[Analiz─â] Modulul Militar

Day 1,669, 04:43 Published in Romania Romania by Ministerul Educatiei


Vreau sa va anunt ca incepand cu acest articol, invatatorul vostru este din nou


Ce vreau sa realizez la ME? Sa aduc la zi tutorialele / sursele de informare, si sa fac altele noi unde e cazul.

Sper sa ne intelegem cat mai bine, si, spor la invatatura! 🙂Acest tutorial conține imagini redimensionate automat. Click pe ele pentru mărimea originală.

Este ceea ce de fapt reprezinta, in cea mai mare parte, acest joc. In jurul acestuia graviteaza modulul economic, media si politic.

Folosirea corecta a damage-ului, indiferent de valoarea lui, este extrem de importanta, de aceea va recomandam ca inainte de a lupta sa verificati care sunt ordinele prin intermediul Ministerului Apararii sau Daily Order-ului unitatii militare din care faceti parte.
Soldatii armatei eRomaniei sunt asteptati pe chat-ul oficial al diviziei din care fac parte, pentru coordonare si ordine actualizate in timp real.
- Pentru a primi access pe chat-ul diviziei contacteaza-ti comandantul de UM.

Respectarea ordinelor si atacul la GO, face ca damage-ul dat sa sporeasca sansele de victorie si asta deoarece, ”Baza unei tari puternice sta in organizare!”
Populatia este ceea ce mentine echilibrul, iar armata este cea care trebuie sa il destabilizeze, in momentele cheie ale luptei.

”Degeaba ai o sabie mare si ascutita (armata) daca nu ai un trup viguros (populatia) care sa te ajute sa o ridici de la pamant.”


Pentru a lupta trebuie sa ai minim 10 Health si sa fi localizat in tara de partea careia vrei sa lupti, sau intr-una aliata cu aceasta.
- Daca este un Resistance War, trebuie sa te afli strict in tara care detine acea regiune[/b], iar apoi vei putea alege tara de partea careia vrei sa lupti.

In orice razboi, armata este impartita in 4 mari diviziuni, in functie de Experience Points, acestora li se acorda un numar diferit de Campaing Points, iar Battle Hero-ului i se va acorda o suma diferita de gold, astfel incat:


Damage-ul se contorizeaza pe “zid”, acesta indicand sub forma de procente damage-ul strans de acea divizie a fiecarei dintre tarile participante.
Scopul este mentinerea zid-ului peste 50%, la fiecare divizie, astfel incat tara va primi Domination Points.

Domination Point-urile se acorda in fiecare minut, in functie de cronometru.


Divizia care strange prima un total de 1800 de puncte, va castiga runda, si va acorda tarii numarul de Campaing Points corespondent acesteia.
- Runda poate dura minim 90 de minute (1 ora si jumatate) adica un total de 1800 de puncte, si maxim 120 de minute (2 ore) adica un total de 3600 de puncte
- Cronometrul rundei este crescator, adica incepe de la secunda 0, si se opreste atunci cand o divizie atinge 1800 de puncte

Tara care strange prima un total de 83 Campaign Points va castiga campania si regiunea.
- Intre runde este o perioada de pauza, de 5 minute, dupa ce toate cele 4 diviziuni au terminat.
- O campanie poate dura minim 755 de minute (12 ore si 35 de minute), maxim 1870 de minute (31 de ore si 10 de minute)
Pentru a ucide inamicul, pur si simplu apesi butonul ”Fight”, acest lucru consumandu-ti din Health..
- Adversarii cu care te lupti sunt luati aleator dintre toti jucatorii localizati in acel moment in regiunea pentru care se lupta, deci se poate intampla sa lupti “contra” unor jucatori din tara ta. Nu trebuie sa te sperie acest lucru, este neimportant in batalie, important este ca tu sa lupti de partea tarii tale sau a unei tari aliate
- Fiecare lovitura consuma 10 Health.
- Daca ai avut mai putin Health decat era nevoie sa omori inamicul, acesta va fi lovit si ranit, dar nu omorat.
- Damage-ul (precum si Experience si Rank Points) ti se contorizeaza doar dupa ce ai omorat inamicul, in functie de Strength, Rank-ul Militar, arma folosita si cate lovituri ai dat.
- Data viitoare cand intri in acea campanie, vei primi ultimul inamic neomorat.
- Pentru a reincarca Health-ul consumand Food, dai click pe “Eat Food” in partea stanga.Daca apesi pe butonul “ON”din partea dreapta-jos a Battlefield-ului, iti va aparea un Pop-up dupa ce omori inamicul, in care poti vedea realizarile facute in urma ucideii.
- Aceste pop-up-uri pot fi dezactivate bifand checkbox-ul “Don’t show this again”.1 - Damage : Damage-ul determina cu cat ai contribuit in acel razboi, adunandu-se din fiecare kill in damage-ul toatal al diviziunii tarii pentru care ai luptat. Il primesti pentru fiecare lovitura in functie de Strength, Millitary Rank si Arma cu care li luptat.
2 - Natural Enemy Bonus : Acesta este un plus de damage, care apare in cazul in care lupti pentru tara ta intr-o lupta directa impotriva Natural Enemy-ului acesteia. ( poti verifica oricand Natural Enemy-ul eRomaniei aici )
3 - Rank Points : 10% din Damage. Se adauga la Rank Points si te ajuta sa avansezi la Millitary Rank.
4 - Experience Points : Acesta se acorda cate 1 pentru fiecare 10 Health consumat pentru a ucide adversarul.

Utilizarea armelor este importanta, dar nu obligatorie. Damage-ul variaza semnificativ in functie de arma folosita.
Sfat de la Minister: Jucatorilor noi le este recomandat sa *NU* cheltuie banii pe arme, deoarece, beneficiile aduse de acestea pentru ei ar fi nesemnificative. Este mult mai profitabil sa cumpere paine si sa poata lupta mai mult, decat sa lupte cu arme. Raportul damage/pret este net superior in favoarea painii, in plus luptand mai mult veti primi si mai multe Experience si Rank Points

• Jucatorului care acumuleaza cel mai mare damage intr-o runda i se va acorda medalia Battle Hero, si o suma de Gold corespondenta diviziunii acestuia.
• Jucatorului care acumuleaza cel mai mare damage in intreaga campanie, indiferent de divizia din care face parte, i se va acorda medalia Campaign Hero, si o suma de 5 Gold.

Battle stats - Se afla in partea dreapta-jos a Battlefield-ului (butonul cu un grafic pe el). Acesta iti ofera posibilitatea de a vizualiza top 5 damage dat de luptatorii fiecarei diviziuni, din fiecare runda, cat si despre top 5 damage dat de luptatori per total in intreaga campanie pana in acel moment, este foarte folositor in urmarirea Battle si Campaign Hero-ului.
- Poti vizualiza doar statisticile tarii pentru care lupti.
Damage-ul dat de fiecare jucator, este determinat de Strength-ul si Millitary Rank-ul, si Arma folosita de acesta.

Strength-ul se poate mari prin Train in My Land
- Pentru mai multe detalii despre Train, va rugam parcurgeti tutorialul “Prima ta zi din eRepublik
Millitary Rank-ul poate fi avansat prin obtinerea Rank Point-urilor, de dupa fiecare ucidere facuta in lupta.
- Rank Point-urile se acorda cat 10% din Damage-ul dat in acel kill.
In eRepublik exista 9 tipuri de arme, acestea fiin😛

- Arma q1 (“Pistolul”)
- Arma q2 (“Pusca”)
- Arma q3 (“Masinuta”)
- Arma q4 (“Elicopterul”)
- Arma q5 (“Tank vechi”)
- Arma q6 (“Tank nou”)
- Bazooka
- Rocket
- Bomb

Notă: Rocket si Bomb sunt editie limitata si se pot obtine doar pe perioada asa zisor “promotii”.
- La ultima promotie, Rocket s-a obtinut prin obtinerea medaliei Battle Hero, iar Bomb la medalia Campaign Hero.

Orice arma are doua abilitati: Durability si Firepower, astfel incat:
- Firepower este Damage-ul, sau bonusul de Damage adus de arma.Probabil vei spune ca este mai ieftin sa cumperi arme q1 si esti tentat sa o faci, acest lucru insa este o mare gresala, acest lucru fiind demonstrat prin urmatorul exemplu:

Sa presupunem ca in acest moment poti da 1 000 Damage pentru fiecare 10 Health consumat pentru a omora adversarul:
Cazul I:
Cumperi 6 arme q1 la pretul de 22,74 RON(3,79 RON bucata)
Mergi in Battlefield si lupti cu toate 6. Damage-ul tau va primi un bonus de 20%.
► 7 200 Damage (6 000 de la Strength si 1200 de la Arme)

Cazul II:
Cumperi o singura arma q6 la pretul de 27,42 RON
Mergi in Battlefield si lupti cu aceasta pana i se termina Durability-ul. Damage-ul tau va primi un bonus de 120%.
► 13 200 Damage (6 000 de la Strength si 7200 de la Arma)

Concluzie:
1 200 Damage bonus = 22,74 RON
7 200 Damage bonus = 27,42 RON
Armele cu Quality-ul mai mare sunt mai superioare si mai profitabile decat cele cu Quality mai mic.
O tara poate declara razboi altei tari doar daca are granita comuna cu aceasta. Propunerea este facuta de presedinte si are nevoie de aprobarea majoritatii congresului pentru a fi acceptata, caz in care vor fi retrasi 200Gold plus Gold cat 10% din numarul de cetateni cu cel putin Experience Level 5 ai tarii care propune legea.
- In cazul in care cele doua tari nu au granita comuna timp de mai mult de 30 de zile, declaratia va fi anulata in mod automat.

Tara care a declarat razboiul primeste initiativa si are la dispozitie de 24 de ore pentru a ataca o regiune a tarii cu care este in razboi. Dupa terminarea campaniei respective, tara care a castigat va primi regiunea si initiativa, deci, are timp 24 de ore pentru a ataca din nou.
- Nu se poate declara razboi decat la o tara cu granita comuna.
- Tara fara initiativa nu poate ataca pana nu castiga initiativa.
- Daca tara cu initiativa nu a atacat in cele 24 de ore, se va ataca in mod automat o regiune inamica aleatorie de la granita comuna.
- O tara nu poate ataca simultan decat o singura regiune a tarii cu care este in razboi.
- Nu se poate porni RW intr-o regiune cucerita de una dintre parti decat dupa 24 ore de la terminarea campaniei.Propunerea de Natural Enemy poate fi initiata de orice membru al congresului, asupra unei tari cu granita comuna, si are nevoie de aprobarea a 66% din voturi pentru a fi acceptata, neimplicand vreun cost suplimentar.

Avantajul Natural Enemy-ului este ca in luptele directe impotriva acelei tari, fiecare jucator va beneficia de un bonus de 10% la damage.
- Acest bonus nu mareste numarul de Rank Points acordat.

Natural Enemy-ul nu poate fi schimbat decat dupa 7 zile de la aprobarea legii in congres, prin propunerea unei alte legi de anulare a acesteia. Totusi, acesta se poate intrerupe, in momentul in care cele doua tari nu mai au granita comuna,, putandu-se astfel propune unul nou.Propunerea de alianta intre doua tari este facuta de presedintii acestora, si are nevoie de aprobarea majoritatii congreselor ambelor tari pentru a fi acceptata. Costul unei aliante este de 10 000 Valuta.

Aliantele se pot intrerupe in mai multe moduri:
Vor expira automat dupa 30 zile de la aprobarea legii in congres.
Cand una dintre tari declara razboi unui aliat al celeilalte.
Cand una dintre tari face pace cu un inamic al celeilalte.

Marele beneficiul adus de aliante este faptul ca o tara poate lupta pentru celalta fara nevoia de a isi muta cetatenii in acea tara.
- De exemplu, eBrazilia poate lupta pentru eRomania chiar daca sunt localizati in eBrazilia.Propunerea de pace este facuta de presedintii tarilor implicate intr-un razboi, si are nevoie de aprobarea majoritatii congreselor ambelor tari pentru a fi acceptata, neimplicand vreun cost suplimentar.
- Nu se poate semna pace intre tari care au setat Natural enemy una pe cealalta.

Daca pacea este aprobata in congress, medalia Campaign Hero nu se va mai acorda!Resistance War este campania unei tari de a-si elibera o regiune originara/core, aflata la alta tara. Initierea poate fi data de oricare jucator, indiferent de cetatenia acestuia. Pentru a se deschide lupta, trebuie sa se stranga 10 jucatori in acea regiune, care sa contribuie cu cate 1 000 Valuta.
- O tara nu poate deschide mai mult de un RW impotriva fiecarei tari dintre cele care ocupa regiuni ale acesteia. Exemplu: Cand eRomania si eCroatia au cucerit eUngaria, eUngaria a deschis doua RW-uri, unul impotriva eRomaniei, altul impotriva eCroatiei.
- In RW pot participa doar jucatorii localizati in orice regiune a tarii care detine acea regiune
- In cazul in care rezistenta pierde lupta, cei 10 jucatori care au pornit RW-ul nu mai pot deschide alt RW timp de 7 zile.

In cazul in care RW-ul a avut succes si campania a fost castigata de tara care l-a deschis, regiunea se va intoarce la aceasta, iar celor 10 jucatorilor care au contribuit la demararea acestuia li se vor acorda Resistance Hero, si 5 Gold.Unitatile militare constituie armata eRomaniei.

Acestea sunt grupuri de cetateni foarte bine organizate. Toate au un comandant, comandant adjunct, si cate un capitan in fiecare regiment. Regimentele sunt grupuri ale UM a cate maxim 50 de soldati fiecare.
- Singura separare pe care o fac regimentele intre jucatori este defapt Daily Order-ul, acesta fiind setat de catre capitan. Fiecare regiment are capitanul lui deci, DO-ul lui. La UM-urile bine conduse si organizate, DO-ul este mereu setat la timp, acolo unde trebuie.

Poti vedea UM-urile eRomaniei, mergand in tab-ul Community, si alegand “Millitary Units


Sfat de la Minister: Jucatorilor noi le este recomandat sa intre in UM “Garda Nationala”, UM-ul dedicat instruirii complete a noilor jucatori ai eRomaniei.[/i]

Dupa ce te-ai inscris in UM, vei deveni recrut al acesteia. Acest lucru inseamna ca vei avea acces la anumite lucruri, precum Daily Order.
- Recrutii au acces limitat, de exemplu, acestia nu pot vota la alegerile capitanului de regiment

Pentru a deveni membru al unei UM, trebuie sa indeplinesti o misiune speciala, care consta in:
Uciderea a 10 inamici la Daily Order.
Avansarea la un Millitary Rank setat de UM.
- Millitary Rank-ul necesar completarii misiunii poate fi cuprins intre Private si Field MarshallFiecare UM are:
Un lider principal, Commander. Acesta alege cerintele inscrierii in UM si prioritatile UM-ului, si are dreptul de a exclude membrii cu vechime mai mare de 2 zile. Acesta isi poate alege doi adjuncti, Second Commander, cu drepturi limitate.
- Millitary Rank-ul Commanderului trebuie sa fie cel putin Commander.
Regimente, fiecare dintre acestea avand un maxim de 50 jucatori.
- Doar 30 jucatori se pot inscrie intr-un regiment, restul de 20 putand intra doar prin invitatie.
Cate un Captain in fiecare regiment, care poate seta Daily Order-ul acelui regiment si exclude membrii mai vechi de doua zile din acel regiment. Acestia sunt alesi prin vot pe data de 14 in fiecare luna.
- Millitary Rank-ul capitanului de regiment trebuie sa fie cel putin Captain
- Capitanul de regiment nu poate fi exclus din UM

Creearea unei UM presupune ca fondatorul sa aiba Millitary Rank Commander sau mai mare, si sa plateasca o suma de 40Gold
Unitatea militara pentru incepatori este Garda Nationala.
Aceasta este Scoala Militara a Ministerului Apararii Nationale, este pepiniera armatei eRomaniei! Aici sunt instruiti juniorii in toate domeniile, in special domeniul militar (dar *deloc* in cel politic). Aici vei gasi ajutor oricand si raspuns la orice intrebare. Pe chat-ul GN-ului sunt mereu jucatori dornici sa te ajute. Benefiile sunt: O instruire corecta si eficienta, ajutor, o comunitate cu adevarat unita si activa, cea mai frumoasa parte din e-viata, prieteni noi, doua echipari zilnice (arme+mancare) si posibilitatea de a te inrola intr-o UM dupa absolvire.
- Pentru a te introla intr-o UM este nevoie sa absolvi GN mai intai.
- GN-ul il poti absolvi la minim 1000 Strength.”Astazi GN-ist, maine presedinte!”Daily Order-ul este ordinul de lupta setat de capitanul regimentului UM-ului in care te afli, sau de Commander-ul UM, si are scopul de a te ajuta sa lupti la ordinele oficiale mult mai usor.


Daily Order-ul presupune uciderea a 25 adversari in lupta specificata.
- Dupa completarea DO-ului vei fi recompensat cu 1 Bazooka si 1 Energy Bar.
- DO-ul se poate schimba de mai multe ori in aceeasi zi, caz in care, contorul adversailor pe care i-ai ucis nu se reseteaza.

NU folosi Gold in lupte (Health Kit, Energy Bar, etc...) , este o totala risipa, e aruncarea banilor pe fereastra
Lupta mereu conform ordinelor oficiale din Ministerul Apararii
Inroleaza-te in Garda Nationala daca vrei sa iti faci o cariera militara. Inroleaza-te in Unitatea Civila Romana in caz contrar.

[Ghid] Prima ta zi în eRepublik
[Analiza] Modulul Militar
[Ghid] Înregistrarea Nick-ului pe Chat
[Info] Alianțele Militare
[Culegere] Dicționarul Prescurtărilor
[Ghid] Alegătorul
[Ghid] Congressman-ul
[Ghid] Cetățenia

Al vostru învățător,