Уводно обраћање Председника у априлском мандату

Day 1,601, 22:20 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije


Поштовани грађани еСрбије,

Овим путем вас поздрављам и у име свог тима вам се захваљујем на поверењу које сте ми указали избором на место Председника најјаче енације. Укратко ћу вас подсетити какви су нам планови и идеје које сматрам да су добре за наш напредак, али ситуација је таква да сам принуђен да вас све замолим да сву своју пажњу најпре посветите борбама које умногоме могу да утичу на распоред снага између два савеза. Није тајна да је ОНЕ после преласка Турске био нешто слабији од противника, али се враћањем Бугара у наш табор ситуација поново поправља. Исто тако је од виталног значаја да се противничким земљама не дозволи да се размахну и шире јер ће нам то касније створити много проблема.

Дакле, иако нам је циљ да обришемо Хрватску, мораћемо да радимо то на прави начин и да им овог пута не дозволимо да побегну као што су то прошлог пута урадили. Зато смо данас поставили Италију за НЕ (природног непријатеља) како бисмо опет добили границу са Хрватском (ако све протекне по плану, рат са Италијом затварамо већ за 2 дана освајањем регије Апулиа) и сву пажњу посвећујемо њиховом избацивању са апенинског полуострва.

Очекује нас узбудљив период и само од нас и наше дисциплине зависи крајњи исход. Морамо показати оно заједништво које је деловало да смо изгубили и које смо пронашли акцијама у Мексику. Видим жељу код многих, само је битно да је усмеримо на прави начин. Дакле, пратите новине Министарства одбране и спремите се да опет доминирамо. 🙂Што се састава Владе тиче, Тимови су богатији за још неколико чланова, а у плану је да позовемо још неке људе на местима где увидимо да има потребе за тим.

Министарство одбране - Pati Saijic, Alex.L, banko, lesalesach, thelanelim, danijelkg, Emparor Leonida, Djavo Kg, zoran69, pakija, Marko-mare, svetlanadenis, Chappy_88 и Crank DJ
Саветник министарства у одређивању стратегије: RazorSRB
Саветници: zarns и Nemke BG

Министарство економије - zigazaga, dr00klo, Antropos, Bojan Kostic i remaaa

Министарство спољних послова – Splindza, coolinbun, sever vetrovnik, Helm Hammerhand и Akasuna Itachi

Министарство унутрашњих послова - Miokovic Dragan, Amd Sempron, Royal Lion, KaiserNS, Nemcca, Balegar и JovanaKrstitelj

Министарство образовања - Simonovic94

Министарство информисања - New-and-Now, Sumnivo Lice и Nessko.

Преговарачки тим - purebg и ilic012

Заменик председника - The Other One
Саветник председника - mrle1982Стање на НБС сам сликао у тренутку када сам добио приступ, а све трансакције од тада бележим у документу у који могу имати увид сви чланови Владе. На крају мандата, документ ће бити отворен за јавност, заједно са сликом крајњег стања на рачуну како би сам рад био што транспарентнији.

На састанку савеза, изнели смо наше планове и жеље како мислимо да их остваримо, при чему нам је главни циљ, као што сам рекао у кандидатури, стабилно држање 4+4 ресурса, уз могућност даљег напредовања, али тако да се не деси да се случајно све сруши као кула од карата. Дакле, нема журбе и идемо сигурно до циља. У наредних неколико дана, а након још неких састанака са званичницима других земаља знаћемо и дефинитивно на коју страну ћемо да кренемо.

Састанке са ВеС и Паравојним јединицама ћемо одржати у понедељак и уторак и тада ћемо већ знати на који начин ћемо кренути са унапређењем функционисања у појединим секторима где мислимо да има потребе за тим. Остварили смо и прве контакте са људима који нам могу помоћи у ефикаснијем усмеравању штете и евиденцији потрошње опреме тако да ћемо и о томе разговарати на самом састанку. Оно што хоћу посебно да истакнем је да ће се евентуалним мењањем правила функционисања појединих формација бавити управо људи из команде који су и најбоље упућени у саме проблеме.

Чланови министарства одбране су кренули од првог дана одлично, а организовали смо се за свега пар сати од предаје канала, тако да нисмо ни на који начин наштетили плановима Савеза и претходне Владе. Упућујем овом приликом захвалност претходнику који ми је помогао у одређеним саветима, радио са Титанима, укратко ми је објаснио која су моја задужења и измирио све дугове према војсци тако да сам чисто ушао у мандат са те стране.

Многа министарства су кренула од првог дана, али од сутра ће сви моћи да раде управо оно што се од њих очекује. Договорили смо се о задужењима и сви су се радо прихватили свог дела посла. У плану ми је да повратимo неке старе државне оргове које тренутно не користимо и да један од њих препустимo Министарству спољних послова, али више информација о томе у данима који следе.

Позивам све грађане еСрбије на својеврсну сарадњу у којој сваки појединац игра важну улогу; поштујмо се међусобно, имајте разумевања за оно што покушавамо да урадимо јер то све радимо у интересу целе заједнице. Грешака ће увек бити када се ради, али је битно да их неутралишемо и да на њима учимо. Време је да се опет вратимо заједништву које нас је красило у периоду док смо градили пут kа сили број 1. Само тако ћемо ту и остати још дуго.

Поздрав,
Милан85