Prvi članak

Day 1,910, 15:44 Published in Montenegro Serbia by Bogi

Poslije godinu i nešto igranja eRepa, odlučih da se okušam i u ovom segmentu. Nema običaj da dužim, osim ponekad kad me u'vati ludilo od dosade. A pošto se ministarstvo informisanja ne oglašava, evo ću se ja malo pozabaviti evropskim događanjima.


Prije par dana Grčku je većim dijelom okupirala Makedonija,a sada se oslobađaju. Njihov sado-mazo odnos mi ostaje misterija: Grčka okupira Makedoniju; Makedonija se oslobodi, okupira Grčku; Grčka se oslobodi, itd, itd. Trenutno Makedonci drže samo Krit i regiju Makedonija, a u toku je RW u ovoj posljednjoj. Makedonci su proglasili NE Turskoj, osvojili su Tursko Sredozemlje i Istočnu Anatoliju. Međutim, podmukli Iranci su to iskoristili da proglase NE Makedoniji i napali Istočnu Anatoliju, pa se trenutno vodi teška borba između TWO/CoT saveza i EDEN-a. Makedonija je oko 9 i po pokrenula glasanje za NE Iranu, a glasanje traje 24 sata. Trenutno NE prema Makedoniji imaju Grčka, Turska i Iran.


Bugarska već neko vrijeme drži Egipat i dio Arabijskog poluostrva, gdje joj je i prijestonica. Okupirala je i veći dio Turskih teritorija, ali nikako da joj pođe za rukom da kroza oslobodilačke ratove povrati svoje teritorije na Balkanu, koje drži Turska. Dosjetili su se pa su napali Tursku u Sofiji, te im je ostalo da povrate još samo Plovdiv, koji je za sada jedina turska teritorija. Međutim, na dobrom su putu da oslobode svoju Crnomorsku obalu.


Srbija ima svih 10 resursa, i nema problema sa gušenjem svakodnevnih ustanaka na svojoj teritoriji.


Poljska i dalje nemilosrdno drži veći dio Srednje i Zapadne Evrope, a sada je svoja osvojanja proširila i na Skandinaviju. Osvojila je Švedsku i veći dio Finske.


Rusija i Ujedinjeno Kraljevstvo su okupirale Norvešku.


Španija je okupirala Portugal, Azore i Kanadu, i tako se domogla svih 10 resursa.


Mađarska ratuje sa Rumunijom, i okupirala je nekoliko njenih teritorija. Takođe drži i neke ukrajinske i bjeloruske teritorije. Rumuni su sada na putu da oslobode Transilvaniju.


I, posljednje po redu, ali ne i po važnosti (zapravo, upravo suprotno) velika, ogromna podjela u medijskom modulu: uskoro će moći da se odgovori direktno na pojedinačne komentare. Prava revolucija.

EDIT: U toku noći Republika Makedonija je odbranila Istočnu Anatoliju, a Grci su vratili svoju regiju Makedoniju. Grci, koji i dalje imaju NE prema Makedoniji, napali su Tursko Sredozemlje, i za sada vode.

Očekuje se da će Turci uskoro osloboditi svoju Crnomorsku obalu, a pošto je u toku glasanje za NE Bugarskoj, možemo očekivati da bude zanimljivo. Jedan od turskih poslanika je pokrenuo postupak za razrješenje predśednika sa funkcije, ali tek je trećina glasala ZA. U Plovdivu je pokrenut ustanak, a svi su izgledi da će ga Tuska lako ugušiti, kao i prethodne.

Rumunija je oslobodila Transilvaniju i pokrenula ustanak u Krišani, ali Mađari to lako rješavaju. Mađarska je napala rumunsku regiju Moldaviju, i dobro joj ide.

Norveška je uspjela da vrati jednu svoju teritoriju od Ujedinjenog Kraljevstva.

Eto toliko.
Pozdrav,
Bogohulja