[Ghid] Prima ta zi în eRepublik

Day 1,768, 06:46 Published in Romania Romania by Ministerul Educatiei(Acest articol conține imagini redimensionate automat. Click pe ele pentru a le deschide în mărimea lor originală)

Abia ai deschis ochii în eRepublik? Nu ştii de unde să începi şi ce să explorezi mai întai ca să creşti cât mai eficient și armonios? Ţi se pare totul o mare nebuloasă şi ai vrea să descifrezi tainele jocului?

Iată în primul rând cum arată Home Page-ul, prima pagină cu care intri în contact atunci când te loghezi, și ce inseamnă fiecare element al acesteia:Pe parcursul tutorialului, vei completa mai multe misiuni. Acestea pot fi accesate în bara din stânga, dând un simplu click pe cea dorită, și ți se va afișa un Pop-Up cu detaliile și cerințele.Prima misiune, , se numește Training Days și are ca cerință executarea primului antrenament.Pentru a ajunge la clădirile de antrenament, trebuie să mergi pe Land, dând click pe meniul My Places, după care selectezi categoria Training Grounds.Sfat: Când mergi pentru prima dată pe Land, îți va fi prezentat un mini-tutorial despre funcționarea Land-ului, urmareste-l cu atenție.Pentru a te antrena, trebuie doar să selectezi Train la clădirea de antrenament, iar după aceea să dai click pe butonul Train.După ce te-ai antrenat, ți se va afișa un pop-up în care poți vedea rezultatele antrenamentului și alte detalii.Atenție: Poți să te antrenezi la aceeași cladire doar o singură dată pe zi, această acțiune consumând 10 Energy.
Atenție: În timp vei putea cumpăra clădiri suplimentare pentru Train, însă antrenamentul în cadrul acestora va costa Gold .

Dupa ce ai terminat de facut toate acestea, deschide iarăși detaliile misiunii și dă click pe Ok, pentru a primi recompensa.
- Recompensele acestei misiuni fiin😛 5 Strength Points + 2 Q6 WeaponsA doua misiune, , se numește “First steps in battle” și are ca cerințe avansarea la Millitary Rank-ul Private și recuperarea a 100 Energy pe parcursul unei eZile.

Millitary Rank-ul este asemanator Experience Level-ului, dar se referă strict la experiența pe câmpul de luptă, avansarea făcându-se pe baza Rank Point-urilor obținute după fiecare kill.

Sfat: Pentru o analiză mai detaliată a funcționării Modulului Militar, citește acest articol.

Pentru a putea lupta, trebuie mai întâi să ști ce fel de lupte există, și la care dintre acestea poți participa.
Luptele sunt de de două feluri:
RW : ”Resistance War”-ul este un razboi de rezistență, o rascoală deschisă de populația unei regiuni aflate sub ocupație străină.
- Aceste lupte necesită să te afli într-o regiune a țării care deține acea regiune.
MPP : Lupta prin ”Mututal Protection Pact” este lupta deschisă de o țară pentru a cuceri o regiune a altei
țări.
- Aceste lupte necesită să te afli într-o regiune a țării de partea căreia vrei să lupți, sau a unei țări aliate acesteia.

Atenție: Luptă mereu conform ordinele oficiale. Cea mai importantă luptă o găsești mereu la Campaign of the Day, (CoD) și la Daily Order (DO), pe care le poți găsi pe Home Page.
- Daily Order-ul apare doar după ce ai devenit membru întreg intr-o Unitate Militară (UM), și este un fel de misiune zilnică, avand chiar si o recompensă
- Dacă cumva nu este setat un CoD, iar DO-ul nu e actualizat sau nu ești membru al unei UM, caută ordinele oficiale direct în ziarul Ministerului Apărării.După ce ai găsit o luptă și ai intrat în aceasta, vei vedea o imagine cu un camp de luptă și doi jucatori, tu fiind mereu cel din partea stânga, iar inamicul în cea dreaptă.Pentru a ataca inamicul, pur si simplu apeși butonul ”Fight”.Atenție: Fiecare lovitură consumă 10 Energy. Inamicul fiind lovit automat de atatea ori de câte este nevoie pentru a îl ucide, printr-o singură apasare a butonului.

Dupa ce ai omorât un adversar, îți va aparea un Pop-up în care poți vedea ce ai primit și cât damage ai cauzat. Pentru a îl putea inchide și a trece la urmatorul inamic, dai click pe butonul ”Add Influence”Observație: Inamicii sunt defapt jucatori luați la întamplare din țările participante în acea luptă, acesta fiind motivul pentru care unrori vei întâlni ca “inamici” și jucatori din țara ta.

Ce înseamnă și cum se calculează ceea ce îți arată în Pop-Up:
1 - Damage : Acesta reprezintă cu cât ai contribuit în acel razboi, damage-ul tău din fiecare kill adunându-se la damage-ul total al țării pentru care ai luptat. Îl primesti după fiecare kill, în functie de numărul de lovituri, Strength, armă, și Millitary Rank.
2 - Natural Enemy Bonus : Acestea este un plus la damage, care apare în cazul în care lupți pentru țara ta într-o luptă directă (nu RW) împotriva Natural Enemy-ului acesteia.
3 - Rank Points : 10% din Damage. Acesta determină Millitary Rank-ul.
4 - Experience Points : Câte 1 pentru fiecare 10 Energy consumat.

Sfat: Deocamdată, omoară doar atâția inamici cât e nevoie pentru Millitary Rank-ul cerut de misiune, deoarece, pe parcursul acestui ghid, vei mai avea nevoie de Energy și pentru alte acțiuni.

După ce ai omorât destui inamici, îți va apărea un Pop Up care te informează că ai atins Millitary Rank-ul Private. Felicitări! Alături de acesta, vei primi și un mic cadou pentru această reușită.Până în acest moment ai atins Experience Level 2, felicitări din nou! La fel ca și la Millitary Rank, un Pop Up va fi afișat, alături de încă un cadou 😃.Acum că ai terminat misiunea, poți să primești recompensele acesteia, așa cum ai învățat la pasul 1.
Următoarea misiune, “A future Hero”, presupune uciderea a cinci inamici pe câmpul de luptă, lucru care pentru tine e deja floare la ureche 🙂.

La a patra misiune, “First Paycheck“, poți observa că pentru a o îndeplini, trebuie să te angajezi și să muncești.

Pentru a te putea angaja, trebuie să mergi mai întâi pe Land în categoria Companies.În secțiunea Employer, dă click pe butonul Get a job.Vei fi dus pe o pagină cu o listă plină de angajatori. Angajază-te la primul din listă, adică la cel mai mare salariu.Acum că esti angajat, trebuie să muncești și să primești primul tău eSalariu. 🙂

Mergi din nou pe Land. Aici se afla locul de muncă și sub el toate firmele tale.

Pentru a munci ca angajat, trebuie să dai click pe Work în secțiunea My job, chiar în locul în care înainte era Get a job.Atenție: Ca angajat nu poți munci decât o singură dată pe zi, această acțiune consumând 10 Energy.

După ce ai muncit, ți se va afișa un pop-up în care poți vedea rezultatele muncii și salariul.Dacă tot suntem pe Land, înainte să trecem mai departe și să primești recompensa misiunii, vei munci în firmele proprii.

Pentru a face asta, în secțiunea My companies, trebuie doar să selectezi Work as Manager la cele în care vrei să munceștiDupă aceasta, trebuie să dai click pe butonul Start production.

Atenție: În fiecare firmă se poate munci o singură dată pe zi, aceaste acțiuni consumând câte 10 Energy.După ce ai muncit, vei primi un Pop-Up asemănător celui de la munca ca angajat, în care poți vedea rezultatele muncii și alte detalii.Probabil ai observat că acum ai disponibile două misiuni. Cea care ne interesează este aceasta: “Daily Tasks”. Această misiune îți cere să îndeplinești Daily Task-urile, lucru care, în mod surprinzător sau nu, deja l-ai făcut. 🙂Daily Task-urile (DT) sunt un fel de misiune zilnică, ca și Daily Order-ul, și o găsești pe Home Page. Această “misiune” presupune să dai cel puțin un Work și cel puțin un Train.

Pentru a primi recompensa acestora, trebuie doar să dai click pe butonul Get reward.Acum îți va apărea un Pop-up cu informații despre Daily Tasks: ce recompensă ai primit si în al câtelea DT Day ești.
- De la Day 1 la Day 4 recompensa este: 1 Experience Point si 1 Strength Point
- La Day 5 recompensa este: 5 Experience Points si 5 Strength PointsAtenție: DT Day-urile sunt zile succesive. Dacă într-o zi nu primești recompensa, număratoarea se reia de la 0.

După ce ai primit recompensa DT, poți termina și misiunea.

Misiunea de care ne vom ocupa în acest pas este “Leveling up”, și îți cere să atingi Experience Level 5.

Sfat: Mergi pe câmpul de luptă și ucide inamici până atingi Experience Level 5.

În timp ce luptai, probabil că ai observat (și te deranjează) faptul că Energy-ul are o limită, iar cel recuperabil, deși crește cu încă 10 la fiecare 6 minute, nu se “rambursează”, ci se oprește și el la aceeași limită.Această limită este impusă de Experience Level-ul pe care îl ai, aceasta crescând cu 20 la fiecare nivel, dar oprindu-se la 500 (Experience Level 21)

Observație: Cu cât limita este mai mare, cu atât poți avea mai mult Energy într-o zi deoarece nu va mai trebui să îl reîncarci așa de des.

E timpul, după cum zice și următoarele două misiuni de care ne vom ocupa, să te înrolezi!

Misiunea “Join the army”, are ca cerință înrolarea într-o Unitate Militară.

Sfat: Pentru a vedea o listă a Unităților Militare, dă click pe Millitary unit din meniul Community.

Atenție: Nu te poți înscrie decât în Unitățile Militare din țara în care ai cetățenia.

Cea mai bună alegere pentru începatori este Garda Națională (GN), pepiniera armatei eRomâniei. Locul unde vei învata sa joci corect si vei primi ajutor, de asemenea este nevoie sa absolvi GN pentru a te putea înrola într-o Unitate Militară specializată.

Sfat: Pentru mai multe detalii despre Garda Națională, citește acest articol.

Pentru a deveni recrut într-o Unitate Militară, pur și simplu întri pe pagina unității și apeși butonul ”Join”.

Următoarea misiune, , “Full Membership”, îți cere să devii membru întreg al Unității Militare din care faci parte.

Pentru a deveni membru întreg într-o Unitate Militară, trebuie să îndeplinești o misiune specială, care constă în:
► Uciderea a 10 inamici
► Avansarea la un anumit Millitary Rank, setat de comandantObservație: Millitary Rank-ul necesar completării misiunii poate fi cuprins între Private și Field Marshall.

Recruit’s Order-ul îl poți găsi și pe Home Page, lângă Daily Task-uri.După terminarea Recruit’s Order-ului, mergi din nou pe Home Page și apasă pe butonul, Become a member.Felicitări, acum ești membru întreg al unei Unități Militare! Poți să mergi să primești recompensa misiunii.E timpul să lăsăm deoparte misiunile și să ne ocupăm puțin și de imagine! 🙂

Trebuie să îți formezi o imagine bună, să faci lumea să te placă. Avatar-ul este foarte important pentru a indeplini acest obiectiv. La început, toți jucătorii au acelasi avatar, foarte simplu, gol și care nu exprimă absolut nimic.

Lumea de obicei poartă uniforma Unității Militare din care fac parte, sau dacă sunt civili, steagul țării, dar aceasta nu este o regulă totuși; sunt mulți care au avatar personal și nu e nici o problemă în asta.

Pentru a îți schimba avatar-ul, intră pe pagina ta de profil, dând click pe numele tău din bara din stânga, sau pe avatar-ul curent.

Pe profil poți afla foarte multe informații despre cetățeanul tău. Ceea ce ne interesează acum este ”edit profile” din dreapta numelui.Acolo este pagina de editare a profilului. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe ”Choose File” din secțiunea ”Citizen Avatar” după care alegi o imagine JPG sau JPEG din PC, și dai click pe ”Make changes”.Sfat: Dacă după ce ai făcut toate aceastea încă îți apare avatarul vechi, dă refresh sau șterge cache-ul și cookie-urile browser-ului.

Felicitări, ai facut destule pentru prima ta zi de joc și te-ai descurcat de minune! Urmează, să ne întâlnim mâine!

Pană atunci,Work și Train zilnic și ia recompensa de la Daily Tasks
Calculează și păstrează-ți mereu minim 100 Energy pentru a doua zi pentru a putea munci.
NU cheltui Gold-ul decat pe firme
Înscrie-te în Garda Națională pentru a învăța mult mai ușor jocul, a primi ajutor și sprijin, și mai ales pentru a te simți bine și a îți face prieteni!
Nu cheltui banii pe arme. Dezvoltă-te mai întâi ecomonic. ”In spatele unui soldat puternic stă o economie puternică!”
Informează-te! Citește presa și ține-te la curent cu ce se petrece prin eLume. Formează-ți propria părere!
Dacă ai nevoie întrebări sau ai nevoie de ajutor suplimentar, nu ezita să intri pe chat-ul de recrutare și ajutor al Gărzii Naționale sau chat-ul de ajutor oficial al eRomâniei.


Al vostru învățător,