[MoE] Forca: Si te trajnohesh!

Day 1,861, 13:54 Published in Albania Albania by DonCurtis

Pershendetje qytetar dhe qytetare te eShqiperise. Ky eshte nje artikull nga Ministria e Edukimit e Republikes se Shqiperise ne lidhje me forcen dhe trajnimin.


Gjeja me e rendesishme ne loje eshte strength apo forca ne shqip. Sipas forces varret edhe demi qe mund te kryesh ne nje lufte. Duhet cekur se eshte e vetmja gje ku lojtaret e rinj duhet te shpenzojn gold-in e fituar.

Nese mendoni qe me gold te beni upgrade fabriken, momentalisht nuk iu konvenon (ndoshta do ishte mire ta krijonit nje fabrike armesh ne fillim (ate qe te thote misioni) por mos vazhdo me avancimin e tyre).
Me poshte do jete e paraqitur me detajisht strength dhe domethenia e tij.

Nese shkojme tek Vendet e Mia -> Vendet e Stervitjes do te verejme 4 ndertesa per trajnim , ku tregojn koston dhe sa force te jep.

Cdo 250 force te jep medaljen Super Soldier ose ne shqip Ushtar i Fuqishem e cila na shperblen me 5 gold.Si duhet te stervitemi qe te mos demtohet buxheti jone dhe te forcohemi me shpejt njekohesisht?

Duhet te dini se jo cdo ndertese per trajnim duhet te shfrytezohet qe nga fillimi. Dale ngadale do te arrini qe ti shfrytezoni te gjitha (nese preferoni ta beni) por duhet te keni durim si fillim dhe te trajnoni vetem aty ku nuk paguhet dhe qe te jep 5 force ne dite.
Nese pyesni perse duhet te trajnojm vetem tek ndertesa e pare ateher duhet te futemi pakez ne boten e matematikes! 😛

1.Kur do i beni upgrade qendrat e stervitjes duhet te mos shpejtoni sepse ka zbritje 45% per ato shpeshhere. Ate do ta shihni kur te konektoheni ne erepublik larte ne anen e djathte.


2. Kur nje ndertese avancohet (ngrihet ne nivel) me te larte ajo ndron kualitetin. Pikerisht shkronja “Q” tregon kualitetin psh Q1 = Kualiteti 1 (Q perdoret per te pershkruar edhe kualitetin e armeve, bukes, apo fabrikave).


Tani varret nga lojtari nese do te kete buxhet me te mire ose te jete me i forte! Mund ti kesh tedyja nese blen shume gold (me qindra e mijera), por po te bleje aq shume gold, nuk mendoj se do ishte duke lexuar kete tutorial.
Me poshte i keni te dy mundesite dhe ju do duhet ta zgjedhni njeren.


1.Me shume strength, buxhet me i dobet

Si fillim ushtroni ne ndertesen e pare qe eshte falas. Pastaj provoni qe ate ndertese ku ushtroni falas ta beni upgrade ne q2 sepse do fitoni 10 strength. Pastaj provoni ndertesen e dyte ne q2 dhe keshtu me rradhe deri sa te arrini te keni tedyja Q4.

Ka edhe nga ato qe blejne Gold me para reale, dhe ato pelqejne te luajne pak me ndryshe lojen duke kthyer te gjitha ndertesat ne Q4 dhe duke harxhuar sasi te madhe Goldi por duke fituar gjithashtu sasi te madhe force. Nese nuk je bleres i Goldit, te keshillohet te mos e besh kete gje!

Si qe u permend edhe me larte, strength qe duhet per nje super soldier achievment eshte 250.
Nese te dyja ndertesat e para i keni ne q2 ateher do merrni 15 strength ne dit pa llogaritur bonuset 250/15 = 16 (per 16 dit ben 250 force) 16x15 = 240 per 16 dit rregullisht fiton rreth 27 strength nga kompletimi i detyres ditore dmth 250-27= 223 (te duhet 233 force per te fituar nje medalje (pa llogaritur ato 27 strength)). Tani 223/15=14 (dmth per 14 dit do shpenzosh 2.66 gold por me medaljen e fituar (achievment) merr 5 gold) 5-2.66=2.34 dmth fiton 2.34 gold cdo 14 dit.

Nese pastaj e beni ndertesen e pare ne q3 dhe te dyten ne q2 do fitoni 20 strength ne dite pra 250/20=13.5 qe dmth dit e arrini medaljen super soldier per 13.5 dite pa llogaritur bonuset per 13 dit rregullisht me se paku do te merrni 21 force. 250-21=229 ... 229/20=11.4 qe dmth per 12 dit e merrni nje super soldier achievment. 12x0.19=2.28 (per 12 dite harxhon 2.28 gold, ndersa fiton 5 gold qe dmth🙂
5 - 2.28 = 2.72 (fiton 2.27 gold cdo 12 dite).

Kuptohet se nese i keni te dyja ne q3 do te fitoni edhe me shume gold , kurse q4 edhe me shume.
Per ti arritur keto e di se duhet periudhe e gjate kohore , por me durim gjithcka arrihet.


2. Force me e dobet , buxhet me te mire

Ketu preferohet te trajnoheni vetem me ndertesen e pare, dhe te avanconi vetem kete ndertese. Pra do ju shkoje me shume kohe per te arritur 250 force, por ate 5 gold qe do e fitoni, do e keni te gjithin per vete pasi nuk do i shpenzoni per tu trajnuar.

Por si qe eshte permendur me larte, forca eshte nje nga gjerat kryesore ne loje, dhe eshte me mire qe te forcohesh ne fillim, me pas te kursesh financiarisht. Do pyesnit pse?
Sepse nese nuk e fiton forcen qe ne fillim do jesh i dobet ne beteje, dhe nuk mundesh ta fitosh shume shpejte ne te ardhmen, ndersa nese je i varfer ne fillim por ke force te madhe, do mund te shkaktosh shume demtim ne beteje dhe do mund te marresh medaljen Battle Hero (Hero i Betejes) shume shpesh (ajo medalje te jep 2-5 gold) dhe financiarisht do mund te forcohesh edhe me tutje.


Ka dicka qe quhet training contract , ose ne shqip kontrate trajnimi eshte dicka qe ia vlen shume , por per lojtaret e rinj nuk ia vlen . Ne training contract hyjne ato ndertesat tjera , por si fillim duhet te gjitha ti kesh ne q4 , dhe te kesh gold mjaftueshem per te.


Pregaditur nga:
Da White Death

Edituar nga:
DonCurtis

Ministria e Edukimit,
Republika e eShqiperise