Relatív fegyó profit

Day 1,769, 01:26 Published in Hungary Hungary by kisborok

Kedves Játékosok!

Válságban van az, aki még nem lépett.
http://www.erepublik.com/en/article/a-few-confessions-and-a-few-tips-2127973/1/20
http://nbbc.sourceforge.net/doc/bbc.html
A két grafikon az aktuális árak, bérek, bónuszok, adók esetén mutatja a relatív (cég árához viszonyított) és az alkalmazotti profitot.
Ahol van alkalmazotti profit, az bele van számítva a relatív profitba.
(Az adatok egy része a nem hivatalos erep API-ból importálódnak. Ha épp nem sikerül, akkor a "hiba" szócskát olvashatjátok. Ilyenkor próbáljátok meg bizonyos idővel később újra betölteni ezen cikket.)
Itt egy fix kép (erep ido 13:22, 1769. nap), ha nem látnátok fent a kettőt:

Mindenes cikk - Ekg tartalomjegyzék II.

Kedves Játékosok!

Újra összeszedtem pár általam fontosabbnak tartott cikkemet. Kedvetekre válogathattok közülük:
(1691 - Ekg tartalomjegyzék + Relatív profit)
1704 - [UPDATE] Hogyan lehet az újságcikk linkjét lerövidíteni?
1711 - Elvi gátja annak, hogy melóst vegyünk fel nyersanyagcégbe + Relatív profit (csak elv maradt, jelenleg pont nem érvényesül, talán amiatt, hogy az emberek nem mernek nyersanyagcégbe fektetni)  
1715 - [UPDATE] Mikor nagyobb a Q7 kajacég profitja a többinél?  
1717 - Elismerem, hibáztam.
1740 - Relatív profit + alkalmazotti profit
1746 - Energy - Többet üthetünk naponta? (naponta = átlagban)  
1760 - Relatív piaci kaja- és fegyóárak  
1765 - Híres/hírhedt - Összesítés
1771 - Latest + 0.19 Goldos edzést adó Q4 edzőterem
1792 - [UPDATE] Többet kell-e ütnünk fegyó nélkül a kelleténél?
1798 - Amcsi támadásra készülvén - DO tutorial
1801 - Újságírás - technikai tutorial   
1809 - Óraátállítas eRepublikon (megtörtént)
1811 - Aktuális újságcikkek Latest és Top 60-as listája      

Kisborok voltam.

ui: Érdekelnek a legfrissebb cikkek? Íme az erep magyar latest listája egyetlen oldalon:

 


Ha hasznosnak tartjátok, akkor fent
és .
Köszönöm!

Ezt a cikket pedig shoutolni is lehet:
Óraátállítás eRepublikon (mivel ott még nem volt)
5. szülinap - eRep cuccok és az idő (??)Kedves Játékosok!

5 éves lett az eRepublik. Ezen esemény alkalmából adminék kedveskedtek nekünk akciókkal, extra sebzéssel és erőnövekedéssel.
Ebben a cikkben szeretnék leírni pár dolgot ezekkel vagy nem feltétlen ezekkel kapcsolatban.
Gondolom felteszitek a kérdést, hogy minek említem az időt a cikk címében? A játék egyik legfontosabb alkotóeleme a Gold. De miért is fontos a gold?
Éppen beszélgettem légiós társammal, YceBearrel a mostani akcióról. Megkérdezte, hogy melyik raktárat érdemes venni?
El is kezdtem számolni ezekkel kapcsolatban.
Lássuk is őket:
 1000
Normal Storage
 1750 875
4.27 2.13 Gold/1000
      
  9000
Large Storage
 35 17.5
3.89 1.94 Gold/1000
(410-es goldárral számolva)
Egyértelmű, hogy a 9000 tárhelyes raktár jobban megéri. Na de gondoljuk át még egyszer.
Tegyük fel, hogy van 20000 HUF-om és 0 aranyam. Szeretnék venni raktárat most azonnal. Na melyiket tudom megvenni a hufosat vagy a goldosat? 🙂
Pech, mert csak hufosat. 😒 Miért? Azért mert a goldos 35 goldba kerül, és a mai nap során csak 10 goldot szerezhetek, akár kölcsön kérek, akár monetaryn veszem meg. 4 napba telik. 😒
Szokás mondani, hogy az idő pénz. Itt eRepen pedig a Gold idő. Úgy is mondhatnánk, hogy a goldos raktár 4 napba kerül a hufos raktár pedig "szinte semmibe". 🙂 Szóval aki raktárat venni az döntse el, hogy 4 napnyi Goldot fel kíván-e áldozni érte.
Ugyanez van a cégeknél is. Egy Q6-os cég akciósan 45 napba kerül.
Vannak persze egyéb módjai is a goldszerzésnek. Ilyenek a különböző medálok vagy a gold vétele igazi pénzért. Ezekkel a lehetőségekkel "megvesszük az időt". Ez az ami az egész lényege.

Kölcsön

Nézzünk egy másik esetet. Szeretnénk támogatni a századtagokat az akciók idején, hogy tudjanak venni goldért dolgokat. Tegyük fel, hogy van 10 Goldunk, 20000 HUF-unk és a 10 Goldos limitet ma még nem értük el.
10 Goldot szeretnénk adni a társunknak. Odaadjuk neki. Lesz 0 Goldunk, 20000 HUF-unk és 10 Gold limitünk. Az illető visszaadja mondjuk még ezen a nap (de mindegy hogy mikor), ekkor lesz 10 Goldunk, 20000 HUF-unk és 0 Gold limitünk. Így 1 napppal később lesz +10 Goldunk, amit váltással szerzünk. 😒
Hogyan kerülhetjük el? Úgy hogy HUF-ban adunk kölcsön, és abban is várjuk vissza. Az előző lépéseket megtéve visszakapjuk a kiindulási helyzetet, vagyis a 10 Goldot, a 20000 HUF-ot és a 10 Gold limitet. Így a mai nap lehet 20 Goldunk.
Önzőségnek is mondhatjuk, de a társunknak mindegy, hogy kapja a 10 Goldot vagy veszi a kapott pénzből. Ugyanis mindenképp az ő limitje lesz elhasználva. Amikor pedig törleszti az adósságát, valószínűleg a Goldot részben vagy egészben úgyis HUF-ban adná vissza.


Bazooka
Jópáran szomorkodva tapasztalják, hogy elérték a Q7 fegyóval az ütésük a 10000-es influence értéket, ami egy bazooka ütéssel egyenlő. Nincs értelme már azt gyűjtögetni, azzal ütni. 🙁
Valóban?
Nézzük csak. Mi is a bazooka jellemzője? 10000 influence-et lehet vele ütni. Legolcsóbb fegyver (szinte "ingyen" kapjuk). De ami a legfontosabb, 1 ütéssel leteríti az ellenfelet. Szemben a Q7 fegyóval, amivel átlagban 3 ütés egy ellenfél. Ez a Daily Order (DO) teljesítésében vagy az egyéb ellenfélszámlálós küldetések teljesítésénél egy nagyon fontos dolog.

Ami miatt érdemes pár bazookát tartalékolni, az az, hogy bizonyos küldetések adnak bazooka boostert. Ez ugyanis hozzáad 40000 influence-t a bazooka 10000-éhez, így 50000-et üthetünk vele, ami még egy Romper féle Q7 ütésnél (37000-41000) is nagyobb. (Ez segített nekem átlendíteni egy RW-ben a kötelet.)


Energy Bar ("csoki")
A DO teljesítéséért 1-1 csoki a jutalmunk. Miért is értékes? Azért mert naponta maximum 2400 energiát használhatunk el kajával. Azért ennyit, mert 6 percenként kapunk 10-et, ami 100 óránként és 2400 naponta. Többet nem ehetünk. Ezzel szemben a csokit bármikor elfogyaszthatjuk, és kapunk 100 energiát. 1 órányit bármikor. Egyesek így 25 órát használhatnak el. Na megint ittvagyunk az időnél. 🙂 Mindegy, hogy naponta mennyi energiát használunk el, mindenkinek jól jön extra az energia, extra idő. Ezért az egyik talán legértékesebb cucc az Energy Bar.
Azon emberek számára, akik már elérték 10000-es influence-t Q7 fegyókkal, azoknak a DO jutalmai közül ez a legfontosabb. Szükségük van rá ha egy csata kimenetelét jelentősen befolyásolni akarják, minél több ütés bevitelével.


Energy Center 50 & 100 (99 49.5 Gold & 199 99.5 Gold)
Talán egyesek nem is ismerik ez az épületet. Ez nem növeli a szó szoros értelmében az energiát, csupán a még "megehető" (Recoverable Energy) energiaértéket növeli. Vagyis, hogy maximum mennyi energiát ehetsz meg egyszerre kaja formájában. (You can recover ... Energy )
Ha veszünk egy 21-es szintű játékost, akkor ő 500 energiát ehet meg maximum adott időpontban. Ez 5 órányi energia. Vagyis ha fel akarja használni az összes energiát, amit megehet naponta, akkor éjjel maximum 5 órát alhat, utána fel kell kelnie enni, hogy tovább termelődhessen ez az ehető energia.
Ez a két említett épület 50-nel és 100-zal növeli meg ezt az értéket, vagyis fél és 1 órával tud az illető tovább aludni, ha már rendelkezik ezen épületekkel.
Az, hogy megvesszük vagy sem ezt az épületet a függőségeteket teszitek próbára. Kérdés az, hogy megéri-e azt a rengeteg Goldot arra költeni? Ezt mindenkinek egyénileg kell eldönteni, hogy áldoz azért, hogy később időnként több energia álljon rendelkezésre kaja formájában, vagy nincs is szüksége rá és élvezi, hogy megspórolt kis pénzt.

Összefoglalva a lényeg, hogy szinte minden ebben a játékban idő és pénz kérdése. A kérdés az, hogy időt akarsz rászánni vagy pénzt.
Adminéknak abban van az üzlet, hogy lehetőséget nyújtanak arra, hogy megvedd ezt a sok időt, fáradtságot, hogy bizonyos dolgot elérj.
Ki így, ki úgy csinálja, csak tudjátok, hogy melyik mivel jár...


Kisborok voltam.


Mit vehetünk 1 HUF-ból?

Kedves Játékosok!

Ebben a cikkben szeretném szemléltetni, hogy 1 HUF mire is elég:
1. Vehetünk búzát 0.03 HUF-os áron


->sütünk->


2. Vehetünk Q1 kenyeret 0.03 HUF-os áron


       =      


3. Vehetünk Q2 kenyeret 0.05 HUF-os áron       =       

4. Vehetünk Q3 kenyeret 0.07 HUF-os áron


      =     


5. Vehetünk Q4 kenyeret 0.1 HUF-os áron

     =