji i istrošimo štek u narednom RW-u, baš smo morali danas. Tako smo otežali posao Srbiji, koja svoju štetu dodatno rasipa da pokrije naše BH. Takva je bar situacija bila u početku. Ubrzo smo shvatili o čemu se radi, pa su nakon toga strani edržavljani bili ti koji su gurali zid za eCG, a mi smo imali dva organizovana udara za Srbiju, protiv Albanije. Pucalo se u svim divizijama, a evo nekih snimaka.


Hrvatska se oslobodila, Bosna takođe. Izgleda da se EDEN vraća u Evropu. Šta će sada biti, da li će ove dvije zemlje proglasiti NE Srbiji/Crnoj Gori (zakon je pokrenula prvo Hrvatska, a onda i BiH), da li ćemo onda imati nešto komplikovaniju situaciju, da li će slijediti njihovo novo brisanje od strane eSrbije...? Toliko pitanja mi sada prolazi kroz glavu, a samo mogu da nagađam šta će se desiti. U svakom slučaju, ne izgleda dobro za Crnu Goru, a ni za Srbiju.