[Fonstos] A PM-ezésről mindenkinek

Day 1,902, 13:20 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Játékosok!

Ebben a cikkben írnék pár szót a PM-ezésről, vagyis a privát levelezésről.
Mi is az a privát levelezés?
Az, amikor általában 2 ember levelezést folytat egymással. Az üzeneteket egymásnak küldik, nem a nyilvánosságnak címezve. Azáltal, hogy két ember között zajlik előfordulhat jópár dolog, amit nem biztos, hogy a nyilvánossággal megosztanának. Ezért is nem szép dolog ezen levelezést a másik fél hozzájárulása nélkül közzétenni.
Alakulnak ki konfliktushelyzetek emberek között, amikor mérgesek vagyunk egymásra. Ilyenkor előfordul, hogy csúnya dolgokat mondunk egymásnak, és idegességünkben legszívesebben valahogy megbosszulnánk azt, amit a másik velünk tett, de vigyázni kell, hogy mégis milyen eszközhöz nyúlunk.
Tessék mindig észben tartani, hogy hol is vagyunk. Levelezünk. Egy privát közegben, ahol csak két ember van. Ami konfliktus kialakul köztük, azt nekik kell elrendezni, nem pedig másoknak. Ezért nagyon nem szép dolog, ha a levelezés kiadásával másokat is belevonunk. Nem fair. Főleg úgy, hogy a másik nem is tud róla és nem is tud védekezni.
Ha szerencsénk van, akkor az olvasók objektíven látják a dolgot, és nem a közzé tevő oldalára állnak, hanem mindkettőére vagy egyikére sem.
Ami hasonló eset az az, amikor játékbeli konfliktusból adódóan megint bosszú által vezérelve olyan információt adunk közzé a másikkal kapcsolatban, aminek a játékhoz semmi köze. Ilyen például, hogy az illető milyen vallású, hol dolgozik, hol lakik, vagy például egy képet mutatunk róla.
Ezek övön aluli ütések. Olyan tereket kötünk össze velük, amiknek nem szabadna kapcsolatban lenniük. Nem szabad visszaélni a megosztás lehetőségeivel.
Én ellenzem az engedély nélküli közzétételeket.
Ha mindenképpen meg akarjátok osztani a bajotokat másokkal, legalább a másik fél nevét takarjátok már ki.

Ha nem így tesztek, elvesztitek az emberiességeteket.

Tessék ezeket észben tartani.

Kisborok voltam.