eMontenegro facebook stanica i vojna opredijeljenost eCG

Day 1,921, 12:41 Published in Montenegro Serbia by Bogi

Prije par dana, naš Željko Vukmirović, trenutno državljanin eIndonezije i naš amabasador u njoj, pokrenuo je fejzbuk stranicu o eCrnoj Gori. Stranicu je za kratko vrijeme 50 ljudi označilo da im se sviđa. Ovim putem bih htio da vas pozovem da i vi učinite isto, jer ćete tako pomoći promociji eCrne Gore i dovođenju novih ljudi. Takođe, tu ćete naći linkove mnogih članaka koji izađu u eCG.Link stranice je:
https://www.facebook.com/erepublik.eMontenegro

Vojna opredijeljenost eCG
Kao što znate, davno, davno, dana 1852. Novog svijeta, Ministarstvo Obrazovanja je pokrenulo anketu u kojoj smo se izjasnili za priključenje savezu CoT. Nažalost, tada nas je CoT odbio odbio.

Kao razlozi najčešće su se spominjali mala šteta koju pravi eCG i strah od konflikta sa Srbijom. Što se ovog prvog tiče, da, mala smo zemlja, ali nekada znamo da budemo jako korisni, kao što smo pokazali noćas, kada smo pomogli Venecueli da u svim divizijama pogura zid protiv Kolumbije, trenutno zemlje sa najviše stanovnika na esvijetu. Uostalom, Bugarska noćas gubi na četiri fronta, zar joj ne bi značila naša pomoć?

Drugo, strah od konflikta sa Srbijom? Glupost. Desile su se neke nesmotrene stvari, ishitrene reakcije, sukob testosterona, kako god to nazvali. Kako je brzo došlo, brzo je i prošlo. Trenutno su naši odnosi sa Srbijom odlični, a RL istorijska povezanost je ogromna, tako da priče o nekom trajnom neprijateljstvu tu ne može biti. Štaviše, to je sasvim suludo. Prije bi do konflikta između CoT i TWO saveza moglo doći zbog Makedonije–Poljske (a to je, koliko sam ja shvatio, glavni razlog postojanja dva saveza), a i zbog prijema SAD-a u CoT. SAD-a, koji ima MPP s Albanijom -.-Jedna mogućnih budućnosti je CoT – TWO rat. Bilo je govorkanja da Srbija nije pomagala Makedoniji na zahtjev Poljske. Da napomenemo, Srbija, Makedonija i Crna Gora su uvijek bili saveznici, a Poljska je nekada bila neprijatelj. Po mom mišljenju, Srbija ne bi trebalo da odbaci Makedoniju radi Poljske, bez obzira na to što ima duplo više stanovnika i jaču vojsku, jer nikada neće moći da ima povjerenja u Poljsku kao u Makedoniju, jer nikada Poljaci neće za Srbiju udarati kao za svoju zemlju, što bi uradili Makedonci. Sad, na kraju krajeva, ovo možda i nije tačno.

Kuda dalje Crnogorci? Moramo da gledamo dalje u budućnost, da se spremimo za svaku mogućnost. Makedonci su uvijek tu bili za nas, a i Srbi. Da posebno naglasim veliku srpsku pomoć pri oslobađanju od naših vječitih nemezisa, Albanaca. U suštini, na to se za nas svodi razlika između CoT i TWO saveza – Makedonija ili Srbija?

Sada, da li mislite da i dalje treba da stremimo CoT-u, ili možda treba da pokušamo sa TWO savezom? A možda nam je najbolja mogućnost da ostanemo neutralni?

Glasati možete na fb stanici eCG:
https://www.facebook.com/questions/529174733792806/